شیمی یکی از حوزه های علوم است که آزمایش های جذاب فراوانی در آن وجود دارد. بسیاری از این آزمایش ها برای می توانند برای کودکان بسیار مفید، آموزنده و لذت بخش باشند. در مقاله پیش رو سعی شده لیستی از این آزمایش های شیمی که برای کودکان جذاب هستند، تهیه شود. این آزمایش ها برای انجام توسط والدین و معلمین بسیار مناسب هستند. همچنین تلاش شده به همراه توضیحات هرکدام از این آزمایش ها، یه ویدئو آموزشی از انجام آزمایش نیز قرار داده شود.
در عمده آزمایش هایی که آورده شده است، سعی شده از مواد خطرناک استفاده نشود اما قطعا رعایت موارد ایمنی برای کار کردن کودک، لازم هستند. استفاده از دستکش، عینک، ماسک و روپوش برای انجام آزمایش ها لازم هستند. می توانید همچنین بعد از انجام آزمایش ها نیز باید دست خود را بشویید.(حتی در صورتی که از دستکش استفاده شده است.) قبل از انجام آزمایشات، با موارد ایمنی مربوط به انجام هر آزمایش آشنا شوید یا از یک فرد خبره کمک بگیرید.
بخش زیادی از مواد لیست شده در این آزمایش ها نیز از طریق همین سایت یا تماس با واحد فروش شرکت قابل تهیه هستند.
در این آزمایش گل هایی آبی رنگ درون آب تشکیل می شوند که می توانید شکل آن ها را نیز در ویدئو مشاهده فرمایید.
مواد مورد نیاز:
روش انجام آزمایش:
ایزوپروپیل الکل و اتیل الکل را در یکدیگر ریخته و مقدار بسیار کمی بروموتیمول بلو و فنول فتالئین به آن اضافه می شود. با بریدن قطعه های کوچکی از فلز سدیم و انداختن آنها به درون محلول، بدلیل واکنش سدیم، بروموتیمول بلو شروع به تغییر رنگ می کند.
در این آزمایش محلولی روی دست مالیده می شود. زمانی که چاقویی آعشته به محلول آهن کلرید روی دست کشیده، شود، این ماده به رنگ قرمزی همانند خون در خواهد آمد. در ویدئو می توانید این آزمایش را مشاهده فرمایید.
مواد مورد نیاز:
روش انجام آزمایش:
سه محلول مختلف از هرکدام از مواد بالا تهیه کنید. دست را به مقداری از محلول پتاسیم تیوسیانات آعشته کنید. یک چاقوی پلاستیکی را در محلول آهن کلرید کرده و آن را به آرامی روی دست(محلی که با محلول پتاسیم تیوسیانات آغشته شده است) بکشید. مشاهده خواهید کرد که انگار دست شروع به خونریزی کرده است. با استفاده از محلول سدیم فلورید میتوانید به راحتی این رنگ را از بین ببرید.
در ویدئوی زیر، آزمایشی آورده شده است که درون یک بالن شیشه ای، طوفان و رعد و برق تشکیل می شود. مواد استفاده شده در این آزمایش خطرناک هستند و به همین دلیل نیز توضیحات زیادی درباره این آزمایش نخواهید داد و می توانید روند انجام آزمایش را در ویدئو زیر مشاهده فرمایید.
در این آزمایش با استفاده از مواد شیمیایی، یک باغچه با استفاده از مواد شیمیایی درون آکواریم ساخته می شود. برای ساخت این باغچه تنها کافیست مراحل را بر اساس ویدئو انجام دهید.
مواد مورد نیاز:
این آزمایش یکی از آزمایش های بسیار معروف شیمی است. در ویدئو زیر می توانید روند انجام آزمایش و نتیجه آن را مشاهده کنید.
مواد مورد نیاز:
نکته: مواد شیمیایی مورد استفاده در این آزمایش خطرناک هستند.
روش انجام آزمایش:
در یک ظرف، پتاسیم پرمنگنات را به آب اضافه کرده و هم بزنید. مقداری مایع ظرفشویی به آن اضافه کنید. از بالا سریعا مقداری هیدروژن پراکسید در ظرف ریخته و به سرعت از آن فاصله بگیرید تا واکنش انجام شود.
در این آزمایش یک رشته سیاه به شکل یک مار، آرام آرام از بستر واکنش خارج می شود. این واکنش یکی از واکنش های بسیار معروف شیمی است.
مواد مورد نیاز:
روش انجام آزمایش:
ابتدا شن را در کف ظرف ریخته و یا قسمت آن را مقداری گود کنید. شکر و سدیم بی کربنات را با یکدیگر ترکیب کرده، با استفاده از الکل مقداری از آنها را به یکدیگر بچسبانید تا بتوانید آنها را به شکل یک استوانه کوچک دایره ای شکل در بیاورید.(باید به شکل دایره باشند تا مار به شکل دایره در بیاید)
الکل را روی شن ریخته و در نهایت نیز آن را آتش بزنید.
شناساگر ماده ای است که با تغییر شرایط محلول دچار تغییر قابل مشاهده ی مشخصی می شود. این تغییر می تواند تغییر رنگ، تشکیل رسوب، تشکیل حباب، تغییر دما یا کیفیت قابل اندازه گیری دیگری باشد. یکی از روش های شناسایی واکنش های شیمیایی و واکنش های فیزیکی، استفاده از شناساگرها است. نوع دیگری از […]
یکی از مشکلات امروزه افراد، وجود استانداردهای مختلف در سراسر جهان و در نتیجه آن وحود واحدهای مختلف است. این موضوع باعث شده تا تبدیل کردن واحدها به همدیگر یکی از معضلات امروزه افراد شود. در مقاله پیش رو قصد داریم ابزاری آنلاین برای تبدیل واحدهای مختلف به یکدیگر را معرفی کنیم. تبدیل واحد آنلاین […]
آب اکسیژنه یا هیدروژن پراکسید مادهای است که امروزه کاربردهای بسیار زیادی دارد. این ماده بیشتر به عنوان ضدعفونی کننده و سفیدکننده استفاده میشود. این ماده بیشتر به صورت غلیط آن یافت میشود و در کاربردهایی بسیاری نیاز است که این ماده رقیق گردد. برای رقیق کردن آن حتما لازم است از آب مقطر استفاده […]
همه ما انواع مختلفی از ظروف آزمایشگاهی را در آزمایشگاه های شیمی دیده ایم و ممکن است برایمان سوال شده باشد چرا اینهمه ظرف مختلف در آزمایشگاه هست و آیا واقعا همه آنها استفاده می شوند؟ در مقاله پیشرو قصد داریم به معرفی اولیه ظروف آزمایشگاهی بپردازیم و انواع آنها را خیلی مختصر توضیح دهیم. […]