پارافیلم چیست ؟

پارافیلم چیست ؟

پارافیلم ( Parafilm ) در زبان انگلیسی به معنای پلاستیک انعطاف پذیر و مقاوم در برابر رطوبت و دما است. پارافیلم ورقه های نازک و نیمه شفافی هستند که از انعطاف پذیری بالایی برخوردارند و در دسته پلیمرهای ترموپلاستیک قرار دارند. ترموپلاستیک ها، پلیمر هایی هستند که با افزایش دما تخریب نشده و با همان ترکیب شیمیایی ثابت ذوب می‌شوند و بعد از سرد شدن به همان ماده قبلی باز می گردند، یعنی با افزایش دما تخریب نمی‌شوند و فقط شکل آن ها تغییر می‌کند نه ساختار و ترکیب شیمیایی آن ها. این ورقه ها از پارافیلم تولید شده اند که پارافیلم علاوه بر خاصیت انعطاف پذیری و ترموپلاستیک بودن، هادی نیز هستند. پارافیلم ها استفاده های گوناگونی در آزمایشگاه ها ، بیمارستان ها و … دارند. در ادامه بیشتر به پارافیلم و کاربرد های آن می‌پردازیم.

پارافیلم چیست ؟

 

خرید پارا فیلم

کاربرد های پارافیلم

پارافیلم کاربرد های محدودی دارد که البته این کاربرد های محدود بسیار ضروری هستند و بدون استفاده از پارافیلم تقریبا غیر ممکن می‌شوند.

استفاده پارافیلم در آزمایشگاه

در برخی از آزمایش هایی که در آزمایشگاه ها صورت می‌گیرد، لازم است محلول ها و یا مواد های ترکیب شده ساعت ها و یا روز ها به همان حالت باقی بمانند تا به وضعیت دلخواه برسند و یا برخی از محلول ها در ازمایشگاه بسیار فرار اند و یا با مخلوط شدن با گاز های موجود در هوا باعث ایجاد واکنش و به اصطلاح باعث خراب شدن محلول می‌شود. اما چاره چیست؟ ما برای اینکه به حالت دلخواه مان در وضعیت های بالا برسیم باید وسایل ضروری داشته باشیم. پارافیلم در اینجا به درد ما می‌خورد به نحوی که باعث مسدود شدن ظرف یا …  می‌شود و محلول و یا ترکیب هایی که با هم مخلوط شده اند به حال خود رها می‌شوند و هیچ گونه عامل خرجی ایی باعث دخالت و ایجاد تخریب نمی‌شود. به طور کل مراقبت از مواد در آزمایشگاه هاف امری بسیار مهم است که در برخی موارد ( که در بالا ذکر شد ) از پارافیلم استفاده می‌شود. پارافیلم باعث جلوگیری از ورود گرد و غبار در ترکیب ها می‌شود و حتی مانع خروج گاز ها و بخار ها از ظرف می‌شود.

ظروف پوشانده شده با پارافیلم

استفاده پارافیلم در میکروسکوپ الکترونی عبوری

پارافیلم سطح آب گریز بسیار بی نظیری دارد برای همین از آن برای انتقال مقادیر کمی از معرف های شیمیایی به یک گرید میکروسکوپ الکترونی عبوری استفاده می‌شود. ریختن یک قطره معرف شیمیایی بر روی پارافیلم، به دلیل سطح آب گریز بی نظیر آن، باعث می‌شود که معرف پخش نشده و یک قطره ی مایع مهره مااند عالی داشته باشیم که می‌توان بر روی آن یک گرید قرار داده شود به طوری که مایع را لمس کند و مقدار مناسبی از آن را بردارد.

 

استفاده پارافیلم در بیمارستان ها

در آزمایشگاه های بیمارستان علاوه بر نقش پوشاننده ظروف آزمایش، می‌توان از آن به عنوان وسیله ایی برای ایجاد اصطکاک و لیز نخوردن ظروف آزمایشگاهی بر روی برخی سطوح خاص، استفاده کرد. پارافیلم به دلیل جنسی که دارد، سطحی ایجاد می‌کند که ظروف بر روی آن لیز نخورند. علاوه بر آن پارافیلم را می‌توان از طریق تکنیک های تابشی یا پراکسید هیدروژن استریل کرد و دوباره از آن استفاده کرد.

