انواع ترمومتر صنعتی و مزایای آن

یکی از ابزارهایی که به منظور سنجش و اندازه گرفتن دما و حرارت استفاه می شود ترمومتر یا دماسنج است. که دارای انواع مختلفی بوده و ترمومتر صنعتیانواع ترمومتر صنعتی یکی از پرکاربردترین انواع ترمومتر است.

معرفی ترمومترهای صنعتی

در بیش تر فرایندها، نیاز داریم که به صورت پی در پی و مداوم، دما را مورد بررسی و کنترل قرار دهیم. چون اگر این کار را انجام ندهیم و دما به صورت ناگهانی بالا رود، آسیب های جدی و جبران ناپذیری مانند خراب شدن دستگاه و یا قسمتی از سیستم، آسیب به اپراتور، بی کیفیت شدن محصولات تولید شده، آتش سوزی و… رخ می دهد. بنابراین بایستی دمای سیستم را به طور متداول با یکی ا زانواع دماسنج مانند دماسنج صنعتی کنترل کنیم تا از چنین آسیب هایی پیشگیری کنیم.
دماسنج یا ترمومترهای صنعتی جزو ترمومترهایی هستند که باید برای سنجش و خوانش دما آن ها را بر روی مکانی که می خواهیم دما را بخوانیم، نصب کنیم.

کاربرد ترمومترهای صنعتی

از انواع ترمومتر ها به طور قابل توجهی در صنایعی نظیر پتروشیمی، سیمان، فولاد، نفت، گاز، پالایشگاه، آزمایشگاه ها، صنعت پزشکی و خانگی استفاده می کنیم.
به علاوه در صنایعی مانند صنایع پلاستیک سازی، صنایع پتروشیمی و شیمیایی، صنایع هسته ای، صنایع پالایش نفت و گاز، صنایع ساخت ابزار آلات و ماشین، داروسازی و سیستم های اتوماسیون ترمومترهای صنعتی نیز به کار می رود.

انواع ترمومتر صنعتی

ترمومتر آنالوگ

ترمومتر آنالوگ یا دماسنج عقربه ای، بیش تر در صنایع پتروشیمی مورد استفاده قرار می ‌گیرد. و علت این کار این است که، ترمومترهای آنالوگ برخلاف ترمومترهای دیجیتال، برای اندازه گرفتن دما از جریان برق و الکتریسته استفاده نمی کنند. زیرا استفاده از جریان برق در صنایعی نظیر پتروشیمی که احتمال انفجار وجود دارد بسیار خطرناک است. از دیگر دلایلی که منجر به محبوبیت دماسنج های آنالوگ در بین مردم شده است می توان به مقرون به صرفه بودن و تنوع زیاد مدل های آن در بازار اشاره کرد.

ترمومتر آنالوگ

دماسنج های آنالوگ رایج در بازار ایران

• دماسنج شیشه ای جیوه ای
• دماسنج شیشه ای الکلی
• دماسنج عقربه ای بی متال (دو فلز)
• دماسنج عقربه ای گازی

فروش دماسنج جیوه ای

ترمومتر دیجیتال

ترمومترهای دیجیتال قابلیت استفاده جهت اندازه گیری دمای محیط های مختلف از جمله: یخچال سردخانه، دامداری، گل خانه، کارخانه ها، جوجه کشی و منازل را دارند.
این ترمومترها همچنین می توانند دمای محیط را در منفی ۵۰ درجه سانتی‌گراد تا مثبت ۱۱۰ درجه سانتی‌گراد اندازه گیری کنند و آن را از طریق صفحه نمایش LCD دیجیتالی نشان دهند، بدون اینکه به جریان برق یا باتری سکه ای نیاز داشته باشند.

ترمومتر دیحیتالی

انواع ترمومتر دیجیتال صنعتی

  • ترمومترهای پروب: این ترمومترها یکی از رایج ترین نوع ترمومتر دیجیتال صنعتی هستند. با این ترمومترها می توانیم به صورت فوری دمای مواد غذایی، مایعات و مواد نیمه جامد را بخوانیم. ترمومترهای پروب یک نوک تیز دارند که می تواند به درون ماده‌ی مورد نظر نفوذ کرده و دما را نشان دهند. به همین دلیل بسیار مناسب برای استفاده در تمامی آزمایشگاه ها، خرده فروشی ها و آزمایشگاه های مراکز تهیه ی غذا و کنسرو هستند.
    دماسنج های پروب در دو نوع زیر در بازار وجود دارند:
  • دماسنج قلم ثابت
  • دماسنج های سیمی

فروش ترمومتر دیجیتالی قلمی

مزیت های ترمومترهای پروب صنعتی

وزن آن سبک بوده و به راحتی می توانیم آن را حمل کنیم. دامنه وضوح و دقت اندازه گیری آن ها بالا است. دماسنج سیمی آن، به هیچ عنوان دچار خطای اندازه گیری نشده و از لحاظ قیمت، مقرون به صرفه است. استفاده کردن از این ترمومترها با نمایش گرهای ساده بسیار راحت است.

