محیط کشت عمومی

محیط کشت عمومی یکی از انواع محیط های کشت پر کاربرد آزمایشگاهی است که سرشار از مواد مغذی است و به همین دلیل انواع مختلف باکتری ها و میکروارگانیسم ها در آن امکان رشد دارند. در مقاله پیش رو ضمن شرح مختصر انواع محیط های کشت، به معرفی محیط کشت عمومی خواهیم پرداخت.

محیط کشت چیست؟

به طور کلی محیط کشت به محیطی گفته می شود که میکروارگانیسم ها در آن اجازه رشد دارند. این محیط شرایطی را برای میکرو ارگانیسم ها فراهم می کند که به خوبی بتوانند رشد کنند. محیط های کشت دارای مواد مغذی مانند ویتامین، پروتئین، قند و … هستند که برای رشد میکرو ارگانیسم ها لازم است. همچنین pH این محیط ها بسیار حساس است و لازم است در مقادیر ثابت و مشخصی باقی بمانند.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد محیط های کشت و انواع آن می توانید مقاله “محیط کشت چیست؟” و مقاله “انواع محیط های کشت پرکاربرد” را مطالعه فرمایید.

محیط کشت دارای انواع مختلفی است که مهمترین دسته بندی آن در زیر آمده است:

  • محیط کشت غنی کننده: سرشار از مواد مغذی مانند ویتامین ها، لیپید ها و اسید آمینه برای رشد و ازدیاد باکتری ها به کار می رود. از این محیط کشت برای جداسازی میکرو ارگانیسم ها بر اساس افزایش آن ها در یک نمونه به کار می رود.
  • محیط کشت انتخابی: برای رشد گونه ای خاص از باکتری ها و میکرو ارگانیسم ها مناسب بوده، به طوری که با داشتن برخی ترکیبات خاص جلوی رشد گروهی از میکروب ها گرفته شده و تنها گونه ی مورد نظر رشد می یابد.
  • محیط کشت افتراقی: در محیط کشت افتراقی همه گونه های میکروبی رشد کرده و می توان انواع میکرو ارگانیسم ها را تشخیص داد و از یکدیگر تفکیک کرد.
  • محیط کشت ترابری: برای جابه جایی و نگه داری گونه ای خاص از میکرو ارگانیسم به کار می رود.
  • محیط کشت بی هوازی: از این نوع محیط کشت برای رشد باکتری های بی هوازی استفاده می شود.
  • محیط کشت سنجشی: سنجش کشت سلولی برای بررسی میزان سمیت مواد بر میکرو ارگانیسم ها کاربرد دارد.
  • و محیط کشت عمومی/پایه که در ادامه به انواع و کاربردهای آن میپردازیم.

محیط کشت آگار خونی _ محیط کشت عمومی

محیط کشت عمومی چیست؟

محیط های کشت عمومی محیط های ساده ای هستند که معمولا اجزای تشکیل دهنده آنها از دیگر محیط های کشت ساده تر هستند. این محیط ها محدودیتی برای رشد باکتری ها و سلول ها ایجاد نمی کنند و انواع باکتری ها و سلول ها می توانند روی آن ها رشد کنند. همچنین این محیط ها حاوی آب و مواد مغذی هستند.

از محیط های کشت عمومی کمتر برای رشد و نگهداری میکرو ارگانیسم ها استفاده می شود و بیشتر استفاده های آن مربوط به جداسازی اولیه سلول ها یا میکرو ارگانیسم ها است. این محیط های کشت جلوی رشد هیچ گونه خاصی از میکرو ارگانیسم ها را نمی گیرند.

فروش محیط کشت

محیط های کشت عمومی معروف

  • نوترینت آگار: مناسب برای باکتری هایی که شرایط رشد ویژه ای ندارند و روی سطح رشد کرده و کلنی های کوچکی ایجاد می کنند. این محیط کشت در دماهای بالا نیز به حالت جامد باقی می ماند.
  • نوترینت براث: محیط کشت مایعی است که میکروارگانیسم هایی که نیاز به مواد مغذی خاصی ندارند، می توانند در آن رشد کنند. این محیط کشت به عنوان محیط کشت تلقیح نیز استفاده می شود.
  • TSA آگار: محیط کشت TSA آگار برای کشت انواع باکتری های هوازی مناسب می باشد.
  • بلاد آگار(آگار خونی): محیط کشت بسیار مغذی که برای میکرو ارگانیسم هایی که به سختی رشد می کنند بسیار کارآمد است.

 

به محتوای این صفحه امتیاز دهید


۴.۸ از ۵
برچسب ها :

مقاله های تمادکالا

بپا تو تعطیلات کمردرد نگیری ! کمر انسان، در اکثر فعالیت های روزانه در معرض فشار قرار دارد. از طرفی اگر فشار زیادی وارد شود، دچار درد می‌شود و از سویی دیگر اگر فعالیت های روزانه بدی داشته باشیم به طور مثال بد بنشینیم یا فشار زیادی وارد کنیم، دچار درد خواهد شد. طبق آمار، […]

آمونیوم دی کرومات چیست؟ آمونیوم دی کرومات یک ترکیب عالی با فرمول شیمیایی NH4)2Cr2O7‎) است. این ماده با جرم مولی 252.07 g/mol و چگالی 2.115 g/cm3 در الکل و استون انحلال پذیر است. شکل ظاهری آمونیوم دی کرومات کریستال های نارنجی تا قرمز رنگ بوده و به دلیل وجود کروم با عدد اکسایش 6+، آن […]

با توجه به اینکه الکل انواع و اقسام متفاوتی دارد در نتیجه تشخیص انواع الکل از اهمیت ویژه ای برخوردار است. الکل چیست؟ در شیمی زمانی که یک گروه هیدروکسی (یک جفت اتم اکسیژن و هیدروژن) به جای اتم هیدروژن در هیدروکربن قرار بگیرد الکل تولید می شود. الکل یک ترکیب شیمیایی است که اگر […]

اکثر باکتری‌ها توانایی تخمیر کربوهیدرات ها، به ویژه قندها را دارند. معمولاً هر باکتری فقط می تواند برخی از قندها را تخمیر کند. بنابراین، قندهایی که یک باکتری می تواند آنها را تخمیر کند و قندهایی که نمی تواند از ویژگی های آن باکتری است و بنابراین معیار مهمی برای شناسایی آن است. آگار سه […]

یک پاسخ به “محیط کشت عمومی”

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برخی از مشتریان تمادکالا