آشنایی با دستگاه انکوباتور نوزاد

امروزه به دلیل زایمان های سزارین و همچنین افزایش تولد زودرس در نوزادان، توصیه ی پزشکان این است که نوزاد 72 ساعت در دستگاه انکوباتور نوزاد تحتدستگاه انکوباتور نوزاد چیست مراقبت باشد و بلافاصله در محیط بیرون قرار نگیرد.

دستگاه انکوباتور نوزاد دستگاهی است دارای محفظه بسته که با کنترل دما و رطوبت داخل آن، مناسب برای نگهداری از نوازدان است. این دستگاه شامل یک کلاهک پلاستیکی، ماسک و یک سنسور است که به بدن نوزاد وصل می شود و سیستم کنترل دما در دستگاه انکوباتور نوزاد به گونه ای است که با استفاده از اطلاعاتی که سنسور حرارتی از محیط و دمای بدن نوزاد می دهد، دمای محیط را مطابق با شرایط دمای بدن نوزاد تنظیم می کند.

ویژگی و کاربرد دستگاه انکوباتور نوزاد

  • مهم ترین کاربرد دستگاه انکوباتور نوزاد در بیمارستان ها و زایشگاه ها جهت نگهداری نوزادان نارس است. به طوریکه این نوزادان را که بدن آن ها توانایی کنترل دمای مطلوب و زیست در محیط بیرون را ندارند، در این دستگاه نگهداری می کنند.
  • نوزادان نارس به دلیل کامل نشدن شش های شان نمی توانند اکسیژن مورد نیاز را جذب کنند بنابراین با نگهداری در دستگاه انکوباتور نوزاد نیاز حیاتی نوزاد برآورده می شود.

کاربردهای انکوباتور نوزادان

اجزای دستگاه انکوباتور نوزاد

برای کار با دستگاه انکوباتور نوزاد در محیط های درمانی ابتدا باید اجزای دستگاه انکوباتور را بشناسیم. اجزای این دستگاه به ترتیب عبارتند از: محفظه نگهداری نوزاد، سیستم کنترل دما، سیستم کنترل رطوبت، سیستم آلارم یا هشدار، سیستم کنترل گازها ورودی و خروجی، سیستم ثبات و پایداری محیط داخل محفظه، محفظه آب، پایه سرم و کابینت.

  • هود یا محفظه دستگاه (محفظه نگهداری نوزاد): سیستمی بسته با رویه ی پلاستیکی شفاف است که محیط درون را از محیط بیرون جدا می کند و عبور گازهای داخلی و خارجی را کنترل می کند و قابلیت تبادل هوای محیط به داخل را دارد. از آن جایی که محفظه دستگاه انکوباتور نوزاد به صورت شیشه ای و شفاف است نوزاد از داخل آن قابل مشاهده است. که همین امر سبب می شود کنترل نوزاد برای پرستاران و پزشک آن آسانتر باشد.
  • پایه سرم: این پایه سرم هایی تا وزن 2 کیلوگرم را نگهداری می کند.
  • کابینت: دستگاه انکوباتور نوزاد دارای سه عدد کابینت است که برای نگهداری مواد لازم استفاده می شود.
  • سیستم دما: دمای داخل محفظه را با توجه به نیاز نوزادها تامین می کند.
  • سیستم کنترل رطوبت: کاربردش همانند سیستم دما است و رطوبت کافی برای داخل محفظه را تامین می کند.
  • سیستم کنترل گازها: گازهای مورد نیاز برای نمونه های داخل را با استفاده از مخزن های خارجی، مانند مخزن اکسیژن تامین می کند.
  • محفظه آب: با وجود این محفظه، سیستم رطوبتی کار می کند.
  • سیستم آلارم: سیستم آلارم بیشتر در مواردی که دستگاه انکوباتور نوزاد دچار مشکل یا تنظیم دما شود و رطوبت و تامین گازها از حد معین بالاتر و یا کمتر شوند کار می کند و هشدار می دهد.
  • سیستم ثبات: تمام تنظیمات داخل محفظه را مدام بررسی و ثبت می کند و پایداری آن را تامین می کند.

