محققان الیافی با پوششی از جنس نانوذرات طلا ساختند که قادر به شناسایی نیروهای بسیار کم، نظیر نیروی ایجاد شده در اثر حرکت باکتری در محلول می باشد. این ابزار صداهای بسیار ضعیف را نیز شناسایی میکند.
گروهی از محققان موفق به طراحی و ساخت الیاف نوری نانومقیاسی شدند که قادر به اندازهگیری مقدار بسیار کمی از نیرو است. این الیاف میتوانند اختلالات ایجاد شده در اثر شناور شدن باکتریها یا امواج صوتی ایجاد شده در اثر تپش سلولهای قلبی را رصد کنند.
چنین قابلیت شناسایی میتواند به ما اجازه دهد تا سلولهای منفرد را بررسی کرده و درصورت تغییر آنها و تبدیل شدن به سلولهای سرطانی از وجود آن مطلع شویم. دونالد سیربولی از محققان دانشگاه کالیفرنیا میگوید: «نتایج این پروژه درهای تازهای به سوی رهگیری برهمکنشها و تغییراتی است که پیش از این رصد آنها امکانپذیر نبوده است.»
پیشرفت در دنیای میکروسکوپی باعث شده تا دانشمندان بتوانند کوچکترین جزئیات را در دنیای اطراف مشاهده کنند. اما برای این که بدانیم و درک کنیم که در این مقیاسها چه روی می دهد، به چیزی بیش از مشاهده مستقیم نیاز داریم. باید حس شود که دقیقاً چه اتفاقی میافتد. یکی از میکروسکوپهای کارآمد برای این کار، AFM است. البته این دستگاه نمیتواند برای سامانههای زیستی مناسب باشد. برای اندازهگیری نیرو در دنیای زیستی به یک راهکار جدید نیاز است. این گروه تحقیقاتی الیافی از جنس اکسید قلع ساختند که دارای پوششی از جنس پلیمر بوده که روی آن نانوذرات طلا قرار دارد.
استفاده از این نانوالیاف بسیارآسان است؛ به شکلی که الیاف را در محلول حاوی سلولهای زنده یا باکتری غوطهور میکنند. نور به سطح الیاف تابیده شده و با نانوذرات نقره برهمکنش میدهد. اصوات و نیروهای زیستی با نانوذرات طلا برخورد کرده و آنها را به هم نزدیک میکند که این جریان روی لایه پلیمری تأثیر میگذارد.
نزدیک شدن نانوذرات به هم در الیاف ضمن تغییر الگوی برهمکنشی نور، موجب افزایش شدت آن نیز میشود. با استفاده از این فناوری میتوان نیروهای بسیار کوچک نظیر حرکت تاژک در باکتریها را نیز رصد کرد.
این گروه بعد از کالیبراسیون نشان دادند که حساسیت این روش 10 برابر بیشتر از AFM بوده و میتواند نیروهای کمتر از 160 فمتونیوتون یا صداهای کمتر از 30- دسیبل را نیز شناسایی کند.
اگر از آن دسته افرادی هستید که با مواد شیمیایی سروکار دارید شاید با این پرسش روبرو شوید که تفاوت اسید سیتریک و اسید استیک در چیست در ادامه با ویژگی های اسید سیتریک و اسید استیک و تفاوت این دو ماده آشنا می شوید. آشنایی با اسید سیتریک اسید ستریک یک اسید آلی با […]
میوه زیتون در حالت کال و یا رسیده، زمانی که از درخت چیده شود، قابل خوردن نیست و خیلی تلخ است، بنابراین برای استفاده ی خوراکی از زیتون باید یک فرآیندی تحت عنوان فرآیند پخت یا شیرین سازی، روی آن انجام گیرد تا تلخی زیتون گرفته شود. اگر می خواهید با سریعترین روش تلخی زدایی […]
درخواست آنالیز SEM آشکارساز STEM) Scanning transmission electron microscopy) در SEM: STEM یک قابلیت برای ترکیب اصول مورد استفاده در TEM و SEM است. این آشکارساز یک تکنیک معروف برای آزمایشگاههایی است که دستگاه TEM ندارند. دقت شود که آشکارساز و میکروسکوپ STEM با یکدیگر تفاوت دارند. آشکارسازهای STEM با اتصال به سیستم های SEM،FIB-SEM یا FESEM […]
آمونیوم دی کرومات چیست؟ آمونیوم دی کرومات یک ترکیب عالی با فرمول شیمیایی NH4)2Cr2O7) است. این ماده با جرم مولی 252.07 g/mol و چگالی 2.115 g/cm3 در الکل و استون انحلال پذیر است. شکل ظاهری آمونیوم دی کرومات کریستال های نارنجی تا قرمز رنگ بوده و به دلیل وجود کروم با عدد اکسایش 6+، آن […]