یکی از لزومات یک آزمایشگاه، تامین کردن وسایل و ایجاد فضایی ایمن برای آزمایشگر ها است.یکی از وسایل مورد نیاز برای تامین ایمنی افراد ، عینک آزمایشگاهی است. چشم از اصلی ترین اعضای بدن است که اگر مشکلی برای آن پیش بیاید فرد توان ادامه کار را نخواهد داشت و یا ادامه کار برای اون سخت خواهد شد. وظیفه اصلی عینک های آزمایشگاهی محافظت از چشم در برابر برخورد اجسام ، پاشیده شدن اسید به چشم ،محافظت در برابر اشعه UV ، تماس گاز های سمی با چشم و… است. عینک های آزمایشگاهی با توجه به وظیفه شان برای محافظ از چشم ، انواع متفاوتی دارد.
عینک های آزمایشگاهی با توجه به مکان کاری آن ها و اینکه چه خطراتی در آن جا چشم فرد را تهدید میکند به 3 دسته ( بر اساس تهویه ) تقسیم شده اند :
جریان هوای مستقیم از محیط کار به داخل عینک میآید. از این عینک در جاهایی که آزمایش های خطرناک انجام نمیشود و گاز های سمی ایی که در تماس با چشم مشکلی ایجاد میکند وجود ندارد و اسیدی که احتمال پاچیدن آن باشد ، در نزدیکی نیست ، استفاده میشود.
در این نوع عینک ها یک دریچه ایی پوشیده شده و تهویه دار وجود دارد که از ورود مستقیم هوا جلوگیری میکند و پوشیده تر از مدل قبلی است. این ماسک ها در مکان هایی استفاده میشود که گاز های سمی وجود ندارد ولی از پاچیده شدن و پرتاب شدن اجسام به سمت چشم مراقبت میکند. معمولا این نوع عینک های تهویه خاصی ندارند و اغلب به صورت در پوشی در اطراف عینک است. به طور کلی وظیفه آن های پوشاندن اطراف چشم در برابر پرتاب اجسام و پاچیدن اسید ها است.
این گونه عینک ها فاقد هرگونه دریچه و یا تهویه هستند و مانعی خوب در برابر گاز های مایع ها اسید ها و… هستند. ازین عینک های ازمایشگاهی در مکانی هایی استفاده میشود که در آنجا گاز های سمی ایی وجود دارد که با تماس داشتن با چشم فرد باعث بروز مشکلاتی میشوند و علاوه بر آن در برابر پرتاب اجسام و اسید ها، از چشم محافظ میکنند. یکی از این نوع عینک های، عینک گاگل است که در ادامه به آن میپردازیم.
تمیز کردن عینک آزمایشگاهی یک کار مهم در آزمایشگاه است. از آن جایی که بسیاری از عینک ها دارای عدسی های خاصی هستند ، باید سعی کنید در پوشش این لنز ها خراش یا آسیب ایجاد نشود. از یک پارچه برای تمیز یا خشک کردن آن ها استفاده کنید. اگر از دستمال مرطوب استفاده میکنید، تمیز کردن به صورت آرام باشد و سپس بعد از آغشته شدن آن دستمال به روی لنز، لنز ها را بشورید و سپس اجازه دهید در هوادآزاد به صورت طبیعی خشک شود. یکی از روش های دیگر، استفاده از محلول های خاصی است که برای تمیز کردن لنز عینک های آزمایشگاهی استفاده میشود.
همانطور که قبلا گفته شد، یکی از دسته بندی های عینک های آزمایشگاهی مربوط به دسته ایی است که فاقد تهویه و دریچه هستند. عینک گاگل از این نوع عینک ها است. همانطور که میدانید گاز ها فرار هستند و به راحتی از کنار فریم عینک عبور کرده به چشم فرد میرسند. تماس بعضی از این گاز های با چشم باعث بروز درد های شدید و یا ضعیف کردن چشم و حتی ممکن است باعث کور شدن فرد بشود. راه حل این مشکل نوع دیگری از عینک های ایمنی ، به نام گاگل است که بر خلاف سایر عینک ها دارای دسته نیست و در عوض با یک کش در پشت سر روی چشمان کاربر مستقر می شود.گاگل ایمنی تمامی نواحی دور چشم را پوشش داده و هیج منفذی برای عبور گاز باقی نمی گذارد. شکلی شبیه به عینک اسکی دارد.
اشعه UV ، اشعه ایی بسیار مضر برای چشم است. به طوری که برخورد مستمر آن با چشم باعث بروز مشکلات فراوانی میشود. امروزه بعضی از عینک های آزمایشگاهی در کنار کارایی های متفاوتشان، لایه محافظیتی ایی برای اشعه UV دارند که در سایت تمادکالا قابل مشاهده است.
در مقاله پیش رو قصد داریم به معرفی حسگر گازی(سنسور گازی)، انواع و کاربرد های آن بپردازیم. همچنین به بررسی تاثیر فناوری نانو در بهبود آنها و موانع تجاری سازی آن بحث خواهیم کرد. حسگرهای گازی(سنسور گازی یا Gas Sensors) سطح زندگی انسانها نسبت به دهه های گذشته بعلت انقلاب صنعتی رشد کرده است. این […]
نانوذرات نقره نانوذرات نقــره، یکــی از پرکاربردترین ذرات در حوزه فناوری نانــو پس از نانولولههای کربن است، که هر روزه بر کاربرد آن افزوده میشود. نانوذرات نقره به دلیل داشــتن خواص فیزیکی و شــیمایی ویژهای که دارنــد، در عرصههای گوناگون پزشکی، صنعت، کشاورزی، دامپروری و بســتهبندی، لوازم خانگی، آرایشی، بهداشتی و نظامــی کاربردهای فراوانی پیدا […]
اگر در آزمایشگاه کار می کنید و یا در حال گذراندن کلاس های آزمایشگاهی هستید، با انواع مختلفی از ظروف شیشه ای رو به رو خواهید شد که هر یک دارای ویژگی های خاصی می باشد. دانستن تفاوت بین انواع ظروف شیشه ای به شما کمک می کند که آزمایشات را با کارایی بیشتری طراحی […]
روش کشت باکتری در محیط جامد محیط کشت جامد به دو صورت وجود دارد: محیط کشت جامد در لوله محیط کشت جامد در پلیت در لوله به دوصورت عمودی (Stab Culture) و شیبدار (Slant Culture) دیده می شود که هر کدام از آنها روش کشت خاص خود را دارند. روش کشت عمقی در لوله : […]
سلام.سپاس از مطلب جامع شما