محیط کشت های بلاد آگار و شکلات آگار جزوه معروفترین و پر استفاده ترین محیط کشت های در حال حاضر هستند. با این وجود، بسیاری از افراد تفاوت این دو محیط کشت را نمیدانند. در مقاله پیش رو قصد داریم که به معرفی این محیط های کشت و تفاوت های آنها با یکدیگر بپردازیم.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد محیط کشت، میتوانید مقاله “محیط کشت چیست؟” را نیز مطالعه فرمایید.
در مقاله های قبلی انواع محیط کشت توضیح داده شد؛ کاربردهای هرکدام از آنها گفته شده است و به معروفترین محیط های کشت نیز اشاره ای مختصر شده است. برای بررسی تفاوت محیط کشت های بلاد آگار(آگار خونی) Blood Agar و شکلات آگار(Chocolate Agar) ابتدا لازم است که با هرکدام از این محیط های کشت به صورت جداگانه آشنا شویم. برای این آشنایی ابتدا از محیط کشت بلاد آگار شروع خواهیم کرد.
بلاد آگار یکی از انواع محیط های کشت غنی کننده است که برای رشد میکروارگانیسم هایی که سخت رشد میکنند، استفاده میشود. اینگونه از میکروارگانیسم ها در محیط های کشت معمولی به خوبی رشد نمیکنند. از این محیط کشت برای تشخیص خواص همولکتیک باکتری ها نیز استفاده میشود.
*pH باید بین 7.2 تا 7.6 باشد.
محیط کشت شکلات آگار یک محیط کشت غنی شده است که در آن گولبول های لیز شده(غشاء آنها تخریب شده است) خون وجود دارند. این گلبول های لیز شده به رنگ قهوه ای در می آیند؛ به همین دلیل است که آنها را شکلات آگار مینامند. در واقع شکلات آگار حاوی هیچ شکلاتی نیست.
لیز شدن گلبولهای قرمز، باعث آزاد شدن ترکیبات درون سلولی مانند هموگلوبین، برخی آنزیم ها و فاکتورهای مختلف است. این فاکتورها کمک زیادی به رشد سلولها و باکتری ها میکنند.
محتویات شکلات آگار مانند بلاد آگار است و تنها تفاوت آنها در این است که در شکلات آگار، گلبولهای قرمز لیز شده اند.(محتویات آنها در محیط کشت پخش شده است.)
تفاوت این دو محیط کشت در این است که محیط کشت شکلات آگار، حرارت دیده است که در نتیجه این حرارت، گلبولهای قرمز آن لیز شده اند و محتویات آنها در محیط پخش شده است. این محتویات تاثیر زیادی در رشد باکتری ها و سلولها دارند.
محیط کشت به محیطی غنی از مواد لازم برای رشد سلولی گفته می شود که از آن در فرآیندهای کشت سلول ها یا باکتری ها استفاده می شود. در مقاله پیش رو روش ساخت مخیط کشت را توضیح می دهیم. فروش محیط کشت محیط کشت چیست؟ محیط کشت به محیطی گفته می شود که برای […]
تصویربرداری XPS از ترکیب ها طیف سنجی فوتوالکترونی پرتو ایکس و طیف سنجی الکترونی اوژه را همچنین میتوان برای آنالیز توزیع عنصرهای شیمیایی روی سطوح از طریق تولید نقشه های ترکیب، همانند میکروسکوپ الکترونی مورد استفاده قرار داد. نقشه های ترکیب بیشتر از طریق روبش سطح نمونه با پرتوهای متمرکز به دست میآیند. قدرت تفکیک […]
در بسیاری از پروژه های آزمایشگاهی لازم است برای انجام آزمایش مورد نظر ابتدا شرایط و محیط مناسب برای آن آزمایش را فراهم کرد تا نتایج حاصل از آزمایش درست و با خطای کمتری بدست آید. یکی از این شرایط که تاثیر غیرقابل چشم پوشی در نتایج نهایی آزمایش دارد شستشوی ظروف آزمایشگاهی است. روش […]
تیتراسیون معمولا در علم شیمی به کار میرود و برای تعیین غلظت یک ماده مجهول استفاده میشود. در تیتراسیون اندازهگیری حجم بسیار مهم است، به همین دلیل به آن آنالیز حجمی نیز میگویند. یکی از معمولترین آنالیزهای حجمی، تیتراسیون اسید و باز است. در این روش محلول مجهول در یک ظرف قرار دارد. سپس محلول […]