- فروش مواد شیمیایی
- مواد اولیه صنایع غذایی
- فروش ظروف آزمایشگاهی
- فروش تجهیزات
- مطالب مفید
- آگهی رایگان
- پیشنهادهای ویژه
- آموزش کار با سایت
- ورود به حساب کاربری
زیتون یکی از میوه هایی است که بسیار مورد اقبال قرار میگیرد و سالانه کشاورزان بسیاری زیتون میکارند. بسیاری از زیتون های برداشت شده ممکن است طعمی تلخ داشته باشند و لازم است که شیرین شوند. سود سوزآور یا کاستیک سودا ماده ایست که برای شیرین کردن زیتون مورد استفاده قرار میگیرد. در مقاله پیش رو به آموزش شیرین کردن یا تلخی گیری زیتون به وسیله سود سوزآور میپردازیم.
زیتون شامل 20 گونه از درختان کوچک با ارتفاع تقریبی 3 متر است. زیتون دارای خواص زیادی است و در طب سنتی نیز از آن استفاده زیادی میشود.
سود سوز آور، کاستیک سودا یا سدیم هیدروکسید(NaOH) یکی از موادی است که استفاده زیادی در صنعت دارد. البته این ماده قلیایی است و محلول آن خاصیت خورندگی دارد. به همین دلیل لازم است که در هنگام کار با آن محتاط بود.
در ادامه روش شیرین کردن زیتون با استفاده از سود سوز آور آموزش داده خواهد شد.
برای تلخی گیری از زیتون میتوان مراحل زیر را طی کرد:
قبل از شروع فرآیند، باید ابتدا تمام برگها و شاخه ها را جدا کرده و زیتون ها را پاک کرد و زیتون های خراب را جدا کرد.
زیتون ها درون ظرفی ریخته شده و به آنها آب اضافه میشود. آب باید به میزانی اضافه شود که 10 سانتی متر بالای زیتون هارا پر کند. پس از آن باید مقدار آب اضافه شده را اندازه گیری کرد. میتوان برای اینکار از بطری های نوشابه یا آب معدنی که حجم آنها مشخص است استفاده کرد.(در زمان پر کردن، آب را بطری بطری به آن اضافه کنید که حجم هم دستتان باشد)
بعد از اندازه گیری حجم آب اضافه شده، باید به ازای هر 1 لیتر آب، 20 گرم سود سوزآور به ظرف اضافه کرد. با استفاده از یک همزن تمیز(میتوان از یک چوب استفاده کرد) آنرا هم بزنید تا سود در آب حل شود.
در این مرحله حتما از عینک محافظ، ماسک تنفسی و دستکش استفاده کنید.
باید حدود 8-12 ساعت صبر کنید تا زیتون ها درون محلول بمانند. در این مدت هر از گاهی(هر 2-3 ساعت) سری به محلول بزنید و مقداری آنرا هم بزنید.
بعد از گذشت زمان، چند عدد از زیتون ها را با احتیاط از ظرف خارج کرده و به خوبی شستشو دهید. آنها را مدتی در آب سرد بگذارید تا کاملا مطمئن شود که رنگ آب تغییر نمیکند. زیتون ها را امتحان کرده و طعم آنها را بچشید. چنانچه تلخی آنها از بین رفته بود، میتوانید آنها را از ظرف خارج کنید. اگر هنوز تلخ بودند، باز هم به آنها زمان بدهید.
پس از شیرین ساززی زیتون ها، محلول تیره رنگ درون ظرف را با احتیاط خالی کرده(محلول قلیایی است و گیاهان را خشک میکند) و آنها را چندین بار با آب بشویید. در طول دو روز، چندین بار آب زیتون ها را عوض کنید تا کاملا مطمئن شوید که محلول NaOH از بین رفته است.
برای خنثی شدن زیتون های شسته شده، به ظرف آنها آب و سرکه اضافه کنید(در ازای هر 10 لیتر آب، 1 لیتر سرکه) پس از گذشت یک روز کامل، برای تمیز کردن آن دو سه مرتبه آب ظرف را عوض کنید.
پس از آن آب زیتون ها را عوض کرده و در آب جدید، به ازای هرلیتر آب 70 گرم نمک اضافه کنید و به خوبی هم بزنید(محلول 7 درصد نمک)
زیتون ها را از ظرف خارج کنید. محلول 4 درصد آب نمک آماده کنید.(40 گرم نمک به ازای 1 لیتر آب) این محلول را جوشانده و پس از سرد شدن روی زیتون ها بریزید. زیتون ها آماده هستند.
طلا یکی از فلزات با ارزش جدول تناوبی است که در حالت معمول به رنگ زرد دیده شده و در حالت خالص بسیار نرم است. این فلز در دمای 1046درجه سانتی گراد ذوب شده و از ویژگی های آن می توان به هدایت الکتریکی بالای آن اشاره کرد. تمامی خواص ذکر شده تنها در مقیاس […]
پارافیلم چیست ؟ پارافیلم ( Parafilm ) در زبان انگلیسی به معنای پلاستیک انعطاف پذیر و مقاوم در برابر رطوبت و دما است. پارافیلم ورقه های نازک و نیمه شفافی هستند که از انعطاف پذیری بالایی برخوردارند و در دسته پلیمرهای ترموپلاستیک قرار دارند. ترموپلاستیک ها، پلیمر هایی هستند که با افزایش دما تخریب نشده […]
شیکر آزمایشگاهی چیست؟ یکی از وسیله های موجود در آزمایشگاه های شیمی و زیست شناسی شیکر آزمایشگاهی است. شیکر آزمایشگاهی برای بهم زدن و مخلوط کردن نمونه های مایع و محلول های موجود در آزمایشگاه بوده که بر اساس نوع چرخش و اندازه صفحه ی آن دارای انواع مختلفی است. فروش شیکر آزمایشگاهی انواع شیکر […]
کود چیست؟ به هرنوع ماده آلی، معدنی یا بیولوژیکی که دارای عناصر غذایی باشد و باعث بالابردن حاصلخیزی خاک یا افزایش عملکرد کیفی و کمی محصول شود، کود گفته میشود. کودها به طور کلی به سه دسته تقسیم میشوند: کودهای شیمیایی کودهای آلی یا ارگانیک کودهای بیولوژیک یا زیستی کودهای شیمیایی یکی از انواع مهم […]