احتمالا شما هم تا بحال اسم موادی مانند آب ژاول، آب اکسیژنه و آب مقطر را شنیده اید و با خود فکر کرده اید که این مواد چی هستند و تفاوتشان در چیست. در مقاله پیش رو قصد داریم هرکدام از این مواد را معرفی کرده و با یکدیگر مقایسه کنیم.
در ادامه به معرفی هرکدام از این سه ماده می پردازیم تا ببینیم که اصلا هرکدام از این مواد چه هستند.
آب مقطر در واقع همان آب خالص(H2O) است. علت این نامگذاری آن است که برای بدست آوردن آب خالص از آب معمولی ای که دارای ناخالصی است، آنرا بخار کرده و با استفاده از برج تقطیر دوباره میعان می کنند. طی این فرآیند ناخالصی های آب در زمان بخار شدن آن رسوب می کنند و آب خالص دوباره میعان می شوند.
آب دییونیزه نیز همان آب مقطر است، تنها با این تفاوت که علاوه بر انجام مراحل تقطیر، یون های آن نیز زدوده شده اند و به کمترین مقدار ممکن رسیده اند.
برای زدودن یون های آب، آب از بستر رزینی کاتیونی و آنیونی عبور کرده و یون های H+ و OH- آن خنثی می شوند.
از روش اسمز معکوس نیز ممکن است استفاده شود. در این روش با استفاده از یک غشا نیمه تراوا میتوان آب خالص با درجه خلوص بسیار بالا تهیه کرد.
آب دی یونیزه یا آب یون زدوده، در صنایع آرایشی و بهداشتی کاربرد بسیار زیادی دارد. همچنین از این آب برای تزریقات و رقیق کردن داروهای تزریق نیز استفاده می شود.
آب ژاول به کلی با آب مقطر متفاوت است. این مایع با عنوان سدیم هیپوکلریت(NaClO)، سفیدکننده یا وایتکس نیز شناخته می شود. این محلول عمدتا برای گندزدایی، سفید کردن و بوزدایی استفاده می شود. این محلول دارای خاصیت ضد عفونی کنندگی است که خاصیت ضد عفونی کنندگی آن نیز بدلیل آزادسازی کلر آزاد است.
آب ژاول در بیمارستان ها و صنایع کاربرد زیادی دارد. همچنین وایتکس در خانه کاربرهای زیادی دارد.
فروش آب ژاول
آب اکسیژنه یا هیدروژن پراکسید(H2O2) یک مابع آبی رنگ است که معمولا برای ضدعفونی و به عنوان سفیدکننده نیز استفاده می شوند. آب اکسیژنه خواص نسبتا مشابهی با ژاول دارد و در کاربردهای زیادی با یکدیگر مشابهت دارند.
فروش آب اکسیژنه
در ادامه به بررسی کاربرد های آب ژاول و آب اکسیژنه و تفاوت های آنها خواهیم پرداخت.
آب مقطر به آب خالص می گویند. این آب فاقد ناخالصی است و کاربردهای زیادی دارد که در مقاله پیش رو به معرفی آب مقطر و انواع آن خواهیم پرداخت. واژه “مقطر” هم خانواده واژه تقطیر است. آب مقطر به آبی گفته می شود که روی آن عملیات تقطیر انجام شده باشد. به طور کلی […]
تعریف زایلین مخلوط زایلین (Xylene) یا دی متیل بنزن (C6H4(CH3)2) نام سه ایزومر زایلین یعنی اورتو_زایلین ، متا_زایلین و پارا_زایلین است ولی به دلیل مخلوط بودن این سه ایزومر به آن مخلوط زایلین گفته میشود. این ماده با نام “زایلن” نیز شناخته می شود. زایلین، مایع ای بی رنگ و شفاف و یکی از ترکیبات […]
در میکروسکوپ های TEM، بدلیل نیاز به عبور الکترون ها از نمونه، نیاز است که نمونه خیلی نازک باشد. علاوه بر آن، نمونه TEM میبایست خشک باشد و ابعاد آن در محدوده ابعادی قسمت نگهدارنده نمونه باشد. محفظه نمونه یکی از قسمتهای بسیار مهم میکروسکوپ میباشد که در زیر قسمت سیستم متمرکز کننده قرار دارد. […]
نمک فسفات بافری(PBS) یک محلول بافری است که به طور معمول در تحقیقات زیستی مورد استفاده قرار میگیرد. این یک محلول نمکی شامل سدیم کلرید، سدیم فسفات و در برخی فرمول ها، پتاسیم کلرید و پتاسیم فسفات است. این بافر کمک میکند تا pH ثابت نگه داشته شود. معمولا غلظت یون و مواد درون آن […]
استفاده کردم. متشکرم.