هود بیولوژیکی و کاربرد های آن

فعالیت هایی مثل کشت میکروب، سانتریفیوژ و یا تهیه اسید باعث ایجاد ذرات معلق در هوا می شوند که عامل اصلی بسیار ی از بیماری ها از جمله سرطان در پرسنل آزمایشگاه است. اما با نصب هود میکروبیولوژی می توانیم این ذرات را از هوا جدا کنیم و خطرات ناشی از آن ها را به حداقل برسانیم.

هود میکروبیولوژیک

هود میکروبیولوژی چیست؟

هود میکروبیولوژی (هود ایمنی، هود لامینار، هود میکروبی) یکی از انواع هود آزمایشگاهی است که مخصوص کشت بافت می باشد و به منظور جلوگیری از آلودگی هوای محیط به وسیله نمونه های بیولوژیکی، نصب می شود. این نوع هود دارای یک محفظه استیل یکپارچه است تا در سطح کار از جمع شدن میکروب ها جلوگیری کند و استریل کردن آن نیز به آسانی انجام شود. هود میکروبی توسط فیلتر هپا هوا را مکش می کند و پس از تصفیه و جداسازی ذرات معلق از آن، جریانی یکنواخت و صاف از هوا به سمت کاربر تزریق می کند. هوای تزریق شده می تواند به دو صورت عمودی و افقی جریان داشته باشد که بنا به نوع جریان، کاربرد هود میکروبیولوژی متفاوت خواهد بود.
هودهای لامینار به دلیل خطرات زیستی زیادی که دارند دارای دو نوع فیلتر هستند: فیلتر اولیه و فیلتر ثانویه. فیلتر اولیه هود لامینار که یکبار مصرف است با توان 55/0 میکرون می باشد و مناسب جذب ذرات معلق بزرگ مانند گرد و غبار است. این فیلتر در واقع نقش پیش فیلتر را بازی می کند و مانع از اشباع و فرسایش فیلتر هپا می شود. که همین امر عمر و عملکرد فیلتر هپا را افزایش می دهد. اما فیلتر ثانویه یا همان فیلتر هپا با توان 12/0 میکرون می باشد که قدرت جذب 99/99 % را دارد و می تواند فضای داخلی کابین را به خوبی تصفیه کند. به طوری که هیچ ذره میکروارگانیسمی در آن باقی نماند و 100% امنیت پرسنل و آزمایشگاه تضمین شود.
قیمت هود لامینار

هنگام نصب هود میکروبیولوژی به چه نکاتی باید دقت کنیم؟

هنگام نصب هود ایمنی باید به این نکته توجه داشته باشیم که این هود در مکانی نصب شود که محل رفت و آمد افراد نباشد. همچنین از درب و پنجره ها فاصله داشته باشد. زیرا باز و بسته شدن درب و پنجره ها و عبور و مرور افراد باعث می شود تا یکنواختی جریان هود از بین برود و هوای داخل هود مختل شود. مورد دیگری که هنگام نصب هود میکروبیولوژی باید مورد توجه قرار دهیم میزان فاصله ای است که هود باید از اطراف و سقف داشته باشد: حداقل 30 سانتی متر از اطراف و 30 تا 35 سانتی متر هم از بالا. رعایت این فاصله ها باعث می شود زمان تعمیر و یا تعویض فیلترها دچار مشکل نشویم.

مواد و وسایل را چگونه داخل هود میکروبیولوژی قرار دهیم؟

  • هنگام قرار دادن وسایل در هود لامینار کلاس 2 باید دقت کنیم که وسیله ها را بر روی سطح مشبک یا همان سوراخ های مخصوص عبور هوا قرار ندهیم.
  • هر عاملی که باعث اختلال در یکنواختی جریان هوا می شود را برطرف کنیم چرا که این اختلال می تواند باعث آلودگی محیط و پرسنل آزمایشگاه شود.
  • فن هود را باید 5 دقیقه قبل از شروع کار روشن کنیم و پس از اتمام کار نیز 5-10 دقیقه روشن بذاریم تا هوای آلوده از هود خارج شود.
  • وسایلی مانند سانتریفیوژ و یا ورتکس را باید در قسمت عقب هود ایمنی قرار دهیم.
  • و ظرف های ایمن و کیسه های مخصوص اتوکلاو را در داخل هود ایمنی و قسمت عقب آن بگذاریم.

