خطرات، و نکات ایمنی کار با آمونیاک

آمونیاک گازی سمی بی رنگ از یک ترکیب هیدروژنه نیتروژن دار با حلالیت بالا در اب است. استنشاق این گاز اشک اور و با مزه تند به مجاری تنفسی اسیب شدیدی وارد و حتی منجر به مسمو میت شدید و مرگ فرد می شود.

تماد کالا این امکان را فراهم آورده است تا از خرید اینترنتی آمونیاک استفاده کنید از این رو در تلاش هستیم با ارائه مطالب در خصوص ایمنی آمونیاک موارد ضروری خطرات، ایمنی و مسمومیت با آمونیاک در راستای آگاه سازی شما گامی برداشته باشی

نکات ایمنی کار با ایمنی آمونیاک

میزان وسعت اسیب در مواجه با گاز امونیاک به مدت مواجهه، غظت گاز و عمق تنفس ارتباط دارد. بنابراین استنشاق گاز با غلظت 400 PPM تا 700 PPM باعث التهاب فوری در چشم و بینی و گلو می شود و بین 3500 PPM تا 6500 PPM برای مدت نیم ساعت بسیار خطرناک و حتی ممکن است، تماس کوتاه مدت با غلظت 5000 PPM تا 10000 PPM سبب مرگ فرد شود.  به علت میل ترکیبی امونیاک با اب این ماده بشتر بر بافت های مخاطی بدن تاثیر گذاشته و سبب اسیب به انها می شود. امونیاک به صورت گازی یا مایع (محلول در آب ) می تواند اسیب شدیدی به مجاری تنفسی وارد کند. استنشاق بوی آن در تماس با رطوبت سطوح مخاطی در مجاری تنفسی می تواند به صورت یک محلول قلیایی قوی سبب تخریب سطوح مخاطی و شش ها شود. با افزایش استنشاق ان عوارضی مانند پرخونی دستگاه تنفسی و ناراحتی ذات الریه و اگر مقدار ان به 1% برسد سبب مرگ فرد می شود. این ماده سمی و خطرناک در صورت تماس با پوست، اسیب هایی بافتی همانند قرمزی، خارش، تاول و سوختگی شدیدی در محل تماس ایجاد می کند. در تماس با بافت مخاطی چشم باعث قرمزی و سوزش و زخم قرنیه می شود. این ماده خطرناک حدودا اشتعالش 16 تا 25 درصد جرمی در هوااست. خطرات اتشگیری ان پایین و انفجار خود به خودی ندارد اگر در معرض شعله قرار گیرد انفجار صدای مهیبی به همراه دارد. و در دمای بیش از 400 درجه سانتی گراد به گاز هیدروژن تجزیه می شود.

 

خطرات، ایمنی با آمونیاک

اقدامات ضروری

از جمله اقدامات ضروری در صورت مواجه با این ماده سمی، خارج ساختن مصدوم از محیط الوده، باز کردن راه هوایی، بیرون اوردن لباس های الوده، گرم نگه داشتن مصدوم است؛  در صورت تماس پوستی شستشوی سریع پوست با اب فراوان و سرم های شستشو به مدت یک ساعت ( تا رفع احساس سوزش) رساندن سریع مصدوم به مراکز درمانی؛ در صورت تماس چشمی شستشوی چشم ها و زیر پلک ها با اب فراوان و یا سرم شستشو حداقل به مدت نیم ساعت و رساندن سریع مصدوم به پزشک، در صورت تماس با دستگاه گوارش اگر به صورت مایع خورده شده باشد، شستشوی معده و خوردن 2 تا 3 بار شیر و اب به میزان 120-240 میلی لیتر تاثیر گذار است. همچنین خوردن سرکه، ابلیمو، سیب، پرتقال، نشاسته، سفیده تخم مرغ و روغن زیتون نیز موثر است.  در اطفای حریق باید سیلندر های حاوی گاز امونیاک را با اب خنک کرد و از پودر های شیمیایی خشک و یا گاز کربنیک در اب استفاده کرد. بنابراین نگه داری و حمل و نقل این گاز بسیار مهم است. و باید توسط تانکر های مخصوص و در سیلند های استیل و دور از حرارت، در جای خنک، با تهویه مناسب و دور از گازهای اکسید کننده ، کلر، برم، ید و اسید ها  نگهداری و حمل شود.

