زنده کردن ماهی یخ زده با فناوری نانو (خبر)

زنده کردن جنین یخ‌زده ماهی به کمک لیزر و نانومیله‌های طلا

محققان به کمک نانومیله طلا و لیزر موفق شدند فرآیند گرم کردن جنین یخ‌زده ماهی را با سرعت بالا و حداقل آسیب انجام دهند. نانومیله‌ها باعث پخش یکنواخت گرما در بدن ماهی می‌شوند.
محققان مؤسسه بیولوژی اسمیت‌سونیان دانشگاه مینسوتا روشی ارائه کردند که به کمک آن می‌توان یک جنین را منجمد کرد و دوباره آن را به حالت اولیه درآورد. با این روش، جنین ماهی را منجمد و دوباره احیا می‌شود.
در این روش جدید از لیزر و فناوری‌ نانو استفاده شده‌است که می‌توان از آن نه تنها برای جنین ماهی‌ها، بلکه برای دیگر مهره‌داران نیز استفاده کرد. در این روش مواد مورد نظر به محل نگهداری ماهی اضافه شده و اصلاحاتی روی آن انجام می‌شود.

زنده کردن جنین لازم به ذکر است که محافظت از جنین ماهی در محیط های سرد همواره با چالش‌هایی روبرو بوده است؛ چرا که ابعاد تخم ماهی بسیار کوچک بوده و در نهایت مشکلاتی در منجمد کردن و گرم‌کردن مجدد آن ایجاد می‌شود. این فرآیند معمولاً باعث آسیب‌های ساختاری به ویژه تشکیل بلورهای یخ در بافت می‌شود. جلوگیری از بروز این مشکل معمولاً چالش برانگیز است.
جهت حل این مشکل، محققان ایده استفاده از فناوری‌ نانو را مطرح کردند. آنها نانومیله‌های طلا را مستقیم به جنین تزریق کردند.
از آنجایی که جنین ماهی قزل‌آلا شباهت زیادی به آبزیان دیگردارد، این روش را می‌توان برای بسیاری از گونه‌های دریایی نیز به کار گرفت.
در منجمدسازی جنین، موادی به جنین افزوده می‌شود که نقش یخ‌زدا را دارد. این مواد از جنین در زمان غوطه‌ورسازی در نیتروژن مایع محافظت می‌کند. نانومیله‌ها نقش مهمی در احیای جنین دارند، به طوری که این نانومیله‌ها در حین تابش لیزر باعث پخش شدن یکنواخت گرما در سراسر بدن جنین می‌شوند. بنابراین در طول فرآیند یخ‌زدایی، لیزر به سرعت می‌تواند جنین را بدون وارد شدن هیچگونه آسیب ساختاری گرم کند.
نتایج این پروژه در قالب مقاله‌ای در نشریه ACS Nano به چاپ رسیده است.

منبع: https://sputniknews.com/science/201707171055613233-embryo-laser-nano-cryopreservation

به محتوای این صفحه امتیاز دهید


۵ از ۵
برچسب ها :

مقاله های تمادکالا

چشم بند وسیله ای است برای ایجاد خوابی راحت تر. این وسیله اکثر برای آدم هایی که وجود نور باعث بیخوابی در آن ها شده استفاده می‌شود ولی در برخی مکان ها مانند هواپیما که توانایی تاریک کردن مکان برای خواب را ندارید نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. چشم بند ها اغلب از پنبه و […]

معرفی آمونیوم کلرید و کاربردهای آن آمونیوم کلرید یا به اصطلاح نشادر ترکیبی غیرآلی با فرمول شیمیایی NH4Cl است. آمونیوم کلرید نمکی است سفید رنگ که به آسانی در آب گرم حل می‌شود. محلول آن خاصیت اسیدی ضعیفی دارد که ناشی از حضور یون کلر است. همچنین در واکنش با ترکیبات قلیایی، آمونیاک آزاد میکند. […]

سوسک‌ها موجوداتی موذی هستند و از زمانی از تخم در می‌آیند تا زمانی که بالغ شوند، به لحاظ اندازه رشد دارند و ممکن است سوسک‌ها را در محیط زندگی خود با ابعاد و ظاهر متفاوت ببینیم. انواع مختلف سوسک‌ها برای سازگاری با شرایط زندگی و مقابله با شکارچی‌های احتمالی، سطح باله‌های پشتی شان ممکن است […]

پلی اتیلن(PE، Polyethylene) بیشترین ماده مورد استفاده در صنعت پلاستیک است. پلی اتیلن گاهی اوقات با نام Polythene نیز شناخته میشود. این ماده در سال 2017، حدود 34 درصد تمام بازار پلاستیک را ازآن خود کرده. کاربرد اولیه آن در بسته بندی ها(کیسه های پلاستیکی، بطری ها و …) است. پلی اتیلن، پلیمر گرمانرم(پلیمری که […]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برخی از مشتریان تمادکالا