- فروش مواد شیمیایی
- مواد اولیه صنایع غذایی
- فروش ظروف آزمایشگاهی
- فروش تجهیزات
- مطالب مفید
- آگهی رایگان
- پیشنهادهای ویژه
- آموزش کار با سایت
- ورود به حساب کاربری
آب مقطر به آب خالص می گویند. این آب فاقد ناخالصی است و کاربردهای زیادی دارد که در مقاله پیش رو به معرفی آب مقطر و انواع آن خواهیم پرداخت.
واژه “مقطر” هم خانواده واژه تقطیر است. آب مقطر به آبی گفته می شود که روی آن عملیات تقطیر انجام شده باشد. به طور کلی آبی که در طبیعت وجود دارد یا آب شیر، دارای ناخالصی هایی هستند که ممکن است برای بعضی از استفاده ها مناسب نباشند. به همین دلیل از آب مقطر استفاده می شود.
آب مقطر در وافع H2O خالص است. روی آب شیر یا هر آب دیگری که ممکن است در طبیعت پیدا شود، عملیات تقطیر را انجام می دهند تا به آب خالص دست یابند. گاهی نیاز است آب بسیار خالص تر از آبی باشد که یک بار روی آن عملیات تقطیر انجام شده است و در این حالت از اب دو با جند بار تقطیر استفاده می شود.
در عملیات تقطیر آب ناخالص را حرارت می دهند تا تبخیر شود و سپس بخار جاصل از تبخیر آن را دوباره میعان کرده و در ظرف دیگری حمع آوری می کنند. با تبخیر شدن آب، ناخالصی های همراه با آن در ظرف باقی می ماند و بخار آن تقریبا بخار آب خالص است و با میعان دوباره آن به آب خالص دست خواهند یافت.
البته لازم به ذکر است که آب مقطر، لزوما بدون یون نیست و ممکن است یون هایی درون آن وجود داشته باشند.
این آب مقطر پایین ترین گرید آب مقطر است که ممکن است یافت شود. روی این آب یک بار عملیات تقطیر انجام شده است و از خلوص نسبتا خوبی (نسبت به آب شهری) برخوردار است.
آب مقطر دو بار تقطیر ار خلوص بالاتری نسبت به آب مقطر یک بار تقطیر برخوردار است. روی این آب یک بار دیگر فرآیند تقطیر انجام شده است تا به خلوص بالاتری دست یافته شود.
آب مقطری که بیش از دو بار عملیات تقطیر روی آن انجام شده باشد.
همانطور که گفته شد، آب مقطر لزوما فاقد یون های موجود در آب نیست و بر اساس این بون ها، ممکن است پی اچی(pH) ای متفاوت با آب کاملا خالص (که گفته می شود باید pH آن 7 باشد.) داشته باشد. معمولا این موضوع را از روی رسانایی آب (که شاخصی برای اندازه گیری یون های موجود در آب است) متوجه می شوند.
در کاربردهایی که لازم است آب علاوه بر خالص بودن، فاقد هرگونه یون نیز باشد، باید از آب دی یونیزه استفاده شود. آب دی یونیزه فاقد یون است. در واقع آب دی یونیزه هیچ چیز نیست جز H2O.
فعالیت هایی مثل کشت میکروب، سانتریفیوژ و یا تهیه اسید باعث ایجاد ذرات معلق در هوا می شوند که عامل اصلی بسیار ی از بیماری ها از جمله سرطان در پرسنل آزمایشگاه است. اما با نصب هود میکروبیولوژی می توانیم این ذرات را از هوا جدا کنیم و خطرات ناشی از آن ها را به […]
تیتراسیون کارل فیشر یک روش تیتراسیون است که از تیتراسیون حجمی یا کولومتریک برای تعیین مقدار آب موجود در آنالیت معین استفاده میکند. اصل تیتراسیون کارل فیشر بر اساس واکنش اکسیداسیون بین ید و دی اکسید گوگرد است. آب با ید و دی اکسید گوگرد واکنش می دهد و تری اکسید گوگرد و یدید هیدروژن […]
اگر تا به حال از خوردن آووکادو لذت برده اید، می دانید که با سایر میوه ها متفاوت است. برخلاف اکثر میوه های دیگر، این میوه سرشار از چربی های سالم است و اغلب برای تولید روغن آووکادو استفاده می شود. اگرچه این روغن به اندازه روغن زیتون شناخته شده نیست، اما به همان اندازه […]
تیتراسیون، تیتر کرن یا تیترامتری یک روش آزمایشگاهی رایج در شیمی تجزیه است که به صورت کمی غلظت نامعلوم یک آنالیت را تعیین می کند. این اندازه گیری و تعیین غلظت نامعلوم یک آنالیت یا یک محلول مجهول توسط آنالیزها و روش های مختلف انجام می شود که در ادامه ی مطلب آن ها را […]