ترمومترهای مادون قرمز

یکی از بهترین انواع ترمومترهای دیجیتال صنعتی ترمومترهای مادون قرمز هستند. چون می توانند از فواصل دور دما را اندازه گیری کنند!! بدون اینکه با سطح و محیطی که می خواهیم دمایش را اندازه بگیریم، تماس داشته باشند. ترمومترهای مادون قرمز یک ابزار بسیار مناسب برای اندازه گرفتن دماهای بسیار بالا و بسیار پایین هستند.
این نوع ترمومتر صنعتی، از بین همه ی ترمومترهای پیچیده، بهترین و مناسب ترین گزینه است.

ترمومتر مادون قرمز

کارایی دماسنج های مادون قرمز

  • صنعت خودرو سازی
  • سیستم های تهویه مطبوع
  • فرآیندهایی که دارای دمای بالا هستند

مزیت های ترمومترهای صنعتی مادون قرمز

به علت عدم نیاز این ترمومترها به تماس با سطح، می توانیم با خیال آسوده برای اندازه گیری دمای خیلی زیاد، از آن ها استفاده کنیم. در ترمومترهای صنعتی مادون قرمز دما را تنها می توانیم با فشار دادن یک ماشه اندازه گیری کنیم. این نوع ترمومترها دامنه، وضوح و قدرت اندازه گیری دقیقی دارند.

ترمومترهای دیجیتال صنعتی برچسب دما

از ساده ترین انواع دماسنج های دیجیتال صنعتی، دماسنج های برچسب دما هستند. با اینکه ترمومترهای برچسب دما ترمومترهای خیلی دقیقی نیستند ولی خیلی مفید هستند. از این دماسنج های برچسب دما، برای فرایندهایی که نیاز به رسیدن به مقدار قابل مشخص دما است، استفاده می کنیم. این برچسب های دما مشخص می کنند که دما از دمای مورد نظر ما، رد شده است یا خیر. در برخی صنایع و کارخانه ها، این برچسب های دما را بر روی قسمتی از ابزار آلات قرار می دهیم، و به این ترتیب بالا رفتن دما و حرارت را در بخش های گوناگون کنترل می کنیم. این برچسب ها طوری‌ طراحی شده اند که وقتی در انجام فرایند به دمای مورد نظرمان رسیدیم، سیاه رنگ می شوند. و به صورت یک بار مصرف نیز استفاده می شوند.

ترمومرت برچسبی

مزیت های ترمومترهای برچسب دما

ترمومترهای برچسب دما علاوه بر اینکه مقاومت بالایی در برابر روغن و آب دارند برای هر مقدار خاص دما، قابلیت تولید را دارند. همچنین برای ردیابی و کنترل دما، مناسب هستند.و حتی بعد از سرد شدن جسم در حال اندازه گیری تغییر رنگ نمی دهند.

انواع دیگر ترمومترهای دیجیتالی صنعتی

• ترمومترهای نوع K
• ترمومترهای ثبت کننده داده دما
• ترمومترهای دو سنسوره
• دوربین های تصویر برداری حرارتی

به محتوای این صفحه امتیاز دهید


۵ از ۵
برچسب ها :

مقاله های تمادکالا

نانوذرات و ویژگی­های آن­ها یکی از عرصه‌های مهم نانوتکنولوژی تولید نانوذرات است. دو ویژگی مهم ذرات در مقیاس نانومتری کـه عبارت‌ است از: برای تحلیل خواص آن‌ها از قوانین و مبانی مکانیک کوانتومی استفاده می‌شود زیرا قـوانین فیزیـک کلاسـیک در مـورد آن‌ها دیگر کارایی لازم را ندارند. با کاهش اندازه ذرات، نسبت سطح به حجم […]

سود پرک یا کاستیک سودا یا سود سوزآور یا سدیم هیدروکسید (NaOH) جامدی سفیدرنگ با دمای ذوب 1390درجه سانتی گراد است. سود پرک تمایل شدیدی به جذب رطوبت دارد، بنابراین در انتقال و نگه داری این ماده باید محافظت لازم صورت گیرد. این ماده بدون بو است و اثر خورندگی بالایی دارد. انحلال سودپرک در […]

نگهداری مواد شیمیایی یکی از چالش های بزرگ در آزمایشگاه ها است. ظروف مختلفی در آزمایشگاه ها وجود دارند که از هرکدام آنها میتوان برای نگهداری مواد مختلفی استفاده کرد. در مقاله پیشرو شما را با این ظروف و کاربرد آنها در نگهداری هرکدام از مواد شیمیایی آشنا خواهیم کرد. ابتدا نگاهی به لیست ظروف […]

محیط کشت میلک آگار محیط کشت میلک آگار، یکی از انواع محیط های کشت غیر انتخابی است. این نوع محیط کشت برای بررسی میکرو ارگانیسم هایی که در شیر و یا محصولات لبنی وجود دارد به کار رفته و می توان میکروارگانیسم های موجود در شیر را به راحتی شمارش کرد. شما می توانید با […]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برخی از مشتریان تمادکالا