محیط کشت های بلاد آگار و شکلات آگار جزوه معروفترین و پر استفاده ترین محیط کشت های در حال حاضر هستند. با این وجود، بسیاری از افراد تفاوت این دو محیط کشت را نمیدانند. در مقاله پیش رو قصد داریم که به معرفی این محیط های کشت و تفاوت های آنها با یکدیگر بپردازیم.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد محیط کشت، میتوانید مقاله “محیط کشت چیست؟” را نیز مطالعه فرمایید.
در مقاله های قبلی انواع محیط کشت توضیح داده شد؛ کاربردهای هرکدام از آنها گفته شده است و به معروفترین محیط های کشت نیز اشاره ای مختصر شده است. برای بررسی تفاوت محیط کشت های بلاد آگار(آگار خونی) Blood Agar و شکلات آگار(Chocolate Agar) ابتدا لازم است که با هرکدام از این محیط های کشت به صورت جداگانه آشنا شویم. برای این آشنایی ابتدا از محیط کشت بلاد آگار شروع خواهیم کرد.
بلاد آگار یکی از انواع محیط های کشت غنی کننده است که برای رشد میکروارگانیسم هایی که سخت رشد میکنند، استفاده میشود. اینگونه از میکروارگانیسم ها در محیط های کشت معمولی به خوبی رشد نمیکنند. از این محیط کشت برای تشخیص خواص همولکتیک باکتری ها نیز استفاده میشود.
*pH باید بین 7.2 تا 7.6 باشد.
محیط کشت شکلات آگار یک محیط کشت غنی شده است که در آن گولبول های لیز شده(غشاء آنها تخریب شده است) خون وجود دارند. این گلبول های لیز شده به رنگ قهوه ای در می آیند؛ به همین دلیل است که آنها را شکلات آگار مینامند. در واقع شکلات آگار حاوی هیچ شکلاتی نیست.
لیز شدن گلبولهای قرمز، باعث آزاد شدن ترکیبات درون سلولی مانند هموگلوبین، برخی آنزیم ها و فاکتورهای مختلف است. این فاکتورها کمک زیادی به رشد سلولها و باکتری ها میکنند.
محتویات شکلات آگار مانند بلاد آگار است و تنها تفاوت آنها در این است که در شکلات آگار، گلبولهای قرمز لیز شده اند.(محتویات آنها در محیط کشت پخش شده است.)
تفاوت این دو محیط کشت در این است که محیط کشت شکلات آگار، حرارت دیده است که در نتیجه این حرارت، گلبولهای قرمز آن لیز شده اند و محتویات آنها در محیط پخش شده است. این محتویات تاثیر زیادی در رشد باکتری ها و سلولها دارند.
روغن آلوئه ورا به دلیل مجموعهای از فوایدی که برای پوست و مو ارائه می دهد، محبوب شده است. این ترکیبی است که با روغن و عصاره آلوئه ورا ساخته می شود. آلوئه ورا به عنوان یک عنصر در بسیاری از رژیم های زیبایی در فرهنگ های مختلف استفاده شده است. این روغن مغذی برای […]
یکی از کاربرد های نانولوله های کربنی استفاده از نانو تیوب ها در مصارف پزشکی و غیر پزشکی می باشد. در ادامه این مقالات با کاربرد های نانو لوله های کربنی در پزشکی آشنا می شوید. نانولوله های کربنی، یکی از محصولات نانوساختار هستند که امروزه کاربرد زیادی در پزشکی و مهندسی پزشکی دارند. در […]
چسب ماده ای است که می تواند باعث چسبندگی دو جسم به یکدیگر شود این ساده ترین تعریف برای چسب است ما در این بخش به بررسی چسب نشاسته می پردازیم. شاید برایتان جالب باشد که بدانید امروزه استفاده از چسب نشاسته بسیار کاربرد دارد و این محصول از دیرباز مورد توجه بوده است در […]
برهمکنش پرتو الکترونی با ماده میکروسکوپهای الکترونی ابزاری مناسب و کارآمد برای کسب اطلاع از ساختار مواد در دنیای نانو هستند. آنها با توجه به ماهیت نور مرئی و اساس کار میکروسکوپهای نوری نسبت به این گونه میکروسکوپها ارجحیت دارند. همان طور که میدانید طول موج نور مرئی بین 400 تا 700 نانومتر است، در […]