کاربرد نانولوله های کربنی

امروزه کاربرد نانولوله های کربنی در صنعت، پزشکی و بسیاری حوزه ها بسیار افزایش پیدا کرده است. در مقاله پیش رو به معرفی نانولوله های کربنی و کاربردهای آنها خواهیم پرداخت. و با کاربرد نانولوله های کربنی آشنا می شویم.

خرید نانولوله کربنی

نانولوله کربنی چیست؟

 نانولوله های کربنی، یکی از انواع نانومواد هستند که در واقع، ورق های نازک گرافن(تک لایه گرافیت، تک لایه کربن) هستند که دورخودشان پیچیده شده اند. این نانولوله ها دارای انواع و دسته بندی های مختلفی هستند که در ادامه مقاله به بعضی از آنها اشاره خواهد شد. نانولوله های کربنی بدلیل ساختار خاص خود، ویژگیهای بسیار مهمی دارند که باعث کاربرد فراوان این مواد تا این حجم که امروزه قابل مشاهده است، شده است. کاربرد نانولوله های کربنی در صنایع مختلف و در پزشکی می باشد که در ادامه با آن آشنا می شویم.

کاربرد نانولوله های کربنی

تک لایه گرافنی

کاربرد نانولوله های و نانوتیوب کربنی

نانوتیوب کربنی: لایه گرافنی که دور خودش پیچیده شده است.

همانطور که مشاهده می شود، گرافن ساختاری تک لایه از اتمهای کربن است که در آرایشهای شش ضلعی به یکدیگر متصل هستند. هر اتم کربن، به سه اتم دیگر متصل است و همین هم باعث میشود که یک الکترون نوار آخر آن، بدون پیوند باشد. این الکترون می تواند به صورت آزاد روی صفحه حرکت کند که باعث رسانایی فوق العاده بالای گرافن و نانولوله کربنی میشود. این الکترون آزاد در صفحه، باعث بسیاری از ویژگی های خاص گرافن و نانوتیوبها می شود.

نانولوله ها از نظر مکانیکی، بسیار مواد نیرومند و مستحکمی هستند. نانولوله ها بسیار قدرتمندتر از فولاد هستند و به همین دلیل هم برای افزایش استحکام در بسیار از کامپوزیتها مورد استفاده قرار میگیرند.

دیگر ویژگی بسیار مهم نانولوله ها، خاصیت ابررسانایی آنها است. این خاصیت باعث کاربرد بسیار زیاد نانولوله های کربنی در الکترونیک میشود.

از ویژگیهای هندسی نانولوله ها، نیز در بخشهای مختلف استفاده میشود. به عنوان مثال از ویژگی خالی بودن بخش داخلی آنها، در دارورسانی و پزشکی استفاده میشود.

انواع کاربرد نانولوله های کربن

در ادامه، کاربردهای عمده نانولوله های کربنی در برخی حوزه ها، به صورت کلی توضیح داده میشود.

  • کاربرد نانولوله های کربن پزشکی و مهندسی پزشکی

نانولوله های کربنی امروزه در پزشکی در بحث های رهایش دارو، درمان سرطان و بیوسنسورها استفاده زیادی دارند. البته درمورد سمیت آنها هنوز نیاز به تحقیقات بیشتر است. برای اطلاعات بیشتر می توانید مقاله کاربرد نانولوله های کربن در پزشکی و مهندسی پزشکی را بخوانید.

  • کاربرد نانولوله های کربنی در الکترونیک

نانولوله های کربنی بدلیل خواص الکتریکی ویژه ای که دارند، در صنعت الکترونیک مدرن، استفاده زیادی پیدا کرده اند. با کمک نانولوله های کربنی، اندازه ترانزیستورها درحال کاهش است و همچنین سرعت عمل آنها نیز افزایش یافته است.

همچنین می توان از نانولوله های کربنی برای تولید بسیاری از سنسورها و بهبود عملکرد آنها استفاده کرد.