هود میکروبیولوژی را با چه روش هایی تمیز و آلودگی زدایی کنیم؟

  • قبل از شروع کار و بعد از اتمام کار باید تمامی وسایل و سطح داخلی هود لامینار را با الکل 70% و یا دیگر محلول های تجاری گندزدایی کنیم.
  • در هودهای ایمنی حتما قبل از تعویض فیلتر باید آلودگی زدایی انجام شود که بهتر است این کار را با روشی مثل بخار دادن با گاز فرمالدئید انجام دهیم.
  • اگر قصد آلودگی زدایی هودهای کلاس 1 و 2 لامینار را داریم بهتر است از پارافرمالدئید با غلظت 8% استفاده کنیم. روش آلودگی زدایی با پارافرمالدئید هم به این صورت است که پارافرمالدئید را درون یک ظرف ریخته و روی گرمکن الکتریکی قرار می دهیم. در ظرف دیگر مقداری محلول حاوی بی کربنات آلومینیوم و پارافرمالدئید ریخته و روی گرمکن الکتریکی دوم داخل هود قرار می دهیم. در این روش آلودگی زدایی باید دقت داشته باشیم تا وقتی که تمام پارافرمالدئید تبخیر نشده گرمکن را خاموش نکنیم.
  • در صورتی که رطوبت نسبی زیر 70% است داخل هود باید یک ظرف آب داغ بدون درب قرار دهیم و درب هود را محکم توسط نوار ببندیم. هواکش های هود را نیز محکم ببندیم و از نشت هوای داخل هود به فضای بیرون جلوگیری کنیم.
  • بعد از آلودگی زدایی و گندزدایی تمام سطح داخلی هود میکروبیولوژی را باید کاملا تمیز کنیم و آن را آماده برای استفاده مجدد نماییم.

به محتوای این صفحه امتیاز دهید


۳.۳۳ از ۵
برچسب ها :

مقاله های تمادکالا

میکسر آزمایشگاهی چیست؟ همزن آزمایشگاهی یا میکسر آزمایشگاهی یک از تجهیزات آزمایشگاهی متداول در آزمایشگاه ها است که در صنایع مختلف نظیر داروسازی، آزمایشگاه شیمی، رنگ سازی و … مورد استفاده است. از همزن آزمایشگاهی برای مخلوط کردن مایعات، یکنواخت نگه داشتن نمونه مایع در حین آزمایش،برای گرم کردن یا خنک کردن نمونه و همچنین […]

سیلیکاژل یا همان رطوبت گیر یکی از مواد شیمیایی می باشد که به دلیل کاربردهای بالای آن برای مصارف مختلفی استفاده می شود. مصارف و کاربرد های سیلیکاژل بسیار می باشد از این رو پس از مقاله انواع سیلیکاژل سعی کردیم به طور جداگانه به کاربرد های سیلیکاژل به پردازیم. شرکت تماد کالا با توجه به فروش […]

هات پلیت یا هیتر آزمایشگاهی وسیله ای است که برای حرارت دهی در آزمایشگاه ها استفاده میشود. این وسیله به صورت یک صفجه فلزی است که زیر آن المنت قرار دارد و گرم می شود. برخی از این هات پلیت ها همزن مغناطیسی نیز دارند که با استفاده از آنها می توان حین حرارت دادن، […]

محیط ‌‌های کشت محیط‌هایی هستند که برای کشت سلول‌‌ها و انواع میکروب‌‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند. محیط‌‌‌های کشت انواع مختلف و متفاوتی دارند که بسته به کاربرد می‌توان از هرکدام آن‌ها استفاده کرد. در مقاله پیش‌رو به معرفی انواع محیط‌‌‌های کشت و کاربرد‌‌های آن‌ها خواهیم پرداخت. فروشگاه اینترنتی تمادکالا در زمینه فروش محیط کشت با […]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برخی از مشتریان تمادکالا