به محتوای این صفحه امتیاز دهید


۴.۴۴ از ۵
برچسب ها :

مقاله های تمادکالا

تیترازول یا محلول استاندارد با نقطه ذوب ۱۵۵ تا ۱۵۷ درجه سانتی گراد با فرمول شیمیایی (CH2N4) یک پودر کریستالی زرد رنگ روشن و بی بو است و در حرارت دادن تجزیه می­شود و دود نیتروژن سمی از آن آزاد می­شود. تیترازول­ها در فرآیند­های صنعتی و مصنوعی از اهمیت بالایی برخوردار هستند. یکی از مشتقات […]

آب مقطر آکواریوم یکی از انواع آب مقطر است که بدلیل خلوص بالا و ایمنی برای استفاده در آکواریوم ها گزینه بسیار مناسبی می باشد. آب مقطر چیست؟ آب مقطر آبی است که حذف ناخالصی های آب در آن از روش تقطیر صورت گرفته است. در روش تقطیر ابتدا آب جوشانده می شود و سپس […]

بوی دهان معمولا یکی از اولین مواردی است که در ملاقات افراد جلب توجه می‌کند. بوی دهان نقش کلیدی در میزان و نحوه ارتباط افراد با یکدیگر دارد. اگر دقت کرده باشید، در گفت و گوی نزدیک، پیش از محتوای درون گفت و گو و ظاهر، بوی دهان و بدن، توجه جلب می‌کند. بنابراین اگر […]

دلیل تغییر خواص و ویژگی ها در ابعاد نانو چیست دو عامل اصلی باعث شده است که نانومواد رفتاری متفاوت از ماکرومواد و میکرومواد از خود بروز دهند: اثرات سطح و اثرات کوانتومی (بروز رفتار ناپیوستگی به دلیل اثرات محدودیت کوانتومی در مواد با الکترون­های غیر مستقر). فروش نانو مواد اثرات سطحی یک کره را […]

5 پاسخ به “خطرات، و نکات ایمنی کار با آمونیاک”

  1. سلام ، من در کارخانه یخسازی کار میکنم و هر روز با این گاز روبرو میشم تقریباً دیگه عادت کردم فقط بعضی وقتا گلو درد میگیرم یا چشم میسوزه ، میخواستم بپرسم آیا مدت زیاد استشمام این گاز خطر داره یا نه ؟؟ ، چون کارخانه یه نشتی کوچیک داره و آمونیاک در هوا پخشه و هر روز باهاش دست و پنجه نرم می کنم. ؟؟؟؟

    • سلام

      بله. بسیار در طولانی مدت خطرناک است و میتواند مشکلات تنفسی زیادی ایجاد کند.
      حتما از مدیریت بخواهید که این مشکل را پیگیری و برطرف کند. در غیر این صورت باید از ماسک های خاصی برای کار در محیط استفاده کنید.

  2. سلام، این ماسک مخصوص که میگید میدونید از چه جنسی هست و آیا کاورهای پلاستیکی ضخیم برای جلوگیری از نفوظ این مواد سمی به بدن مناسب هست؟ چون اندازه ی این ذرات نانومتری تقریبا هم اندازه با ذرات ویروس کرونا هست و این پلاستیکها تو بانکها و سایر ادارات برای جلوگیری از شیوع ویروس استفاده میشه.

    • سلام.منظور از ماسک مخصوص ماسک فول فیس(تمام صورت)قیلتر دار هستش،ازهمون ماسکهایی که تو فیلمهای جنگی زمان بمباران شیمیایی ازش استفاده میکنند هستش.
      حسین رهبر آتش نشان صنعتی

  3. سلام.منظور از ماسک مخصوص ماسک فول فیس(تمام صورت)فیلتر دار هستش،ازهمون ماسکهایی که تو فیلمهای جنگی زمان بمباران شیمیایی ازش استفاده میکنند هستش.
    حسین رهبر آتش نشان صنعتی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برخی از مشتریان تمادکالا