زنده کردن ماهی یخ زده با فناوری نانو (خبر)

زنده کردن جنین یخ‌زده ماهی به کمک لیزر و نانومیله‌های طلا

محققان به کمک نانومیله طلا و لیزر موفق شدند فرآیند گرم کردن جنین یخ‌زده ماهی را با سرعت بالا و حداقل آسیب انجام دهند. نانومیله‌ها باعث پخش یکنواخت گرما در بدن ماهی می‌شوند.
محققان مؤسسه بیولوژی اسمیت‌سونیان دانشگاه مینسوتا روشی ارائه کردند که به کمک آن می‌توان یک جنین را منجمد کرد و دوباره آن را به حالت اولیه درآورد. با این روش، جنین ماهی را منجمد و دوباره احیا می‌شود.
در این روش جدید از لیزر و فناوری‌ نانو استفاده شده‌است که می‌توان از آن نه تنها برای جنین ماهی‌ها، بلکه برای دیگر مهره‌داران نیز استفاده کرد. در این روش مواد مورد نظر به محل نگهداری ماهی اضافه شده و اصلاحاتی روی آن انجام می‌شود.

زنده کردن جنین لازم به ذکر است که محافظت از جنین ماهی در محیط های سرد همواره با چالش‌هایی روبرو بوده است؛ چرا که ابعاد تخم ماهی بسیار کوچک بوده و در نهایت مشکلاتی در منجمد کردن و گرم‌کردن مجدد آن ایجاد می‌شود. این فرآیند معمولاً باعث آسیب‌های ساختاری به ویژه تشکیل بلورهای یخ در بافت می‌شود. جلوگیری از بروز این مشکل معمولاً چالش برانگیز است.
جهت حل این مشکل، محققان ایده استفاده از فناوری‌ نانو را مطرح کردند. آنها نانومیله‌های طلا را مستقیم به جنین تزریق کردند.
از آنجایی که جنین ماهی قزل‌آلا شباهت زیادی به آبزیان دیگردارد، این روش را می‌توان برای بسیاری از گونه‌های دریایی نیز به کار گرفت.
در منجمدسازی جنین، موادی به جنین افزوده می‌شود که نقش یخ‌زدا را دارد. این مواد از جنین در زمان غوطه‌ورسازی در نیتروژن مایع محافظت می‌کند. نانومیله‌ها نقش مهمی در احیای جنین دارند، به طوری که این نانومیله‌ها در حین تابش لیزر باعث پخش شدن یکنواخت گرما در سراسر بدن جنین می‌شوند. بنابراین در طول فرآیند یخ‌زدایی، لیزر به سرعت می‌تواند جنین را بدون وارد شدن هیچگونه آسیب ساختاری گرم کند.
نتایج این پروژه در قالب مقاله‌ای در نشریه ACS Nano به چاپ رسیده است.

منبع: https://sputniknews.com/science/201707171055613233-embryo-laser-nano-cryopreservation

به محتوای این صفحه امتیاز دهید


۵ از ۵
برچسب ها :

مقاله های تمادکالا

اگر در آزمایشگاه کار می کنید و یا در حال گذراندن کلاس های آزمایشگاهی هستید، با انواع مختلفی از ظروف شیشه ای رو به رو خواهید شد که هر یک دارای ویژگی های خاصی می باشد. دانستن تفاوت بین انواع ظروف شیشه ای به شما کمک می کند که آزمایشات را با کارایی بیشتری طراحی […]

سود پرک یا سودسوز آور از جمله مواد قلیایی است که میتواند برای شستشو استفاده شود. این ماده برای ار بین بردن و پاک کردن مواد ارگانیک مناسب است. در مقاله پیش رو روش شستشو با سود پرک را آموزش خواهیم داد. سود پرک چیست؟ سود پرک(Caustic Soda) یا سدیم هیدروکسید با فرمول شیمیایی NaOH […]

میکروسکوپ الکترونی روبشی، رایجترین نوع میکروسکوپ الکترونی است و ارزانترین آنالیز برای مشخصه یابی سطح مواد است. در مقاله ی پیش رو سعی می شود سه نوع اصلی این میکروسکوپ را بررسی کرده و با یک دیگر مقایسه کنیم تا پژوهشگران محترم بتوانند آنالیز مورد نیاز خود را به بهترین شکل انتخاب کنند. SEM میکروسکوپ […]

جلبک ها یکی از مشکلات بزرگ و اساسی استخرها هستند. وجود این جلبک ها باعث سبز شدن رنگ آب و کدرتر دیده شدن آن میشود. در مقاله پیش رو به معرفی اصلی ترین ماده شیمیایی ضد جلبک استخر، یعنی کات کبود، و روش استفاده از آن خواهیم پرداخت. کات کبود یا سولفات مس، یکی از […]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برخی از مشتریان تمادکالا