  • کاربرد نانولوله های کربن صنعت نفت

نانولوله های کربنی به عنوان پایه کاتالیست در بسیاری از فرآیندهای پالایش، می توانند استفاده شوند. همچنین این نانوتیوبها ظرفیت بسیار بالایی در ذخیره سازی هیدروژن دارند.

  • کاربرد نانولوله های کربن ساختمان

نانوتیوب های کربنی بدلیل خواص مکانیکی خاص خود، می توانند بسیار در صنعت ساختمان مورد استفاده قرار بگیرند. یکی از این استفاده ها، تولید فیبرهای نانولوله های کربنی است که برای کاربردهای مختلفی می توانند مورد استفاده قرار بگیرند. با ورود این فیبرها درون مصالح ساختمانی، خواص مکانیکی آنها بهبود خواهد یافت. با استفاده از نانولوله های کربنی و تولید کامپوزیتهای مختلف، می توان خواص مصالح ساختمانی را بهبود بخشید.

  • کاربرد نانولوله های کربن تصفیه آب

تخلخل های نانومتری نانولوله ها باعث شده است که این نانولوله ها کاربرد بسیار زیادی در زمینه فیلترینگ و تصفیه انتخاب پذیر داشته باشند.

کاربرد نانولوله های کربنی در صنایع مختلف، بسیار زیاد است که بررسی تمامی آنها، از حوصله خارج است و تنها برخی از آنها در اینجا مورد بحث قرار گرفت.

شما می توانید با مطالعه مقاله کاربرد نانولوله های کربنی در صنعت  اطلاعات تکمیلی را در خصوص این مقاله کسب کنید.

برای خرید نانولوله های کربنی از سایت تمادکالا، می تواند از طریق زیر اقدام فرمایید.

خرید نانومواد

 

به محتوای این صفحه امتیاز دهید


۴.۶۳ از ۵

مقاله های تمادکالا

چهارشنبه سوری کم خطر با تمادکالا چهارشنبه سوری، از قدیمی ترین رسوم ایران باستان است. این جشن از غروب آخرین سه شنبه سال تا پس از نیمه شب آخرین چهارشنبه سال است و از اصلی ترین مشخصات این رسم، برپا کردن آتش و پریدن از روی آن است. این رسم در ایران باستان، به عنوان […]

کلروفرم چیست؟ کلروفرم گازی بی‌رنگ با فرمول شیمیایی CHCL3 است. این ماده از استون و اتانول از طریق اثر پودر سفیدکننده کلر(هیپوکلریت کلسیم) تولید نمود. بخار آن سمی و اعتیاد‌اور است و تنفس طولانی آن کشنده است. در گذشته به عنوان بیهوش‌کننده (اولین بار در زایمان) مورد استفاده قرار می‌گرفت. کلوروفرم اولین بار توسط سه […]

اسید سولفوریک یا جوهر گوگرد، یک اسید معدنی بسیار قوی با فرمول شیمیایی H2SO4 و چگالی 1.83 g/cm3 است. اسید سولفوریک برای اولین بار با تقطیر زاج سبز با مس(II) سولفات توسط جابر ابن حیان تولید شد. اسید ساختار قطبی دارد و با هر نسبتی در آب حل می‌شود. این اسید به دلیل داشتن پیوند […]

پتاسیم یدید(به زبان انگلیسی Potassium Iodide) با نام دیگر کالیم یدید، یک ترکیب غیر عالی و یونی با فرمول شیمیایی KI و جرم مولی 166g/mol است. پتاسیم یدید نام های مختلف دیگری مانند یدوپتاسیم، پتید و یدید پتاسیم دارد. این ترکیب شیمیایی همانند سایر ترکیبات یونی پتاسیم، دارای مشتقات زیاد است که در تمام آن […]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برخی از مشتریان تمادکالا