روش استفاده از دستگاه انکوباتور نوزاد

کاربرد دستگاه انکوباتور نوزاد همانطور که اشاره کردیم برای نگهداری نوزادان نارس و تازه به دنیا آمده است که فعلا تحمل شرایط بیرون به طور مستقیم را ندارند.
این دستگاه تمامی شرایط از جمله دمای بدن نوزاد که 37 درجه باید باشد، و مقدار اکسیژن و رطوبت مورد نیاز آن را فراهم می کند. که تامین دمای مورد نیاز توسط سنسورهای حرارتی که در زیر تشک نوزاد تعبیه شده است انجام می شود.
نوزادان نارس به دلیل عدم تکامل سیستم عصبی، قادر به تامین و کنترل نیازهای حیاتی شان نیستند، بنابراین برای رشد این نوزادن نیاز به دستگاه انکوباتور نوزاد احساس می شود.

روش کار دستگاه انکوباتور

روش کار دستگاه انکوباتور نیز به این صورت است که:

  • ابتدا کلید روشن را می زنیم.
  • سپس کلید set روشن می شود.
  • با زدن این کلید یک چراغ چشمک زن شروع به هشدار می کند. یعنی هنوز دمای داخل آن به ثبات نرسیده است.
  • با کلیدهای مرتبط زمانی که دما به حد مورد نظر بین 27 تا 37 درجه سانتی گراد رسید کلیدset را خاموش می کنیم و دستگاه طبق تنظیمات وارد شده شروع به کار می کند.
  • در نهایت رطوبت و گازهای مورد نیاز را مانند سیستم دمایی تنظیم می کنیم.
  • نکته ای که هنگام استفاده از دستگاه انکوباتور نوزاد باید به آن توجه کنیم این است که برای تمیز و نگهداری این دستگاه باید تمام کابل ها جدا شوند و هیچ اتصالی به دستگاه وجود نداشته باشد. همچنین برای استریل کردن دستگاه از مواد ضد عفونی ای استفاده کنیم که بعدا حساسیت های پوستی و غیره برای نوزاد ایجاد نکند.

دمای مناسب برای دستگاه انکوباتور نوزاد

دستگاه انکوباتور نوزاد دارای یک سری سنسورهای حرارتی است که متصل به المنت های گرمایی هستند. این سنسورها وظیفه دارند تا دمای لازم داخل محفظه را برای نگهداری نوزادها تامین کنند و کنترل دما با استفاده از ترموکوپل و یا سیستم های بر مبنای میکرو کنترلرها و plc انجام می شود.

دمای مناسب برای دستگاه انکوباتور نوزاد

به محتوای این صفحه امتیاز دهید


۵ از ۵
برچسب ها :

مقاله های تمادکالا

با اینکه اغلب شنیدن نام بن ماری ما را به یاد آشپزخانه و استفاده از این روش در فرایندهای آشپزی می اندازد. ولی از کاربرد بن ماری در صنایع و در آزمایشگاه ها نمی توانیم چشم پوشی کنیم. دستگاه بن ماری صنعتی چیست و چگونه کار می کند؟ بن ماری به معنی دقیق، یعنی حمام […]

سختی چیست به مقاومت هر ماده در برابر تغییر شکل پلاستیک، سختی گفته می شود. سختی، میزان مقاومت سطح ماده در برابر تغییر شکل دائم یا پلاستیک است. از آنجایی که در هنگام تست میزان سختی ماده، نفوذکننده به سطح فشار داده می‌شود، سختی را می‌توان به عنوان میزان مقاومت ماده در برابر نیروی فشاری […]

شیکر آزمایشگاهی چیست؟ یکی از وسیله های موجود در آزمایشگاه های شیمی و زیست شناسی شیکر آزمایشگاهی است. شیکر آزمایشگاهی برای بهم زدن و مخلوط کردن نمونه های مایع و محلول های موجود در آزمایشگاه بوده که بر اساس نوع چرخش و اندازه صفحه ی آن دارای انواع مختلفی است. فروش شیکر آزمایشگاهی انواع شیکر […]

معرفی نمک راشل پتاسیم سدیم تارترات (Potassium sodium tartrate tetrahydrate) با نام های Potassium sodium tartrate; Rochelle salt; Seignette salt و فرمول شیمیایی KNaC4H4O6.4H2O دارای جرم مولی 282.22 g/mol و PH بین 6.5- 8.8 می باشد. نمک راشل همانند نمک خوراکی به صورت پودر سفیدرنگ می باشد. این نمک در اب انحلال پذیری خوبی دارد. […]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برخی از مشتریان تمادکالا