باکتری های مفید! استفاده از باکتری به جای سولهای خورشیدی!

پژوهشگران دانشگاه بریتیش کلمبیا می‌گویند در آینده سلول‌های خورشیدی مبتنی بر باکتری می‌توانند با سلول‌های خورشیدی رایج کنونی رقابت کنند و از نور خورشید، حتی از پشت ابر هم انرژی خورشید را ذخیره کنند.

به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، موجودات میکروسکوپی از اولین ابزارهایی بودند که برای ذخیره انرژی خورشید استفاده می‌شدند، به همین دلیل از آنها برای ساختن سلول‌های خورشیدی بهینه استفاده می‌شود.

اکنون پژوهشگران دانشگاه بریتیش کلمبیا (UBC) یک راه جدید برای ساخت سلول‌های خورشیدی حاوی باکتری ابداع کرده‌اند که کارایی بیشتری نسبت به سیستم‌های مشابه دارد و حتی می‌تواند در روزهای ابری نیز کار کند.

به طور معمول، در سلول‌های خورشیدی بیوژنیک یا سلول خورشیدی زیستی با موجودات زنده، رنگی از باکتری‌ها استخراج می‌شود که به آنها اجازه می‌دهد نور را فتوسنتز کنند. متاسفانه این فرایند می‌تواند پیچیده باشد و ممکن است نیاز به حلال‌های سمی داشته باشد.

بنابراین، تیم محققان از یک جایگزین مناسب و ساده استفاده کرد. خود باکتری ها!

آنها ابتدا ژنتیک باکتری E. coli را مهندسی کردند تا رنگی به نام لیکوپن تولید کند که به طور طبیعی در انجام فتوسنتز موثر است. سپس باکتری‌ها در یک ماده نیمه‌هادی پوشیده شده و روی یک صفحه شیشه‌ای اعمال می‌شوند. با قرار دادن دستگاه در معرض نور، تیم توانست یک تراکم جریانی به میزان 0.686 میلی‌آمپر در هر سانتی‌متر مربع ثبت کند که تقریبا دو برابر سایر سلول‌های خورشیدی بیوژنیک بود.

محققان همچنین گفتند که این سلول خورشیدی به خوبی قادر به کار در نور کم نیز هست که می‌تواند در مناطقی از جهان که آفتاب کمی دارند، مورد استفاده قرار بگیرد.

سلول خورشیدی باکتریایی

“ویکرامادیتیا یاداو” پژوهشگر ارشد این پروژه می‌گوید: ما بیشترین تراکم جریان را برای یک سلول خورشیدی بیوژنیک ثبت کردیم. ‌این مواد هیبریدی (ترکیبی) که ما در حال توسعه آن هستیم، می‌تواند به صورت پایدار تجاری‌سازی شود و با بهینه‌سازی کافی، می‌تواند با سلول‌های خورشیدی رایج رقابت کند.

محققان تخمین می‌زنند که فرآیند ابداعی آنها تنها 10 درصد هزینه معمول را خواهد داشت.

در حال حاضر، فرآیند پردازش نیمه‌هادی، باکتری‌ها را می‌کشد، اما تیم امیدوار است که در نهایت یک روش جایگزین را پیدا کند که آنها را زنده نگه دارد، جایی که آنها می‌توانند به طور مداوم رنگ تولید کنند و طول عمر سلول خورشیدی بیوژنیک را افزایش دهند.

آدرس اصل خبر:
https://newatlas.com/bacteria-solar-cell/55339

همچنین پیشنهاد میشود ویدئو “سلول های خورشیدی بسیار نازک در حد برگه ی کاغذ!” را نیز تماشا کنید.

به محتوای این صفحه امتیاز دهید


۵ از ۵
برچسب ها :

مقاله های تمادکالا

تفسیر طیف های ارتعاشی مولکولی (FTIR و رامان) کار ساده ای نیست. این کار مستلزم دانش نظریه تقارن و نظریه ریاضی گروه است تا به وسیله آن بتوان همه نوارهای ارتعاشی طیف را به طور دقیق بررسی کرد. برای کاربردهای طیف سنجی ارتعاشی جهت تعیین مشخصات مواد، می توان طیف های ارتعاشی را با روش […]

در این مقاله توضیحاتی پیرامون انواع میکروسکوپ های مختلف و مقایسه میکروسکوپ ها داده خواهد شد. میکروسکوپ‌های الکترونی ابزاری مناسب و کارآمد برای کسب اطلاع از ساختار مواد در دنیای نانو هستند. آنها با توجه به ماهیت نور مرئی و اساس کار میکروسکوپ‌های نوری نسبت به این گونه میکروسکوپ‌ها ارجحیت دارند. همان طور که می‌دانید […]

امروزه در کشور ایران با بالارفتن قیمت اجناس به طور روزمره، حفظ کردن وسایل مصرفی از استهلاک و تخریب شده، مهم است و باید برای تحقق این مهم راهکارهایی اتخاذ شود. در این میان لاستیک خودرو و موتور و حتی وسایل نقلیه سنگین استثنا نیست و مشابه سایر وسایل راهکارهایی برای افزایش طول عمر و […]

دلیل تغییر خواص و ویژگی ها در ابعاد نانو چیست دو عامل اصلی باعث شده است که نانومواد رفتاری متفاوت از ماکرومواد و میکرومواد از خود بروز دهند: اثرات سطح و اثرات کوانتومی (بروز رفتار ناپیوستگی به دلیل اثرات محدودیت کوانتومی در مواد با الکترون­های غیر مستقر). فروش نانو مواد اثرات سطحی یک کره را […]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برخی از مشتریان تمادکالا