- فروش مواد شیمیایی
- مواد اولیه صنایع غذایی
- فروش ظروف آزمایشگاهی
- فروش تجهیزات
- مطالب مفید
- آگهی رایگان
- پیشنهادهای ویژه
- آموزش کار با سایت
- ورود به حساب کاربری
یکی از علل خرابی و کاهش عمر ترانس ها، ورود رطوبت به محفظه آنها و تاثیر این رطوبت بر روغن ترانسفورماتور است. سیلیکاژل ماده ایست که از سیلیکون و اکسیژن تشکیل شده است و دارای فرمول SiO2 است. عمده استفاده سیلیکاژل به عنوان رطوبت گیر است. این ماده توانایی بالایی در جذب رطوبت محیط اطراف دارد. سیلیکاژل معمولا به شکل دانه های گرد است که در صنایع مختلف برای جذب رطوبت به کار برده میشود.
بهترین سیلیکاژلی که برای استفاده در ترانس ها مناسب است، سیلیکاژل آب است. این سیلیکاژل دارای اندیکاتور(نشانگر) است و زمانی که رطوبت جذب کند، تغییر رنگ می یابد. بر اساس این تغییر رنگ میتوان متوجه شد که سیلیکاژل نیاز به تعویض یا احیا دارد.
ترانسفورماتور یا ترانس قطعه ای است که معمولا از دو سیم پیچ جداگانه تشکیل شده است که معمولا این سیم پیچ ها روی هسته ای فلزی(که میتواند از جنس های متفاوتی باشد) پیچیده میشوند. ترانس ها به دو دسته افزاینده و کاهنده تقسیم میشوند. در ترانس های افزاینده، ولتاژ AC خروجی از ولتاژ AC ورودی بیشتر است و در ترانس های کاهنده بالعکس.
در ترانسفورماتورها، ورود هوای حاوی رطوبت، به مرور زمان باعث میشود که روغن ترانس خواص فیزیکی و شیمیایی خود را از دست بدهد. این موضوع باعث کاهش عملکرد ترانس میشود. یکی از دلایل مهمی که در کشور ما طول عمر مفید ترانس ها کم است، ورود همین رطوبت به ترانس است. این امر بویژه در مناطقی که رطوبت بیشتر دارند، اهمیت بیشتری پیدا میکند.
سیلیکاژل ماده ایست که برای افزایش طول عمر ترانس ها، حتما باید درون آنها قرار بکیرد تا رطوبت هوای ورودی به ترانس را حذف کند. این رطوبت موجب تغییر خواص روغن ترانس و در نهایت آسیب به ترانسفورماتور میشود. سیلیکاژل هایی که برای این کاربرد استفاده میشودند، میتوانند به سادگی تعویض شوند. هرچند برای کاهش هزینه، میتوان این سیلیکاژل ها را احیا کرد. با اعمال فرآیند حرارتی ویژه ای، میتوان رطوبت جذب شده توسط سیلیکاژل ها را حذف کرد و دوباره از آنها به عنوان جاذب استفاده کرد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد سیلیکاژل میتوانید مقاله های “انواع سیلیکاژل و کاربردهای آنها” و “کاربردهای سیلیکاژل” را مطالعه فرمایید.
در میکروسکوپ های TEM، بدلیل نیاز به عبور الکترون ها از نمونه، نیاز است که نمونه خیلی نازک باشد. علاوه بر آن، نمونه TEM میبایست خشک باشد و ابعاد آن در محدوده ابعادی قسمت نگهدارنده نمونه باشد. محفظه نمونه یکی از قسمتهای بسیار مهم میکروسکوپ میباشد که در زیر قسمت سیستم متمرکز کننده قرار دارد. […]
کات کبود یا همان سولفات مس ماده ای مفید است که کاربردهای فراوانی در صنعت کشاورزی، شیمی و سایر صنایع دارد. با توجه به اهمیتی که این ماده دارد در این مقاله قصد داریم به شناخت بیشتر کات کبود یا سولفات مس و کاربردهای آن بپردازیم. کات کبود که نام دیگر آن مس(II) سولفات 5 […]
کارل فیشر چیست کارل فیشر یک روش شیمیایی جهت تعیین وجود آب در برخی مواد است. از این روش برای تشخیص وجود آب در جامدات، الکل ها، اسید ها، حلال ها، استرها و نمک های معدنی آبدار استفاده میشود. در این روش از ید استفاده میشود زیرا ید به خوبی در آب حل میشود و […]
آمونیاک یک ترکیب شیمیایی معدنی از نیتروژن و هیدروژن با فرمول NH3 است. آمونیاک یک گاز بیرنگ با بوی مشخص تند است. از نظر زیستی، آن یک ماده زائد نیتروژنی معمول است و به نیازهای تغذیهای موجودات زمینی به عنوان پیشساز کودها کمک قابلتوجهی میکند. حدود 70% آمونیاک تولیدی صنعتی برای ساخت کودها در اشکال […]
ممنون از بلاگ خوبی که دارین و مطالبی که به اشتراک میذارید، میخاستم بپرسم معمولا از سیلیکاژل چه رنگی برای ترانس استفاده می شود و بعد از چه مدتی باید تعویض گردد؟
معمولا بصورت ساشه ای استفاده میشه بسته های چندگرمی و بستگی به درصد رطوبت محیط داره.
توصیه میشه از نشانگر رطوبت استفاده کنید تا با توجه به درصد آب در هوا ، وزن سیلیکاژل بهینه را محاسبه کنید.