متیل اورانژ و کاربردهای آن

متیل اورانژ(Methyle Orange) یا هلیانتین یکی از مواد شیمیایی است که عمدتا در تیتراسیون(تعیین غلظت یک محلول مجهول) به عنوان شناساگر pH مورد استفاده قرار میگیرد. در مقاله پیش رو به معرفی این ماده و کاربردهای آن میپردازیم.

متیل اورانژ در محلول های اسیدی به رنگ قرمز و در محلول های بازی به رنگ زرد در می آید. برخلاف دیگر شناساگرهای مهم، متیل اورانژ طیف کامل و مشخص رنگی ای برای مشخص کردن ندارد اما یک نقطه پایانی مشخص دارد. این ماده بدلیل حضور گروه SO3 در ساختار آن، محلول در آب است.

فرمول شیمیایی متیل اورانژ C₁₄H₁₄N₃NaO₃S است.

فرمول ساختاری متیل اورانژ

متیل اورانژ از بنزن سولفانیلیک اسید و دی متیل آنیلین تهیه میشود.

کاربردهای متیل اورانژ

شاخص رنگی متیل اورانژ

تغییر رنگ متیل اورانژ در محلول های اسیدی

در یک محلول زمانی که از اسید غلیظ به سمت اسید رقیق بیاییم، محلول از قرمز به سمت زرد تغییر رنگ میدهد. تغییر رنگ متیل اورانژ فقط در محدود اسیدی است و در محلول های بازی، با تغییر pH، تغییر رنگ محسوسی نخواهد داشت. نقاط پایانی طیف آن، در آب 25 درجه، برای رنگ قرمز pH 3.1 و برای رنگ زرد pH 4.4 است.

فروشگاه اینترنتی تماد کالا این امکان را فراهم کرده است تا از خدمات فروش متیل اورانژ استفاده کنید و این ماده را در مقادیر دلخواه و کیفیت مناسب سفارش دهید.

 

فروش متیل اورانژ

 

خطرات و نکات ایمنی متیل اورانژ

علائم ایمنی متیل اورانژ

متیل اورانژ ماده است که میتواند موجب جهش ژنتیکی شود. این ماده سرطانزا است. به همین دلیل در هنگام کار با آن، باید بسیار محتاط بود.

 

کاربرد های متیل اورانژ

  • متیل اورانژ در تیتراسیون و شناسایی غلظت محلول کاربرد فراوانی دارد به این دلیل که محدوده رنگی واضح و مشخصی در اسیدی بودن و قلیایی بودن محلول خواهد داشت.
  • متیل اورانژ ترکیبی رنگی است و در رنگ کردن و چاپ کردن پارچه ها به کار می رود.
  • این ماده در صنعت استفاده می شود.

به محتوای این صفحه امتیاز دهید


۴.۴۵ از ۵
برچسب ها :

مقاله های تمادکالا

نانوذرات و ویژگی­های آن­ها یکی از عرصه‌های مهم نانوتکنولوژی تولید نانوذرات است. دو ویژگی مهم ذرات در مقیاس نانومتری کـه عبارت‌ است از: برای تحلیل خواص آن‌ها از قوانین و مبانی مکانیک کوانتومی استفاده می‌شود زیرا قـوانین فیزیـک کلاسـیک در مـورد آن‌ها دیگر کارایی لازم را ندارند. با کاهش اندازه ذرات، نسبت سطح به حجم […]

قوز کمر چیست؟ ساختار ستون فقرات به‌گونه‌ای است که در قسمت فوقانی پشت(ناحیه قفسه سینه و ستون فقرات) دارای انحنای جزئی بوده و در قسمت گردن، قسمت فوقانی کمر و پایین کمر می تواند خمیده شود. این انحنای جزئی باعث تحمل وزن سر شده و در هنگام بروز شوک با جذب آن از آسیب های […]

گرافن یکی از موادی است که با  گسترش فناوری نانو، کاربردهای بسیاری در سراسر جهان یافته است. با این حال شاید برای عده ای سوال باشد که تفاوت “گرافن” و “گرافن اکساید” در چیست. در این مقاله قصد داریم به این پرسش پاسخ بدهیم. برای شناخت گرافن اکساید، ابتدا لازم است با گرافن آشنا شویم. […]

یکی از آزمایش هایی که در دوران دبستان و راهنمایی در آزمایشگاه های علوم انجام می شود، آزمایش ساخت کوه آتشفشان توسط آمونیوم دی کرومات می باشد. در ابتدا به خواص و ویژگی های آمونیوم دی کرومات پرداخته و سپس به سراغ روش انجام آزمایش می رویم. آمونیوم دی کرومات آمونیوم دی کرومات یک ترکیب […]

3 پاسخ به “متیل اورانژ و کاربردهای آن”

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برخی از مشتریان تمادکالا