نحوه استفاده از پارافیلم

کار با پارافیلم به نسبت ساده است. در تصویر زیر نیز مراحل کار با پارافیلم به سادگی به تصویر کشیده شده است.

  1. به مقداری که نیاز دارید، با یک قیچی یا کاتر از پارافیلم جدا کنید.
  2. پارافیلم بدست فیلم را از روی کاغذ آن جدا کنید.
  3. آن را دور ظرف و یا روی ظرف بکشید. (برای این کار لازم است تا باعث کشیدگی پارافیلم شوید. ولی نگران نباشید؛ پارافیلم تا چندین برابر طول اولیه اش کش می آید.

نحوه استفاده از پارافیلم

در ویدئو زیر نیز روش استفاده از پارافیلم برای seal کردن در ظروف به خوبی توضیح داده شده است:

ویژگی های پارافیلم

همانطور که گفته شد پارافیلم ها از انعطاف پذیری بالایی برخوردارند و چون از پلمیر های ترموپلاست هستند، با افزایش دما نرم شده و ویژگی های خود را از دست نمی‌دهند. پارافیلم ها در عرض هایی متفاوتی تولید می‌شوند و از این طریق می‌توان برای هر ظرفی از پوشش مناسب آن که پارافیلم است استفاده شود. این ماده بی بو بوده و با گاز های موجود در ظرف واکنش نمی‌دهد ولی بهتر است در نگهداری از ظروفی که حاوی مایع هستند استفاده شود. از پارافیلم ها در پوشاندن ظرف های حاوی اتوکلاو ها خودداری کنید. از پارافیلم می توان به مدت کوتاه برای محلول های هیدرو کربنی قطبی استفاده کرد اما محلول های غیر قطبی آن را حل می‌کنند. از پارافیلم برای جلوگیری از بیرون ریختن مایعات و مقابله در برابر فشارات گازی استفاده نکنید زیرا اطمینان بالایی ندارند و اصلا برای این کار ساخته نشده اند. با اینکه پارافیلم ها قابلیت استریل کردن دارند ولی بهتر است بعد از استفاده برای درپوش های گاز های سمی، آن را دور بی‌اندازیم.

به محتوای این صفحه امتیاز دهید


۴.۵۶ از ۵
برچسب ها :

مقاله های تمادکالا

با افزایش گازهای گلخانه ای و اثرات آنها بر کره زمین و همچنین محدود بودن منابع سوخت فسیلی، مدتی است که بشر بدنبال جایگزین کردن سوخت های فسیلی و کاهش آلاینده ها افتاده است. امروزه اتانول یکی از سوخت هایی است که کاربرد بسیار زیادی پیدا کرده و استفاده از آن رو به رشد است.ولی […]

شباهت و تفاوت طیف سنجی رامان و مادون قرمز در این مقاله به طور دقیق با شباهت و تفاوت طیف سنجی رامان و مادون قرمز آشنا می شوید و همچنین می توانید از خدمات آنالیز شرکت تماد کالا استفاده کنید. برانگیختگی های انجام شده در اثر پراکندگی رامان در طول موج (عدد موجی) محدوده طیفی مادون […]

کارکنان آزمایشگاه، هر چقدر اقدامات احتیاطی را صحیح انجام دهند، باز هم احتمال دارد در بعضی مواقع، وقایع ناگوار رخ دهد. در چنین شرایطی اقدام سریع ضروری است و اگر در آزمایشگاه، حادثه با ماده خطرناکی رخ بدهد، استفاده از دوش ایمنی یا چشم شوی یکی از اولین کارهایی است که باید انجام شود. بنابراین […]

ویسکومتر چیست؟ گرانروی یا ویسکوزیته مایعات به تغییر شکل مایعات که بر اثر تنش های کششی یا برشی ایجاده شده، گفته می شود. ویسکومتر که با نام ویسکوزیمتر نیز شناخته می شود، دستگاهی است که برای اندازه گیری گرانروی مایعات از آن استفاده می شود. برای اندازه گیری ویسکوزیته مایعات دستگاه ویسکومتر از یکی از […]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برخی از مشتریان تمادکالا