آشکارساز STEM در میکروسکوپ SEM (مقاله توضیحی)

دانلود فایل PDF مقاله

درخواست آنالیز SEM

آشکارساز STEMScanning transmission electron microscopy) در SEM:

STEM یک قابلیت برای ترکیب اصول مورد استفاده در TEM و SEM است. این آشکارساز یک تکنیک معروف برای آزمایشگاه‌هایی است که دستگاه TEM ندارند. دقت شود که آشکارساز و میکروسکوپ STEM با یکدیگر تفاوت دارند.

آشکارسازهای STEM با اتصال به سیستم های SEM،FIB-SEM  یا  FESEM امکان ارائه‌ی اطلاعات منحصر‌به‌فردی که توسط TEMها فراهم می‌شوند را در اختیار میگذارد و  قابلیت‌های تصویربرداری و قدرت آنالیزی این سیستم ها را گسترش می‌دهند. نمونه‌هایی که با این روش آنالیز می‌شوند باید به شکل یه لامل نازک با قطر کمتر از 100 نانومتر آماده شوند. این تکنیک می‌تواند با آنالیزهای عنصری مانند EDX ترکیب شود تا میکروآنالیزهای با رزولوشن بالا را برای نمونه فراهم کند. لازم به ذکر است آشکارساز STEM با میکروسکوپ STEM دو مفهوم جداگانه هستند.

با استفاده از الکترون‌های عبوری متفرق شده در زوایای مختلف در نمونه های SEM، می توان اطلاعات مختلفی از نمونه را بدست آورد. زوایای پراکندگی الکترون ها به جنس نمونه، قطر لامل و انرژی پرتو بستگی دارد.

در ادامه این سیگنال‌ها بررسی می شوند:

  • تصویر میدان روشن: از سیگنال BF(Bright Field)  معمولا برای بررسی کنتراست جهت گیری پراش و همچنن بررسی کنتراست جذبی استفاده می شود.
  • میدان تاریک: از سیگنال DF(Dark Field) برا بررسی کنتراست جهت‌گیری نسبی و کنتراست مواد در عناصر سبک استفاده می‌شود.
  • میدان تاریک با زاویه بالا: از سیگنال HADF(High Angle Dark Field) می توان بیشترین اطلاعات در مورد کنتراست ماده را بدست آورد.

آشکارساز STEM

کاربردها: این آشکارساز امکان بررسی ریزساختار در نمونه‌های زیستی، آنالیز شکست در نیمه‌رسانا‌ها و مشخصه‌یابی مواد را در اختیار می‌گذارد.

منبع:

http://www.tescan.com/en-us/technology/detectors/stem-detectors

در صورتی که مایل به انجام تست SEM در تمادکالا هستید، می توانید از مشاوره رایگان استفاده کنید.

 
دریافت آنالیز SEM

به محتوای این صفحه امتیاز دهید


۵ از ۵

مقاله های تمادکالا

بوریک اسید بوریک اسید یک اسید معدنی سه ظرفیتی با فرمول شیمیایی H3BO3 است. در شکل زیر ساختار شیمیایی بوریک اسید دیده می‌شود. بوریک اسید از نظر حالت فیزیکی در دمای اتاق، مایع است و رنگ ندارد. این ترکیب، قابلیت انحلال در آب را دارد. نحوه تولید بوریک اسید بوریک اسید، یک اسید ضعیف لوئیس […]

معرفی نمک راشل پتاسیم سدیم تارترات (Potassium sodium tartrate tetrahydrate) با نام های Potassium sodium tartrate; Rochelle salt; Seignette salt و فرمول شیمیایی KNaC4H4O6.4H2O دارای جرم مولی 282.22 g/mol و PH بین 6.5- 8.8 می باشد. نمک راشل همانند نمک خوراکی به صورت پودر سفیدرنگ می باشد. این نمک در اب انحلال پذیری خوبی دارد. […]

زانو بند طبی یا بریس زانو نوعی وسیله پزشکی کمک کننده است که در زمان زانودرد می‌توان از آن استفاده کرد. همچنین ورزشکاران ازآن‌جهت جلوگیری از ایجاد آسیب به زانوهایشان استفاده می‌کنند. زمانی که از زانوبندطبی به‌خصوص زانوبندهای پروفیلاکتیک که نقش حمایت کننده و محافظت کننده از زانوها رادارند، استفاده می‌کنید درواقع از رباط‌های زانو […]

ویسکومتر چیست؟ گرانروی یا ویسکوزیته مایعات به تغییر شکل مایعات که بر اثر تنش های کششی یا برشی ایجاده شده، گفته می شود. ویسکومتر که با نام ویسکوزیمتر نیز شناخته می شود، دستگاهی است که برای اندازه گیری گرانروی مایعات از آن استفاده می شود. برای اندازه گیری ویسکوزیته مایعات دستگاه ویسکومتر از یکی از […]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برخی از مشتریان تمادکالا