بر اساس باور تحلیل گران فناوری نانو، زیست فناوری و فناوری اطلاعات (IT) سه قلمرو علمی هستند که انقلاب سوم صنعتی را شکل میدهند و از این میان فناوری نانو یک دانش میان رشته ای می باشد.
در واقع فناوری نانو فرایند دستکاری مواد در مقیاس اتمی و کنترل آنها در سطح اتمها و مولکولها بوده که منجر به خلق مواد و ابزاری با ساختار و خواص جالب و خارق العاده می شود.
به بررسی 10 نمونه برتر و شگفت انگیز اختراعات جهانی در عرصه نانو می پردازیم:
شرکت “آی اپتیک”(iOptik) فعال در عرصه فناوریهای نانو در آمریکا موفق به توسعه لنزهای تماسی شد که میتوانند به جای هدستهای بزرگ واقعیت مجازی به کار گرفته شوند، بدون آنکه هیچ گونه تاثیری در دید فرد داشته باشند.
محققان “دانشگاه صنعتی کالیفرنیا”(Caltech) موفق به طراحی نانوحسگرهایی شدهاند که میتواند حمله قلبی را پیش از وقوع آن تشخیص دهد. این فناوری هم میتواند سبب نجات جان بیماران شده و همچنین در هزینهها صرفهجویی کند. ابعاد آخرین نسخه این تراشه تنها 90 میکرون است.
محققان استرالیایی و اسپانیایی موفق شدند با الهام از نوعی سنجاقک و با استفاده از “سیلیسیم سیاه”(Black Silicon) نانومادهای طراحی کنند که سطح آن شبیه بالهای سنجاقک استرالیایی موسوم به ” wandering percher” است. این نانوماده با توجه به داشتن سطح عاجمانند میتواند از رشد باکتریها جلوگیری کند.
محققان دانشگاه هاروارد و دانشگاه ایلینوی با استفاده از چاپگرهای سهبعدی موفق به طراحی باتریهایی با طول یک میلیمتر شدند.
محققان در “موسسه فناوری زوریخ” (ETH Zürich) موفق شدند یک نانوربات را توسعه دهند که میتواند برای انجام یک عمل جراحی دقیق در چشم تعبیه شده و با دقتی مثالزدنی دوزهای دارویی مورد نیاز را به بافت چشم تزریق کند. قطر این ربات جراح تنها 285میکرون است.
محققان در “موسسه فناوری زوریخ” (ETH Zürich) موفق به توسعه یک تراشه الکترونیکی نانویی شدند که میتواند با انعطاف مثالزدنی به دور یک تارمو بپیچد.
این نانوتراشه میتواند در فناوریهای پوشیدنی و ابزارهای کاربردی در عرصه پزشکی به کار گرفته شود. در حال حاضر بیشترین کاربرد این نانوتراشهها در تولید چشم مصنوعی و همچنین نظارت بر بیماری آب سیاه چشم است.
محققان دانشگاه “کارنگی ملون” (Carnegie Mellon) آمریکا با استفاده از جوهر ماهی “سپیداج”(Cuttlefish) موفق شدند نوعی ماده شیمیایی و یک نانوساختار برای نیرودهی به وسایل الکترونیکی بلعیدنی طراحی کنند.
محققان “موسسه فناوری ماساچوست”(MIT) نانوذراتی را طراحی کردند که علاوه بر حمل داروهای ضد سرطان مانند دوکسورابیسین، رشتههای کوتاه RNA را نیز حمل میکند که ژنهایی را که سلولهای سرطانی از آنها برای فرار از دارو استفاده میکنند، غیر فعال میکند.
از این نانوذرات میتوان در درمان نوع تهاجمی سرطان پستان استفاده کرد.
محققان موسسه تحقیقاتی “ویلسون” در واشنگتن موفق با تولید نانوذرات نقرهای شدند که از آنها میتوان در همه چیز از خمیردندان گرفته تا پوشاک استفاده کرد. این ذرات میتوانند با باکتریها مقابله کنند.
محققان دانشگاه “نیوانگلند”(New England) در آمریکا موفق به طراحی یک دستگاه تست تنفس برای بیماران دیابتی شدند که از حسگرهای نانو برای تشخیص سطوح استون موجود در تنفس بیماران بهره میگیرد.
با توجه به این 10 مورد کاملا مشخص است که این فناوری نو، پای خود را به تمام عرصهها باز کرده است و با استفاده از آن میتوان به پیشرفتهای قابل ملاحظهای دست یافت.
طلا یکی از فلزات با ارزش جدول تناوبی است که در حالت معمول به رنگ زرد دیده شده و در حالت خالص بسیار نرم است. این فلز در دمای 1046درجه سانتی گراد ذوب شده و از ویژگی های آن می توان به هدایت الکتریکی بالای آن اشاره کرد. تمامی خواص ذکر شده تنها در مقیاس […]
ویسکومتر چیست؟ گرانروی یا ویسکوزیته مایعات به تغییر شکل مایعات که بر اثر تنش های کششی یا برشی ایجاده شده، گفته می شود. ویسکومتر که با نام ویسکوزیمتر نیز شناخته می شود، دستگاهی است که برای اندازه گیری گرانروی مایعات از آن استفاده می شود. برای اندازه گیری ویسکوزیته مایعات دستگاه ویسکومتر از یکی از […]
آشنایی با خواص روغن سیاه دانه برای درد مفاصل سیاه دانه یکی از دانه های بسیار ارزشمند در بین گیاهان است و در مورد مصرف روغن سیاه دانه و تاریخچه آن با قدمت طولانی در حدود بیش از ۲۰۰۰ سال، تعارف بسیاری شده است. پیامبر اعظم (ص) هم درباره ارزش غذایی سیاه دانه بسیار تاکید […]
آمونیاک (NH3) با نام های Hydrogen nitride ، Trihydrogen nitride گازی سمی بی رنگ از یک ترکیب هیدروژنه نیتروژن دار با حلالیت بالا در آب است که به شکل ظاهری گازی و مایع است. آمونیاک در اصل در فشار و دمای معمولی اتاق حالت گازی دارد، ولی در اثر فشرده سازی این گاز و سرد […]