فیلتر های سرسرنگی دسته ای از فیلتر ها هستند که برای فیلتر کردن مایعات با حجم پایین بسیار مناسب هستند. در مقاله پیش رو شما را با این فیلتر ها بیشتر آشنا می کنیم.
فیلتر های سرسرنگی به فیلتر هایی گفته می شود که در سر سرنگ ها متصل می شوند و زمانی که مایع به آرامی درون سورنگ فشار داده شود، از این فیلتر عبور کرده و عمل فیلتراسیون روی آن انجام می شود.
از فیلتر های سر سرنگی برای جداسازی ذرات جامد از محیط های مایع استفاده می شود. معمولا از آنها قبل از انجام آنالیزهای حساس یا برای جلوگیری از آسیب به تجهیزات استفاده می شود. آنها قیمت نسبتا ارزانی دارند. برای مایعات با حجم پایین مناسب هستند و استفاده از آنها نیز بسیار آسان است.
از این فیلتر ها برای جداسازی باکتری ها از مایع و به نوعی ضدعفونی کردن نیز استفاده می شود.
بر اساس های مختلفی می توان فیلتر های سرسرنگی را دسته بندی کرد. یک دسته بندی کلی فیلتر های سر سرنگی، بر اساس امکان بازیافت نمونه جامد است. در بیشتر فیلترهای سر سرنگی، امکان جدا سازی نمونه جامد فیلتر شده از فیلتر وجود ندارد. اما برخی از این فیلترها هستند که به شما امکان جداسازی جزء جامد را نیز می دهند.
فیلتر های سرسرنگی عمدتا با استفاده از یک غشا عمل فیلتراسیون را انجام می دهند. این عشا ممکن است از جنس های متفاوتی باشد که بر اساس ماهیت ماده ای که قصد فیلتر کردن آن را داریم، می توان این فیلترها را انتخاب کرد.
فیلتر های سلولز استات
این فیلتر ها آبدوست هستند و برای نمونه های پروتئینی نیز مناسب هستند. مشکل اصلی آنها این است که نسبت به pH حساس هستند. محدوده کاری آنها پی اج 4-8 است. همچنین سرعت عبور مایع نیز در آنها بالاست.
فیلتر های سلولز نیترات
سرعت عبور مایع در آنها بالاست. برای محلول های پروتئینی مناسب نیستند. محدود pH کاری آنها 4-8 است.
فیلتر های PTFE (تفلونی)
برای فیلتر کردن مواد پایه ارگانیکی و مواد خورنده بسیار مناسب است. دارای دو نوع آبدوست و آبگریز هستند که بسته به ماهیت ماده ای که قصد فیلتراسیون داریم، میتوان آنها را انتخاب کرد. مزیت اصلی آنها مقاومت بالایشان به مواد شیمیایی است.
فیلتر های MCE (ترکیب سلولز و استر)
این فیلترها آبدوست هستند و برای نمونه های آبی مناسب هستند. چسبندگی بالای پروتئین. برای نمونه های زیستی مناسب هستند. مقاومت پایینی دارند.
استفاده از فیلتر سر سرنگی ساده است. کافیست نمونه را داخل سرنگ کشیده، فیلتر سرسرنگی را به سرنگ متصل کنید. به آرامی نمونه را در داخل سرنگ فشار داده تا فیلتر شده و از سر فیلتر خارج شود.
*نیروی زیادی به سرنگ وارد نکنید تا باعث آسیب به فیلتر نشود.
در ویدئو نیز نجوه استفاده از فیلتر سر سرنگی آموزش داده شده است:
محلول استاندارد نیترات نقره برای استفاده در کابردهایی مانند تیتراسیون استفاده می شود. در مقاله پیش رو قصد داریم روش آماده سازی محلول استاندارد نیترات نقره را به همراه ریزه کاری های آن آموزش دهیم. نکته قبل از خواندن برای افرادی که از قبل با تهیه محلول های استاندارد آشنایی دارند: ساخت محلول های استاندارد تفاوت […]
کود چیست؟ به هرنوع ماده آلی، معدنی یا بیولوژیکی که دارای عناصر غذایی باشد و باعث بالابردن حاصلخیزی خاک یا افزایش عملکرد کیفی و کمی محصول شود، کود گفته میشود. کودها به طور کلی به سه دسته تقسیم میشوند: کودهای شیمیایی کودهای آلی یا ارگانیک کودهای بیولوژیک یا زیستی کودهای شیمیایی یکی از انواع مهم […]
بسیاری از مردم خوردن خوراکیهای دلپذیر را دوست دارند و تعطیلات نوروزی فرصت مناسبی برای بازیابی است؛ اما دقت کنید که اگر حتی روزانه 200 کالری بیشتر از حد معمولی مصرف کنید، در انتهای تعطیلات احتمالا دچار اضافه وزن خواهید شد. بسیاری از افراد در اثر ناپرهیزیهایی که در مناسبتهای خاص دورهای مانند تعطیلات نوروز […]
در این مقاله به بررسی برخی از دیگر گرید های موجود میپردازیم که بسته به نوع ماده و مصرف آن جدا شده اند. برای دیدن گرید بندی های اصلی و معروفتر که برای مواد تعریف می شوند، میتوانید مقاله “انواع گرید مواد شیمیایی(بخش اول)” را مطالعه فرمایید. گرید های عمومی مواد شیمیایی گرید […]