امروزه به دلیل زایمان های سزارین و همچنین افزایش تولد زودرس در نوزادان، توصیه ی پزشکان این است که نوزاد 72 ساعت در دستگاه انکوباتور نوزاد تحت مراقبت باشد و بلافاصله در محیط بیرون قرار نگیرد.
دستگاه انکوباتور نوزاد دستگاهی است دارای محفظه بسته که با کنترل دما و رطوبت داخل آن، مناسب برای نگهداری از نوازدان است. این دستگاه شامل یک کلاهک پلاستیکی، ماسک و یک سنسور است که به بدن نوزاد وصل می شود و سیستم کنترل دما در دستگاه انکوباتور نوزاد به گونه ای است که با استفاده از اطلاعاتی که سنسور حرارتی از محیط و دمای بدن نوزاد می دهد، دمای محیط را مطابق با شرایط دمای بدن نوزاد تنظیم می کند.
برای کار با دستگاه انکوباتور نوزاد در محیط های درمانی ابتدا باید اجزای دستگاه انکوباتور را بشناسیم. اجزای این دستگاه به ترتیب عبارتند از: محفظه نگهداری نوزاد، سیستم کنترل دما، سیستم کنترل رطوبت، سیستم آلارم یا هشدار، سیستم کنترل گازها ورودی و خروجی، سیستم ثبات و پایداری محیط داخل محفظه، محفظه آب، پایه سرم و کابینت.
کاربرد دستگاه انکوباتور نوزاد همانطور که اشاره کردیم برای نگهداری نوزادان نارس و تازه به دنیا آمده است که فعلا تحمل شرایط بیرون به طور مستقیم را ندارند.
این دستگاه تمامی شرایط از جمله دمای بدن نوزاد که 37 درجه باید باشد، و مقدار اکسیژن و رطوبت مورد نیاز آن را فراهم می کند. که تامین دمای مورد نیاز توسط سنسورهای حرارتی که در زیر تشک نوزاد تعبیه شده است انجام می شود.
نوزادان نارس به دلیل عدم تکامل سیستم عصبی، قادر به تامین و کنترل نیازهای حیاتی شان نیستند، بنابراین برای رشد این نوزادن نیاز به دستگاه انکوباتور نوزاد احساس می شود.
روش کار دستگاه انکوباتور نیز به این صورت است که:
دستگاه انکوباتور نوزاد دارای یک سری سنسورهای حرارتی است که متصل به المنت های گرمایی هستند. این سنسورها وظیفه دارند تا دمای لازم داخل محفظه را برای نگهداری نوزادها تامین کنند و کنترل دما با استفاده از ترموکوپل و یا سیستم های بر مبنای میکرو کنترلرها و plc انجام می شود.
مطالعه برهمکنش تابش الکترومغناطیسی با ماده طیف سنجی(اسپکتروسکوپی) نامیده می شود. تابش الکترومغناطیسی که با مؤلفه هایی همچون طول موج، فرکانس و سرعت مشخص می شود، دارای یک خاصیت دوگانه ذره و موج است. در حقیقت می توان تابش الکترومغناطیسی را به صورت ذرات مجزا به نام فوتون در نظر گرفت که انرژی آنها متناسب […]
روغن آلوئه ورا به دلیل مجموعهای از فوایدی که برای پوست و مو ارائه می دهد، محبوب شده است. این ترکیبی است که با روغن و عصاره آلوئه ورا ساخته می شود. آلوئه ورا به عنوان یک عنصر در بسیاری از رژیم های زیبایی در فرهنگ های مختلف استفاده شده است. این روغن مغذی برای […]
هات پلیت یا هیتر آزمایشگاهی وسیله ای است که برای حرارت دهی در آزمایشگاه ها استفاده میشود. این وسیله به صورت یک صفجه فلزی است که زیر آن المنت قرار دارد و گرم می شود. برخی از این هات پلیت ها همزن مغناطیسی نیز دارند که با استفاده از آنها می توان حین حرارت دادن، […]
نانوذرات نقره نانوذرات نقــره، یکــی از پرکاربردترین ذرات در حوزه فناوری نانــو پس از نانولولههای کربن است، که هر روزه بر کاربرد آن افزوده میشود. نانوذرات نقره به دلیل داشــتن خواص فیزیکی و شــیمایی ویژهای که دارنــد، در عرصههای گوناگون پزشکی، صنعت، کشاورزی، دامپروری و بســتهبندی، لوازم خانگی، آرایشی، بهداشتی و نظامــی کاربردهای فراوانی پیدا […]