برای ضد عفونی کردن دست ممکن است از مواد مختلفی استفاده شود. اما پرکاربردترین آنها الکل ها هستند. در مقاله پیش رو قصد داریم توضیحات بیشتری در این باره ارائه کنیم.
عمده ضدعفونی کننده های دست که در بازار یافت می شوند، بر پایه الکل هستند. الکل ها قابلیت تخریب پروتئین های ویروس، باکتری یا قارچ ها را دارند و به همین دلیل نیز باعث غیر فعال شدن آنها می شوند.
به طور کلی دو نوع الکل هستند که بیشترین استفاده را در ضد عفونی کردن دست دارند.
اتانول نام آشنایی است که بسیاری آن را شنیده اند. از آن در تزریقات و برای ضد عفونی کردن بسیاری از ابزار آلات پزشکی نیز استفاده می شود. اتانول یا اتیل الکل، همان الکل میوه است. این الکل به دلیل نداشتن سمیت، در بسیاری از کاربردهای آرایشی و بهداشتی مورد استفاده قرار می گیرد.
فروش محلول ضد عفونی کننده دست اتانول ۷۰ درصد
ایزوپروپانول نوع دیگری از الکل است. این الکل نیز برای ضد عفونی کردن پوست، کاربرد بسیاری زیادی دارد و در تزریقات و بسیاری از جراحی ها مورد استفاده قرار می گیرد. (عمده پدهای الکلی که برای تزریقات استفاده می شوند، دارای ایزوپروپانول هستند)
ایزوپروپانول قیمت کمتری نسبت به اتانول دارد و به نظر می رسد کمتر پوست را خشک می کند. البته باید به این نکته توجه شود که ایزوپروپانول فقط برای استفاده روی پوست مناسب است و برای استفاده داخلی سمی است.
سازمان بهداشت جهانی هر دو نوع اتانول و ایزوپروپانول را برای ضدعفونی دست تایید می کند.
ضدعفونی کننده های دست که بر پایه الکل هستند، جدای از الکل (که چیزی حدود 70% آنها را تشکیل می دهد)، دارای آب، گلیسیرین (برای جلوگیری از خشک شدن پوست بعد از استفاده) و مقادیر بسیار کمی آب اکسیژنه (به عنوان گندزا) نیز هستند.
*استفاده از الکل خالص برای ضدعفونی مناسب نیست و لازم است با آب رقیق شده تا به غلظت حدود 70% برسد.
کربن فعال پودری چیست کربن فعال پودری (Powdered Activated Carbons) ماده ایست که سطح فعال بسیار زیادی دارد و به همین دلیل نیز توانایی جذب بازه بسیار گسترده ای از مواد را دارد. کاربرد های این مدل از کربن فعال با کربن فعال گرانولی(Granular Activated Carbon) متفاوت است. از کربن فعال گرانولی بیشتر برای کاربردهای […]
درخواست آنالیز SEM آشکارساز STEM) Scanning transmission electron microscopy) در SEM: STEM یک قابلیت برای ترکیب اصول مورد استفاده در TEM و SEM است. این آشکارساز یک تکنیک معروف برای آزمایشگاههایی است که دستگاه TEM ندارند. دقت شود که آشکارساز و میکروسکوپ STEM با یکدیگر تفاوت دارند. آشکارسازهای STEM با اتصال به سیستم های SEM،FIB-SEM یا FESEM […]
بافرها به محلول هایی گفته میشود که میتوانند در برابر تغییرات پی اچ(که عمدتا در اثر اضافه شدن اسید یا باز بوجود می آیند) مقاومت کنند. این محلول ها بدلیل ویژگی خاصی که دارند، کاربردهای زیادی دارند که از مهمترین آنها میتوان به کاربردهای زیستی اشاره کرد. بافر چیست؟ یک محلول بافر(به طور دقیقتر بافر […]
تصویربرداری XPS از ترکیب ها طیف سنجی فوتوالکترونی پرتو ایکس و طیف سنجی الکترونی اوژه را همچنین میتوان برای آنالیز توزیع عنصرهای شیمیایی روی سطوح از طریق تولید نقشه های ترکیب، همانند میکروسکوپ الکترونی مورد استفاده قرار داد. نقشه های ترکیب بیشتر از طریق روبش سطح نمونه با پرتوهای متمرکز به دست میآیند. قدرت تفکیک […]