سوالی که برای بسیاری از افراد پیش می آید، این است که تفاوت مواد شیمیایی صنعتی و آزمایشگاهی در چیست. در این مقاله قصد داریم در این باره توضیحاتی بدهیم. همان طور که می دانید فروشگاه اینترنتی تمادکالا یکی از اولین فروشگاه های اینترنتی است که در زمینه فروش مواد شیمیایی آماده خدمت رسانی است. برای اطلاع از لیست محصولات تمادکالا می توانید از دسترسی سریع زیر خرید مواد شیمیایی خود را انجام دهید.
به طور کلی منظور ما از مواد شیمیایی، موادی با ترکیب شیمیایی مشخص هستند. موادی به صورت نسبتا خام هستند و از آنها در صنایع مختلف یا آزمایشگاه ها به عنوان پیش ماده استفاده می شود. مواد شیمیایی با ترکیبات مختلف توسط شرکت های مختلف یا پتروشیمی ها فروخته می شوند. شرکت هایی هستند که این مواد را تولید کرده و در اختیار دیگر صنایع یا دانشمندان قرار می دهند.
مواد شیمیایی صنعتی به موادی گفته می شود که برای تولید در صنعت از آنها استفاده می شود. این مواد بسته به کاربرد صنعتی، ممکن است دارای گرید های مختلف و خلوص های مختلفی باشند. گرید مواد، نشان دهند خلوص آنها و میزان ناخالصی آنها است.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره گرید مواد، می توانید مقاله “انواع گرید مواد شیمیایی” را نیز مطالعه فرمایید.
در بسیاری از کاربردهای صنعتی، نیاز به خلوص های بسیار بالا نیست و به همین دلیل نیز مواد صنعتی معمولا خلوص پایین تری دارند. البته خلوص مواد صنعتی نیز با یکدیگر مختلف است و مواد صنعتی با خلوص بالا نیز وجود دارند اما باز هم خلوص آنها از مواد آزمایشگاهی پایین تر است. (در ادامه بیشتر درباره مواد آزمایشگاهی توضیح خواهیم داد.)
از آنجایی که در بسیاری از آزمایش ها، لازم است که مواد مورد استفاده کاملا خالص باشند، درجه خلوص آنها و ناخالصی های آنها بسیار مهم است. زیرا کوچکترین مقداری از ناخالصی ممکن است نتیجه آزمایش را تغییر دهد و باعث نتایج اشتباه شود. به همین دلیل است که مواد شیمیایی آزمایشگاهی خلوص بسیار بالایی دارند و اعداد خلوصی در ابعاد 99/99% مقادیری بسیار معمول در میان مواد شیمیایی آزمایشگاهی هستند. این مواد به همین دلیل نیز قیمتی بسیار بالاتر از مواد صنعتی دارند و حتی ممکن است قیمت آنها تا چندصد برابر باشد.
این خلوص در مواد آزمایشگاهی آنقدر مهم است که حتی در بعضی موارد لازم است ناخالصی های آن نیز به طور دقیق مشخص شده باشند.(بله، منظورمان از ناخالصی همان 0.01% ماده است!) به همین دلیل نیز شرکت های تولید کننده مواد شیمیایی آزمایشگاهی، معمولا لیستی از ناخالصی های موجود در ماده به همراه میزان هرکدام از این ناخالصی ها ارایه می کنند.
*بسیاری از ما علت گرانتر بودن مواد شیمیایی آزمایشگاهی را جویا می شوند، به همین دلیل نیز این مقاله نوشته شد تا دقیقا گفته شود که این اختلاف قیمت به دلیل خلوص بالاتر مواد شیمیایی آزمایشگاهی است.
تعریف دماسنج طبی به طور کلی دماسنج وسیله است که دما را در واحد های مختلف دما را اندازه گیری می نماید. رایج ترین نوع دماسنج هایی که امروز بسیار از آن استفاده می شود می توان به دماسنج های دیجیتالی، الکلی و جیوه ای اشاره نمود. دماسنج پزشکی دماسنج پزشکی یا دماسنج طبی که […]
تولوئن(متیل بنزن یا فنیل متان) یکی از ترکیبات آلی است که امروزه کاربرد زیادی در ضنایع مختلف دارد. از آن در صنایعی همچون رنگ و رزین استفاده می شود.تولوئن جز هیدرو کربن های آلی بحساب می آید که از قطران ذغال سنگ استخراج میشود. این مایع بی رنگ و آتش گیر است و به عنوان حلال، […]
بدن انسان به دلیل برخی اتفاقات ماننده فعالیت بدنی زیاد یا عمل جراحی یا … باعث افت الکترولیت های داخل بدن میشود. این افت مواد مورد نیاز بدن باعث بروز مشکلات بسیار خطرناکی میشود؛ برای مثال کمبود یون پتاسیم در خون باعث بروز هیپوکالمی که بر روی ضربان قلب تاثیرات خطرناکی میگذارد. برای جایگذاری این […]
آشنایی با محیط کشت آگار آگار به محیط کشت جامد گفته می شود که منظور از پلیت آگار، پتری دیش حاوی آگار به همراه مواد مغذی مورد نیاز برای رشد میکروارگانیسم است. در برخی موارد آنتی بیوتیک هم به محیط کشت اضافه شده تا جلوی رشد باکتری های مخرب گرفته شده و میکروارگانیسم مورد نظر […]