طرز کار و دستور العمل استفاده از آون آزمایشگاهی

اون آزمایشگاهی چیست

آون یا فور های آزمایشگاهی یکی از لوازم ضروری آزمایشگاه ها است که در تمام آزمایشگاه های صنعتی و پژوهشی مورد استفاده قرار می‌گیرد. از آون ها به منظور خشک کردن و استریل کردن ظروف آزمایشگاهی استفاده می‌شود. کارخانجات سازنده آون ها، به منظور انجام فعالیت های مختلف آون، انواع گوناگونی از آون ها را ساخته اند که به طور کل وظیفه و کاربرد آن ها یکسان است و تفاوت در نوع استریل کردن و ابزار مورد استفاده در این کار است.

آون آزمایشگاهی چیست

اگر قصد خرید این محصول را دارید می توانید از خدمات فروش آون آزمایشگاهی استفاده کنید.

اجزای آون آزمایشگاهی

با افزایش تدریجی دمای آون، رطوبت موجود در وسایل شیشه ای تبخیر شده و هرگونه فعالیت بیولوژیکی از بین خواهد رفت. برای ایجاد چنین رخ دادی نیاز به شرایطی است که این شرایط را اجزای آون، با وظایف متفاوتی که دارند، انجام می‌دهند. آون ها به شکل های متفاوتی فرایند استریل کردن را انجام می‌دهد ولی به طور کل نوع اجزای آن ها ثابت است. این اجزا عبارتند از :

  1. دستگاه تنظیم حرارت
  2. تایمر حرارت
  3. حرارت سنج
  4. کلید پاور
  5.  دریچه ایی که پس از اتمام استریل کردن، بخار آب را به بیرون هدایت می‌کند

کاربر آون آزمایشگاهی

طرز کار با آون آزمایشگاهی

دانستن طرز کار با هر دستگاهی باعث افزایش طول عمر دستگاه و بهتر کارکردن دستگاه با بازدهی بالا می‌شود :

  1. دستگاه را در جای مسطح و خشک بر روی میز مناسب قرار دهید. از قرار دادن دستگاه بر روی میز چوبی یا پلاستیکی خوداری کنید، زیرا باعث اشتعال می‌شود.
  2. کابل دستگاه را به سوکت پشت دستگاه وصل نموده و آن را محکم فشار دهید تا در جای خود محکم گردد و سمت دیگر آن را حتماً به پریز ارت دار وصل نمایید. از اتصال به سیم سیار و سه راهی و … خودداری نمایید.
  3. کلید پاور دستگاه را روشن کنید.
  4. تایمر را در حالت Bypass قرار دهید.
  5. دمای مورد نظر را توسط دستگاه تنظیم دما (ترموستات) تنظیم نمایید.
  6. هنگامی که دستگاه کنترل دما به دمای مورد نظر رسید می‌توانید تایمر را کوک کرده و تا ۱۲۰ دقیقه زمان را برای دستگاه تعریف کنید.
  7. هنگامی که تایمر بر روی عدد صفر قرار گیرد کار دستگاه تمام شده است

کاربرد آون آزمایشگاهی

نکات مهم

  • درصورتیکه تایمر بر روی عدد صفر قرار گرفته باشد دستگاه گرم نمی کند و کارکرد دستگاه بستگی مستقیم به فعال بودن تایمر دارد.
  • در صورت نیاز به کارکردن دستگاه بیشتر از زمان دو ساعت می توانید تایمر را در حالتBypass قرار دهید.
  • از خلاف چرخاندن تایمر خودداری نمایید.
  • خاموش و روشن شدن سیگنال های سبز و قرمز نشان دهنده رسیدن دمای دستگاه به محدوده مورد نظر بوده و به معنی اتمام کار دستگاه نمی باشد.

نکات مهم آون آزمایشگاهی

نکات ایمنی

  1. جهت خنک شدن دستگاه از باز گذاشتن درب جداً خودداری نمایید.
  2. از محکم شدن کابل در محل سوکت مطمئن شوید،زیرا سبب جرقه زدن و ذوب شدن کابل شده و امکان آتش سوزی دارد.
  3. از ریختن مایعات در کف دستگاه جداً خودداری نمایید.
  4. از گذاشتن وسایل اشتعال زا در دستگاه جداً خودداری نمایید.

 

 

 

به محتوای این صفحه امتیاز دهید


۵ از ۵
برچسب ها :

مقاله های تمادکالا

سختی چیست به مقاومت هر ماده در برابر تغییر شکل پلاستیک، سختی گفته می شود. سختی، میزان مقاومت سطح ماده در برابر تغییر شکل دائم یا پلاستیک است. از آنجایی که در هنگام تست میزان سختی ماده، نفوذکننده به سطح فشار داده می‌شود، سختی را می‌توان به عنوان میزان مقاومت ماده در برابر نیروی فشاری […]

بن ماری خانگی روشی است که در آن به کمک گرما و یا حرارت غیر مستقیمی که توسط آب گرم ایجاد می کنیم، مواد را ذوب می نماییم. در روش بن ماری خانگی، در داخل یک ظرف تا دو سوم ظرفیت آن، آب می ریزیم و روی حرارت شعله قرار می دهیم تا آب به […]

نقره از روزگار قدیم به عنوان ماده ای برای ضد عفونی کردن زخم ها و سطوح مورد استفاده قرار می گرفته است. بعدها با ظهور نانوفناوری اثرات ضد باکتری نانوذرات نقره روز به روز بیشتر مورد توجه قرار گرفته که نتیجه آن تولید انواع محصولات ضد عفونی کننده و پانسمانی بر پایه این ذرات بوده […]

زانو بند طبی یا بریس زانو نوعی وسیله پزشکی کمک کننده است که در زمان زانودرد می‌توان از آن استفاده کرد. همچنین ورزشکاران ازآن‌جهت جلوگیری از ایجاد آسیب به زانوهایشان استفاده می‌کنند. زمانی که از زانوبندطبی به‌خصوص زانوبندهای پروفیلاکتیک که نقش حمایت کننده و محافظت کننده از زانوها رادارند، استفاده می‌کنید درواقع از رباط‌های زانو […]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برخی از مشتریان تمادکالا