مولاژ به نوعی ماکت گفته می شود که معمولا نمایانگر بخشی از بدن است. این ماکت ها معمولا برای مصارف آموزشی استفاده می شوند. مولاژها ممکن است به عوامل بیرونی واکنش نشان دهند(مانند مولاژ های شبیه سازی خونریزی و حوادث یا اتاق عمل) و یا صرفا برای تماشا و نمایاندن آناتومی باشند.
مولاژ در لغت به معنای “قالب” است که معمولا از لاستیک، لاتکس یا فوم ساخته می شوند و همچنین تلاش می گردد که واقعی بنظر برسند و بیشترین شباهت را به بدن انسان داشته باشند.
فروشگاه تمادکالا این امکان را فراهم کرده است تا با کسب اطلاعات از انواع مولاژ، تجربه موفقی را از خرید اینترنتی مولاژ کسب کنید.
مولاژها دارای انواع مختلفی هستند. بعضی از آنها بخشی از بدن انسان و بعضی دیگر تمام بدن انسان را نشان می دهند. البته مولاژی ساخته نشده که بتواند تمام آناتومی بدن انسان را به طور کامل نشان دهد و مولاژهای مختلفی ساخته می شوند که هر کدام چیز خاصی را نشان می دهند. به عنوان مثال یک مولاژ برای نشان دادن سیستم عروقی بدن است و یک مولاژ دیگر برای نشان دادن عضلات بدن.
از برخی انواع مولاژ می توان به موارد زیر اشاره کرد:
البته به غیر از مولاژهایی که برای بدن انسان ساخته می شوند، مولاژهایی از بدن جانوران و حشرات مختلف نیز ساخته می شوند.
مولاژ می تواند به دانشجویان پزشکی و پیرا پزشکی اطلاعات کاملی در رابطه با آناتومی بدن و محل دقیق قرارگیری هرکدام از اعضا نشان دهد. مولاژها در اندازه های مختلفی ساخته می شوند که برای مولاژهای نیم تنه یا مولاژهای کامل بدن انسان، معمولا اندازه واقعی مورد استفاده قرار میگیرد.
ممکن است قطعات مولاژ بتوانند از آن جدا شده و دوباره سرجای خود نصب شوند و البته که در بعضی مولاژها این قابلیت وجود ندارد و اعضا در جای خودشان ثابت هستند.
محیط های کشت محلی مناسب برای رشد انواع باکتری ها و سلول ها هستند. محیط های کشت با توجه به نوع باکتری و سلول های رشد یافته در آن ها، در انواع مختلفی وجود دارند. یکی از محیط های کشت کاربردی در زمینه بیولوژی، محیط کشت افتراقی است. محیط کشت محیطی است که مواد لازم […]
کربن فعال گرانولی چیست کربن فعال گرانولی (Granular Activated Carbons) توانایی جذب هزاران مواد ارگانیک و برخی مواد غیر ارگانیک را دارد. در مصر باستان قرن ها، از پودر کربن تهیه شده از نیم سوز کردن بشکه های ویسکی، به عنوان جاذب در مصارف دارویی استفاده می شد. فاز بخار کربن فعال گرانول، برای اولین […]
زمانی که اسید ضعیف و نمک آن یا باز ضعیف و نمک آن با هم مخلوط شوند، محلول بافر به وجود میآید که اصطلاحا به آن بافر گفته میشود. مهمترین خصوصیت محلولهای بافر این است که در صورت اضافه شدن مقدار کمی اسید یا باز قوی، PH محلول تغییری نمیکند. به عبارت دیگر میتوان گفت […]
بدن انسان به دلیل برخی اتفاقات ماننده فعالیت بدنی زیاد یا عمل جراحی یا … باعث افت الکترولیت های داخل بدن میشود. این افت مواد مورد نیاز بدن باعث بروز مشکلات بسیار خطرناکی میشود؛ برای مثال کمبود یون پتاسیم در خون باعث بروز هیپوکالمی که بر روی ضربان قلب تاثیرات خطرناکی میگذارد. برای جایگذاری این […]