یکی از وسایل مصرفی بسیار پرکاربرد در آزمایشگاه ها، پزشکی و خانه، دستکش های یکبار مصرف هستند. این دستکش ها دارای انواع مختلفی هستند که هرکدام ممکن است برای کاربردهای خاصی مورد استفاده قرار بگیرند. در مقاله پیش رو به معرفی انواع این دستکش ها، برندهای معروف و کاربردهای آنها خواهیم پرداخت.
لاتکس ماده ای شیری رنگ است که از نوعی درخت خاص دریافت میشود و ماهیت طبیعی دارد. از آن برای ساخت بسیاری از دستکش های یکبار مصرف استفاده میشود.
دستکش های لاتکس ارزان قیمت ترین نوع دستکش ها هستند و تقریبا پرکاربردترین نوع آنها هستند. این دستکش ها در انواع پودری و بدون پودر موجود هستند.
برندهای مختلف تولید دستکش یکبار مصرف وجود دارند که اقدام به تولید دستکش های لاتکس میکنند. از مهمترین این برندها میتوان به SPA، OP-Perfect، My Glove و Nitex اشاره کرد.
معمولا از این دستکش ها برای محیط های آزمایشگاهی، آشپزی و پزشکی(در زمینه معاینه) استفاده میشود. مزیت این دستکش ها این است که امکان کار دقیق با آنها فراهم است. این دستکش ها با آنکه ممکن است برای بعضی از افراد ایجاد حساسیت بکنند، اما بدلیل استحکام و انعطاف پذیری بالایی که دارند، پرکاربردترین جنس دستکش هستند. این دستکش ها به کاربر اجازه میدهند تا به راحتی بتواند اجسام مختلف را لمس کند.
دستکش های لاتکس در صورت تماس طولانی مدت با پوست میتوانند باعث ایجاد اثرات حساسیتی خفیف مانند خارش، قرمزی، پوست ریزی، سوزش و خشکی پوست بشوند. نادرترین نوع حساسیت گزارش شده به دستکش لاتکس، حساسیت تماسی فوری است که میتواند منجر به آبریزش بینی، قرمزی چشم، گرفتگی عضلانی، کهیر یا خارش شدید شود.
دومین جنس دستکش پرکاربرد، دستکش های نیتریل هستند. این دستکش ها از ماده ای مصنوعی تولید میشوند و حساسیت زایی کمی دارند و از لحاظ حساسیت نسبت به دستکش های لاتکس برتری دارند. این دستکش ها نسبت به لاتکس انعطاف پذیرتر و مقاوم تر هستند. دستکش های نیتریل مقاومت بیشتری نسبت به مواد شیمیایی دارند.
دستکش های نیتریل به طور کلی نسبت به دستکش های لاتکس و وینیل قطر بیشتری دارند و به همین دلیل نیز ممکن است برای انجام معاینات بسیار دقیق که نیاز به لمس دارند، به اندازه دستکش های لاتکس پرکاربرد نباشند اما به هرحال از انواع نازکتر آن نیز برای این کاربردها استفاده میشود.
دستکش نیتریل بدلیل مقاومت بیشتر، برای کار با مواد شیمیایی و مواد روغنی مناسبتر هستند. همچنین این دستکش ها در موارد کار طولانی مدت که ممکن است ریسک حساسیت وجود داشته باشد نیز مناسب هستند.
جنس این دستکش ها از پلاستیک است و در برابر مواد شیمیایی مانند اسیدها، بازها و الکل ها مقاومت خوبی دارد. وینیل از ماده به نام PVC(پلی وینیل کلراید) ساخته شده است. این دستکش ها در مواردی که نیاز به دقت در لمس وجود دارد، کاربرد ندارند و قطر بیشتری نسبت به دستکش های لاتکس دارند. این دستکش ها مانند لاتکس نیستند و به طور کامل به دست نمیچسبند.
برندهای مختلفی هستند که دستکشهای یکبار ممصرف تولید میکنند. بهترین و معروفترین این برندها که در ایران هم یافت میشوند، در زیر لیست شده اند:
برند OP-Perfect بک برند ایرانی است که تنها دستکش های لاتکس تولید میکند. این دستکش ها تولیدی شرکت ایران حریر هستند. این دستکش ها از کییفت مناسبی برخوردار هستند. از بین دیگر برندها، برند SPA دارای کیفیت بسیار خوبی است و هم دستکش های نیتریل و هم دستکش های لاتکس را تولید میکند.
تعریف زایلین مخلوط زایلین (Xylene) یا دی متیل بنزن (C6H4(CH3)2) نام سه ایزومر زایلین یعنی اورتو_زایلین ، متا_زایلین و پارا_زایلین است ولی به دلیل مخلوط بودن این سه ایزومر به آن مخلوط زایلین گفته میشود. این ماده با نام “زایلن” نیز شناخته می شود. زایلین، مایع ای بی رنگ و شفاف و یکی از ترکیبات […]
علائم خطر مواد شیمیایی (GHS ها) بر روی بسته بندی موادشیمیایی، علائمی درج شده اند که بیان کننده ی خطرات مواد هستند. بعضی از مواد هیچگونه علائم خطر خاصی ندارند که معمولا جای خالی آنها بر روی مواد موجود است. مانند تصویر زیر: جای خالی GHS ها دایره شعله ور: -گاز های اکسیدکننده […]
امروزه کاربرد نانولوله های کربنی در صنعت، پزشکی و بسیاری حوزه ها بسیار افزایش پیدا کرده است. در مقاله پیش رو به معرفی نانولوله های کربنی و کاربردهای آنها خواهیم پرداخت. و با کاربرد نانولوله های کربنی آشنا می شویم. خرید نانولوله کربنی نانولوله کربنی چیست؟ نانولوله های کربنی، یکی از انواع نانومواد هستند که […]
مقدمه نانو ذرات فوتو کاتالیستی فوتوکاتالیزوری به فرایند تصفیه برخی از آلاینده های محیطی با استفاده از جذب امواج ماورا بنفش و مرئی توسط ذرات اکسید فلزی (نیمه رسانا) گفته می شود. امروزه استفاده از نانوذرات اکسید فلزات به دلیل خواص منحصر به فردشان در مقیاس نانو، بسیار توسعه یافته است. نانو ذرات اکسید تیتانیم، […]