آلژینات سدیم این پودر ساختاری گرانولی یا فیبری به رنگ سفید مایل به زرد دارد. این ساختار بدون بو، دارای فرمول شیمیایی (C6H8O6)nاست.
سدیم آلژینات یک نمک سدیم از اسید آلژنیک بوده که یک پلی ساکارید طبیعی است که در جلبک های قهوه ای یافت می شود. این ماده به طور کلی به عنوان تثبیت کننده و تغلیظ کننده در صنایع غذایی استفاده می شود. آلژینات سدیم ممکن است در حضور کاتیون های دو ظرفیتی مانند Ca2+ پیوند عرضی ایجاد کرده و منجر به تشکیل ژل های پایدار قابل تجزیه گردد.
آلژینات در خیلی از مواد غذایی و کاربردهای پزشکی به جهت دارا بودن خاصیت زیست سازگاری، سمیت پایین، هزینه ی نسبتا پایین و تشکیل یک ژل ملایم مورد استفاده قرار می گیرد. در واقع در صنایع غذایی، از آلژینات به عنوان یک ماده غلیظ کننده، ماده ژل کننده، امولسیفایر، تثبیت کننده و بهبود دهنده بافت ماده ی غذایی استفاده می شود. این روزها، آلژینات در تعداد زیادی از غذاها مانند: بستنی، ژله، نوشیدنی های پایه ی شیر، چاشنی ها، نودل های فوری و غیره مورد استفاده قرار می گیرد.
در محصولات آرایشی و بهداشتی به دلیل عملکردی که به عنوان ماده ضخیم کننده و نگهدارنده رطوبت داردنیز به کار می رود. به عنوان مثال، آلژینات با تشکیل یک شبکه ژلی به حفظ رنگ رژ لب در سطح لب کمک می کند.
اگر قصد خرید و استفاده از آلژینات سدیم را دارید می توانید از شرایط خرید اینترنتی سدیم آلژینات استفاده کنید.
اسید آلژنیک در صنایع دارویی نیز به کار می رود. این ماده به عنوان حامل به قرص ها اضافه می شود تا سرعت تجزیه قرص ها برای انتشار سریعتر ماده دارویی را تسریع کند. هیدروژل های مبتنی بر آلژینات کاندیداهای بسیار امیدوار کننده ای برای استفاده به عنوان سیستم های انتقال دارو بوده و همچنین به عنوان ایمپلنت های پزشکی نیز به کار می روند؛ زیرا از لحاظ ساختاری مشابه اجزای مبتنی بر ماکرومولکول در بدن هستند و اغلب می توانند از طریق کم تهاجمی به بدن منتقل شوند. آلژینات یک کاندید عالی برای تحویل داروهای پروتئینی است، زیرا پروتئین ها می توانند در فرمولاسیون های مبتنی بر آلژینات تحت شرایط نسبتاً ملایمی وارد شوند که دناتوراسیون(تغییر شکل فضایی که بر روی عملکرد پروتئین تاثیرگذار است) آنها را به حداقل می رساند. ژل ها می توانند تا زمان انتشار از آنها در برابر تخریب محافظت کنند.
ژل های آلژینات سدیم به طور فزاینده ای به عنوان یک داربست برای کشت سلول پستانداران در مطالعات زیستی مورد استفاده قرار می گیرد. بر اساس یافته های بدست آمده از مطالعات برونتنی(invitro) این ماده زیست سازگار است. پس می توان اینچنین برداشت کرد که این ماده برای استفاده درونتنی(invivo) نیز مناسب است.
روش ساخت مورد استفاده برای استخراج آلژینات های سدیم از جلبک های دریایی قهوه ای به دو صورت است: 1) روش آلژینات کلسیم و 2) روش اسید آلژنیک.
از نظر شیمیایی فرآیند ساده است؛ اما مشکلات، ناشی از جداسازی های فیزیکی مورد نیاز بین بقایای لجن از محلول های چسبناک و جداسازی رسوبات ژلاتینی است که مقادیر زیادی مایع را در داخل ساختار نگه می دارد(تشکیل ساختار ژل)، بنابراین آنها در برابر فیلتراسیون و سانتریفیوژ مقاومت می کنند.
محلول استاندارد نیترات نقره برای استفاده در کابردهایی مانند تیتراسیون استفاده می شود. در مقاله پیش رو قصد داریم روش آماده سازی محلول استاندارد نیترات نقره را به همراه ریزه کاری های آن آموزش دهیم. نکته قبل از خواندن برای افرادی که از قبل با تهیه محلول های استاندارد آشنایی دارند: ساخت محلول های استاندارد تفاوت […]
با افزایش گازهای گلخانه ای و اثرات آنها بر کره زمین و همچنین محدود بودن منابع سوخت فسیلی، مدتی است که بشر بدنبال جایگزین کردن سوخت های فسیلی و کاهش آلاینده ها افتاده است. امروزه اتانول یکی از سوخت هایی است که کاربرد بسیار زیادی پیدا کرده و استفاده از آن رو به رشد است.ولی […]
اگر از آن دسته افرادی هستید که با مواد شیمیایی سروکار دارید شاید با این پرسش روبرو شوید که تفاوت اسید سیتریک و اسید استیک در چیست در ادامه با ویژگی های اسید سیتریک و اسید استیک و تفاوت این دو ماده آشنا می شوید. آشنایی با اسید سیتریک اسید ستریک یک اسید آلی با […]
گوش انسان اندامی است که به کمک آن قادر به شنیدن صداهای مختلف هستیم. این اندام یکی از اندام های بسیار مهم بدن است که مسئول حس شنوایی آن است. در مقاله پیش رو با آناتومی قسمت های مختلف گوش و نحوه شنیدن صدا آشنا می شویم. توصیه میکنم حتما برای درک بهتر ساختمان و […]