میوه زیتون در حالت کال و یا رسیده، زمانی که از درخت چیده شود، قابل خوردن نیست و خیلی تلخ است، بنابراین برای استفاده ی خوراکی از زیتون باید یک فرآیندی تحت عنوان فرآیند پخت یا شیرین سازی، روی آن انجام گیرد تا تلخی زیتون گرفته شود. اگر می خواهید با سریعترین روش تلخی زدایی زیتون با سودپرک آشنا شوید تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
درخت زیتون از دیرباز نماد صلح بوده است. علاوه بر اینکه از لحاظ نماد و مفهوم، حس مثبتی را به انسان منتقل میکند؛ ثمرهی خود، یعنی میوهی زیتون، را به عنوان نعمتی گران بها در اختیار آدمی قرار میدهد. میوهی زیتون، ظاهری ریز و بیضی شکل دارد که در رنگهای مختلف وجود دارد. هم خود این میوه و هم مشتقات آن در سلامتی و زیبایی انسان نقش به سزایی دارد. کمتر کسی وجود دارد که از خواص روغن زیتون بر پوست و مو بی خبر باشد. علاوه بر استفاده موضعی و خوراکی از روغن زیتون، میتوان زیتون را در شکلهای مختلف از جمله ترشی، زیتون پرورده و … به عنوان چاشنی غذا استفاده کرد، چرا که زیتون میوهای با ارزش غذایی بالا است.
زیتونها انواع مختلفی دارند، و معمولا زمانی که میوه به طور کامل رسیده باشد، رنگ آن بنفش تیره خواهد بود که بافت نسبتاً نرمتر و بسیار روغنیتر از زیتون سبز دارد. توجه داشته باشید که میوه زیتون در حالت کال و یا رسیده، زمانی که از درخت چیده شود، قابل خوردن نیست و خیلی تلخ است، بنابراین برای استفاده ی خوراکی از زیتون باید یک فرآیندی تحت عنوان فرآیند پخت یا شیرین سازی، روی آن انجام گیرد تا تلخی زیتون گرفته شود. برای پخت زیتون، راههای زیادی وجود دارد اما مهمترین تفاوتی که بین روشهای مختلف وجود دارد، مدت زمان و بازده تلخی زدایی است. برای تلخی زدایی از زیتون معمولا از 2 روش استفاده میشود:
جهت از بین بردن تلخی زیتون، گزینه ی دوم یعنی استفاده از سود پرک مقرون به صرفهتر است؛ زیرا هم در زمان کوتاهتری تلخی زدوده میشود و هم مقدار مصرف آب کمتر خواهد بود. در روش تعویض آب، حداقل تا چندین ماه باید این کار انجام شود تا تلخی زیتون کاسته شود. بنابراین در ادامه، روش تلخی زدایی با سود پرک را توضیح میدهیم.
نام شیمیایی سود پرک، هیدروکسید سدیم (NaOH) است. این ماده، یک باز قوی محسوب میشود و خاصیت خورندگی شدیدی دارد و معمولا برای کاربردهای خاصی مصارف خانگی هم دارد. از این ماده معمولا در از بین بردن تلخی میوه تازه چیده شده زیتون استفاده شده است و البته عملکرد فوق العادهای را هم از خود نشان داده است.
برای تهیه سود پرک به راحتی میتوانید از فروشگاه اینترنتی تمادکالا بدون فوت وقت، به صورت آنلاین اقدام کنید. در صورت تمایل میتوانید از صفحه محصول سود پرک یا سدیم هیدروکسید این ماده را سفارش دهید و در صورت نیاز به مشاوره درمورد خرید کدام یک از بستهبندیهای این محصول، با کارشناسان تمادکالا تماس بگیرید.
برای تلخی زدایی از زیتون به روش سود پرک باید مراحل زیر را به دقت دنبال کنید.
نکته: در این مرحله نباید با دست بدون محافظ به محلول یا سود پرک بزنید؛ زیرا این ماده خورنده است و میتواند موجب سوختگی شود.
برای اینکه توضیحات بالا را بهتر بتوانید انجام دهید، بهتر است ویدیوی زیر را تماشا کنید. برای دیدن ویدیوی زیر، میتوانید روی لینک زیر کلیک کنید.
لازم است بدانید که سود پرک، یک ماده شیمیایی خطرناک است که در هنگام استفاده از آن باید با احتیاط کنید، زیرا زمانی که این ماده در آب حل میشود واکنش شیمیایی گرماده انجام میشود. بهتر است این کار را در محیط آزاد انجام دهید. برای محافظت از پوست دست خود باید دستکش بپوشید و محلول را به آرامی هم بزنید تا از پاشش آن به اطراف جلوگیری کنید.
برای تهیه دستکش مناسب میتوانید از فروشگاه اینترنتی تمادکالا اقدام به سفارش کنید تا در اسرع وقت در زمان دلخواه خود تحویل بگیرید.
شیمی یکی از حوزه های علوم است که آزمایش های جذاب فراوانی در آن وجود دارد. بسیاری از این آزمایش ها برای می توانند برای کودکان بسیار مفید، آموزنده و لذت بخش باشند. در مقاله پیش رو سعی شده لیستی از این آزمایش های شیمی که برای کودکان جذاب هستند، تهیه شود. این آزمایش ها […]
کات کبود یا همان سولفات مس ماده ای مفید است که کاربردهای فراوانی در صنعت کشاورزی، شیمی و سایر صنایع دارد. با توجه به اهمیتی که این ماده دارد در این مقاله قصد داریم به شناخت بیشتر کات کبود یا سولفات مس و کاربردهای آن بپردازیم. کات کبود که نام دیگر آن مس(II) سولفات 5 […]
محلول ضدعفونی کننده چند منظوره چیست؟ امروزه محلول ضدعفونی کننده از دغدغه های اصلی افراد جامعه است. گاه برای شما پیش آمده که به بانک یا بازار و جاهای شلوغی رفته اید و وقتی سوار خودرو خود میشوید، شیر آبی وجود ندارد که دست خود را بشورید، پس لازم است که حتما همراه خود یک […]
کود چیست؟ به هرنوع ماده آلی، معدنی یا بیولوژیکی که دارای عناصر غذایی باشد و باعث بالابردن حاصلخیزی خاک یا افزایش عملکرد کیفی و کمی محصول شود، کود گفته میشود. کودها به طور کلی به سه دسته تقسیم میشوند: کودهای شیمیایی کودهای آلی یا ارگانیک کودهای بیولوژیک یا زیستی کودهای شیمیایی یکی از انواع مهم […]