طلا یکی از فلزات با ارزش جدول تناوبی است که در حالت معمول به رنگ زرد دیده شده و در حالت خالص بسیار نرم است. این فلز در دمای 1046درجه سانتی گراد ذوب شده و از ویژگی های آن می توان به هدایت الکتریکی بالای آن اشاره کرد. تمامی خواص ذکر شده تنها در مقیاس ماکرو صدق می کنند و با ورود به مقیاس نانو خواص ماده دچار تحول خواهد شد.
به طور مثال نانوذرات طلا به از حالت زرد رنگ به قرمز درخواهند آمد و واکنش پذیری آن افزایش می یابد و دیگر فلز خنثی نخواهد بود و در برخی مراجع خاصیت آنتی اکسیدانی نانوذرات طلا گزارش شده است.
همچنین نقطه ذوب نانوذرات طلا ثابت نخواهد بود و تابعی از اندازه قطر ذرات خواهد بود. هرچه اندازه ذره ها کوچکتر شود، نسبت اتم های سطحی به کل اتم ها افزایش یافته و از آن جایی که پیوندهای سطحی نسبت به پیوندهای داخلی ضعیف تر هستند، کاهش نقطه ذوب را به دنبال دارند. از طرفی نانوذرات طلا که تا پیش از این فلزی هادی جریان الکتریسیته بود، به عایق الکتریکی تبدیل می شود.
ویژگی های منحصر به فردی که فلز طلا با ورود به مقیاس نانو پیدا می کند باعث شده تا کاربردهای متعددی پیدا کند و مورد توجه بسیاری از دانشمندان قرار گیرد. نانوذرات طلا با ساختارهای متنوع کاربردهای متعددی پیدا کرده اند.
در اکثر فرآیندهای شیمیایی از کاتالیزگر به عنوان ماده ای که به واکنش سرعت بخشیده و در پایان واکنش نیز دست نخورده باقی می ماند، استفاده می شود. امروزه نانوذرات به دلیل سطح فعال بالایی که دارند، گزینه مناسبی برای انتخاب کاتالیزگر به شمار می روند.
نانوذرات طلا در دماهای پایین بسیار موثر عمل کرده و به طور مثال برای اکسایش کربن مونوکسید بسیار فعال هستند. نانوکاتالیزورهای طلا که بر پایه کربن سوار شده اند می توانند در ساخت الکترود غشایی پیل های سوختی به کار روند که به نسبت کاتالیزورهای پلاتینی به صرفه تر هستند.
در حال حاضر برای شناسایی و بررسی پروتئین ها و اسیدهای نوکلئیک از نانوذرات به طور گسترده ای استفاده می شود. روش های رایج بر پایه PCR از مولکول های فلوئورسانس استفاده می کنند که با جایگزین شدن نانوذرات، دقت و حساسیت تشخیص بالاتر رفته و به مقادیر نمونه بسیار کمتری نیاز است. نانوذرات طلا به دلیل خواص نوری و حرارتی مناسب، در ساخت زیست حسگرها نقش به سزایی دارند و در مقابل روش های فلوئورسانس از حساسیت بالاتری برخوردارند.
نانوذرات طلا را می توان با پادتن های ضد سرطان پوشش داد تا به سطح سلول های سرطانی متصل شوند و با درخشش خود محل دقیق سلول های سرطانی در بدن با استفاده از میکروسکوپ ساده مشخص خواهد شد. در برخی پژوهش ها اشاره شده است که با تغییر شکل نانوذرات طلا از کروی به میله ای می تواند طیف فرکانس قابل استفاده برای نانوذرات را تغییر داد و به جای نور مرئی از طیف فروسرخ استفاده کرد.
نانوذرات طلا به دلیل پایداری و عدم سمیت به عنوان پایه های حامل دارو قرار گیرند و از راه دور به سمت هدف هدایت شده و دارو در محل مورد نظر رها شود. رهاسازی دارو عموما با روش های تحریک خارجی مانند نور صورت می گیرد.
پلی اتیلن گلیکول (PEG) یک ترکیب پلی اتری است که دارای کاربردهای زیادی است. از تولیدات صنعتی گرفته تا داروسازی. این ماده با نام های پلی اتیلن اکسید (PEO) و پلی اکسی اتیلن (POE) نیز شناخته میشود. پلی اتیلن گلیکول دارای جرمهای ملکولی متفاوت است که معمولا با استفاده از فرمول شیمیایی زیر نمایش داده […]
زمانی که اسید ضعیف و نمک آن یا باز ضعیف و نمک آن با هم مخلوط شوند، محلول بافر به وجود میآید که اصطلاحا به آن بافر گفته میشود. مهمترین خصوصیت محلولهای بافر این است که در صورت اضافه شدن مقدار کمی اسید یا باز قوی، PH محلول تغییری نمیکند. به عبارت دیگر میتوان گفت […]
زانو بند طبی یا بریس زانو نوعی وسیله پزشکی کمک کننده است که در زمان زانودرد میتوان از آن استفاده کرد. همچنین ورزشکاران ازآنجهت جلوگیری از ایجاد آسیب به زانوهایشان استفاده میکنند. زمانی که از زانوبندطبی بهخصوص زانوبندهای پروفیلاکتیک که نقش حمایت کننده و محافظت کننده از زانوها رادارند، استفاده میکنید درواقع از رباطهای زانو […]
انواع مختلفی از دستکش ها در بازار عرضه می شوند که در برابر حرارت و گرما مقاوم هستند. این دستکش ها معمولا در شغل هایی از جمله جوشکاری مورد استفاده قرار می گیرند. دستکش های جوشکاری مقاومت بالایی در برابر گرما و آتش دارند و به گونه ای طراحی شده اند که دست فرد را […]
با تشکر از مقاله خوبی که منتشر کردید. در حال حاضر نانو ذرات طلا در صنایع مختلف دارویی، غذا، آرایشی، پزشکی کاربرد دارند و با گذشت زمان کاربردهای جدید بیشتری از این محصول یافت می شود.