آشکارساز STEM در میکروسکوپ SEM (مقاله توضیحی)

دانلود فایل PDF مقاله

درخواست آنالیز SEM

آشکارساز STEMScanning transmission electron microscopy) در SEM:

STEM یک قابلیت برای ترکیب اصول مورد استفاده در TEM و SEM است. این آشکارساز یک تکنیک معروف برای آزمایشگاه‌هایی است که دستگاه TEM ندارند. دقت شود که آشکارساز و میکروسکوپ STEM با یکدیگر تفاوت دارند.

آشکارسازهای STEM با اتصال به سیستم های SEM،FIB-SEM  یا  FESEM امکان ارائه‌ی اطلاعات منحصر‌به‌فردی که توسط TEMها فراهم می‌شوند را در اختیار میگذارد و  قابلیت‌های تصویربرداری و قدرت آنالیزی این سیستم ها را گسترش می‌دهند. نمونه‌هایی که با این روش آنالیز می‌شوند باید به شکل یه لامل نازک با قطر کمتر از 100 نانومتر آماده شوند. این تکنیک می‌تواند با آنالیزهای عنصری مانند EDX ترکیب شود تا میکروآنالیزهای با رزولوشن بالا را برای نمونه فراهم کند. لازم به ذکر است آشکارساز STEM با میکروسکوپ STEM دو مفهوم جداگانه هستند.

با استفاده از الکترون‌های عبوری متفرق شده در زوایای مختلف در نمونه های SEM، می توان اطلاعات مختلفی از نمونه را بدست آورد. زوایای پراکندگی الکترون ها به جنس نمونه، قطر لامل و انرژی پرتو بستگی دارد.

در ادامه این سیگنال‌ها بررسی می شوند:

  • تصویر میدان روشن: از سیگنال BF(Bright Field)  معمولا برای بررسی کنتراست جهت گیری پراش و همچنن بررسی کنتراست جذبی استفاده می شود.
  • میدان تاریک: از سیگنال DF(Dark Field) برا بررسی کنتراست جهت‌گیری نسبی و کنتراست مواد در عناصر سبک استفاده می‌شود.
  • میدان تاریک با زاویه بالا: از سیگنال HADF(High Angle Dark Field) می توان بیشترین اطلاعات در مورد کنتراست ماده را بدست آورد.

آشکارساز STEM

کاربردها: این آشکارساز امکان بررسی ریزساختار در نمونه‌های زیستی، آنالیز شکست در نیمه‌رسانا‌ها و مشخصه‌یابی مواد را در اختیار می‌گذارد.

منبع:

http://www.tescan.com/en-us/technology/detectors/stem-detectors

در صورتی که مایل به انجام تست SEM در تمادکالا هستید، می توانید از مشاوره رایگان استفاده کنید.

 
دریافت آنالیز SEM

به محتوای این صفحه امتیاز دهید


۵ از ۵

مقاله های تمادکالا

خاصیت ضد میکروبی نقره از دیرباز شناخته شده بود و به همین دلیل هم در بسیاری موارد مورد استفاده قرار می گرفت. امروز با پیشرفت فناوری و تولید نانوذرات نقره، خاصیت آنتی باکتریال آن بسیار افزایش یافته است. نانوذرات نقره با توجه به اینکه نسبت سطح به حجمشان افزایش یافته است، خاصیت ضد میکروبی و […]

کاربردهای XPS

7 آبان 1396
کاربردهای XPS

کاربردهای طیف سنجی فوتوالکترونی پرتو ایکس(XPS) الگو­های طیف سنجی فوتوالکترونی پرتو ایکس (XPS)، به ­صورت شدت فوتو­الکترون بر حسب انرژی پیوند بیان می­شوند. این الگوها ممکن است دارای سه پیک در زمینه باشندکه ناشی از انتشار نور از سطوح الکترونی مرکزی، انتشار نور از سطوح ظرفیت و انتشار الکترون اوژه در اثر تحریک با پرتو ایکس […]

پیپت پیپت یکی از انواع شیشه آلات آزمایشگاهی است که عموما در شیمی، بیولوژی و دارویی به منظور اندازه گیری و انتقال یک حجم مایع و یا اغلب به عنوان توزیع کننده ی محیط مورد استفاده قرار می گیرد. فروش پیپت انواع پیپتها  میکرو: عموما مورد استفاده به عنوان محیط های توزیع کننده  Positive displacement: […]

شاید برای خیلی ها این سوال پیش آمده باشد که به چه موادی “نانو مواد” می گویند و اصلا “نانو” به چه معنی است؟ قصد داریم در مقاله پیش رو توضیحاتی در مورد فناوری نانو و نانومواد بدهیم. علم و فناوری نانو به دستکاری و تغییر مواد و باالتبع خواص آنها در ابعاد کوچک(نانو) گفته […]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برخی از مشتریان تمادکالا