محققان هندی به کمک نانوذرات طلا اثربخشی آنتیبیوتیکها را افزایش دادند که به کاهش مصرف آنتیبیوتیک ها و احتمال ایجاد مقاومت دارویی کمک می کند.
یک تیم تحقیقاتی هندی روش جدیدی از رهاسازی آنتیبیوتیک ارائه کردند که میتواند اثربخشی داروها را در سطح سلولی افزایش و عملکرد آنتیبیوتیکهای رایج را بهبود بخشد. از این فناوری میتوان جهت افزایش اثر روش درمان سرطان در آینده استفاده کرد.
استفاده بیرویه از آنتیبیوتیکها باعث ایجاد مقاومت آنتیبیوتیک در باکتریها میشود که این موضوع یک چالش جهانی است، مشکلی که در بیمارانی با سیستم ایمنی ضعیف، مانند بیماران سرطانی بیشتر مشاهده می شود. در حال حاضر گزینههای جایگزینی برای آنتیبیوتیکها وجود ندارد؛ بنابراین، محققان روی بهبود راندمان روشهای موجود متمرکز هستند.
محققان مؤسسه فناوری دهلی با اتصال نانوذرات به مولکولها موفق به افزایش کارایی رهاسازی دارو شدند. محققان این پروژه نشان دادند که ترکیبات آنتیباکتریال متصل به نانوذرات، اثربخشی بیشتری نسبت به عوامل ضدباکتری منفرد دارند. این روند میتواند برای درمان عفونی سلول های سرطانی، جای که مواد آنتی باکتریال نمی توانند به آن جا نفوذ کنند، مفید باشد.
گوپتا، از محققان این پروژه، میگوید: «راهبرد ما در این پروژه نشان داد که میتوان باکتریهای عفونتسازی که در سلولهای سرطانی پنهان شدهاست را شناسایی کرده و نابود کرد.»
این گروه موفق شدند باکتری ایکولا و استیفی را در شرایط آزمایشگاهی در این سلولها پیدا کرده و از بین ببرند. در این روش از نانوذرات طلا استفاده شده که بعد از ورود به سلول هیچ اثر سمی به جای نمیگذارند.
نیتو سینگ از محققان این پروژه میگوید: «سیستم نانوذرات بستر مناسبی برای تولید نسل جدید آنتیبیوتیکهاست که با دوز بسیار کم مصرف شده و نسبت به آنتیبیوتیکهای معمول مشکل مقاومتی کمتری ایجاد میکند؛ در آنتیبیوتیکهای رایج دوز مصرف بسیار بالا می باشد.
مقاومت به آنتیبیوتیک یعنی میکروبهای بیماریزایی که برای تخریب آنان از آنتیبیوتیک استفاده میشود، با جهش ژنی (موتاسیون) نسبت به این داروها مقاوم شوند و نسلهای جدیدی ایجاد شوند که امکان مبارزه با آن ها وجود نداشته باشد. از مهمترین عوامل این نوع مقاومت دارویی، مصرف خودسرانه و یا بیش از حد آنتیبیوتیکهاست. این پدیده خطری برای کل جامعه انسانی است، به طوری که آن را به تروریسم تشبیه کردهاند. مقاومت باکتریها به آنتیبیوتیک یکی از بزرگترین چالشهایی است که سلامت انسان عصر مدرن را تهدید میکند.
ضدعفونی کردن دستان روشی مطمئن و مقرون به صرفه برای پیشگیری از بیماری های واگیر دار به ویژه ویروس کرونا است. طبق تحقیقات انجام شده ضدعفونی کردن دستان باعث کاهش 50% مرگ و میر ناشی از اسهال و کاهش 25% مرگ و میر ناشی از عفونت های تنفسی می شود. ضدعفونی کننده های دست اولین […]
قیف های آزمایشگاهی انواع مختلفی دارند و در آزمایشگاه ها بسیار استفاده میشوند. بیشتر کاربرد آنها برای جمع کردن ماده ای خاص درون ظرفی دیگر است. در مقاله پیش رو قصد داریم به بررسی انواع و کاربردهای این قیف ها بپردازیم. قیف آزمایشگاهی عموما برای استفاده در آزمایشگاه های شیمی ساخته شده است. البته درحال […]
احتمالا اسم آب مقطر به گوشتان خورده باشد و شنیده باشید که کاربردهای زیادی دارد. خیلی از افراد میدانند که آب مقطر برای اتو کردن مناسب است اما آیا می دانستید که بهترین آب نوشیدنی موجود نیز هست؟ آب مقطر می تواند در همه چیز از نوشیدن تا آب دادن گیاهان و فرآیندهای تهیه مواد […]
کارکنان آزمایشگاه، هر چقدر اقدامات احتیاطی را صحیح انجام دهند، باز هم احتمال دارد در بعضی مواقع، وقایع ناگوار رخ دهد. در چنین شرایطی اقدام سریع ضروری است و اگر در آزمایشگاه، حادثه با ماده خطرناکی رخ بدهد، استفاده از دوش ایمنی یا چشم شوی یکی از اولین کارهایی است که باید انجام شود. بنابراین […]