کلرید مس یا همان کلرید مس 2، نوعی ترکیب شیمیایی به شمار می رود. این ترکیب که به دو شکل دی هیدرات و بی آب وجود دارد، در طبیعت به عنوان کانی های بسیار کمیاب و ارزشمند اریوکلسیت(eriochalcite) و تولباکیت(tolbachite) وجود دارند.
اوری کلسیت یا همان اریوکلسیت برگرفته از کلمه یونانی oreikhalkos به معنای مس کوهستان است. این کانی رنگ آبی روشن مایل به سبز داشته و در اسیدها و آمونیاک محلول است. همان طور که گفته شد این کانی ها بسیار کمیاب و ارزشمند هستند. از جمله معادن کانی اوری کلسیت می توان به ایتالیا، یونان، مکزیک، ژاپن و امریکا اشاره کرد. علاوه بر این کشورها، ایران نیز به دلیل وجود معادن ارزشمند بسیاری که در خاک خود دارد، یکی از کشورهای استخراج کننده این کانی محسوب می شود.
مس کلرید به صورت صنعتی از طریق واکنش کلرینه کردن مس تولید می شود. در دمای 300-400 درجه سانتی گراد، مس مستقیما در معرض گاز کلر قرار میگیرد که در اثر واکنش بین این دو، مس کلرید به صورت مذاب تولید می شود. این واکنش یک واکنش بسیار گرماده است. این واکنش به شکل زیر است:
Cu(s) + Cl2(g) → CuCl2(l)
همچنین یکی دیگر از واکنش هایی که ممکن است برخی مواقع مورد استفاده قرار بگیرد، ترکیب کردن اکسید مس و آمونیوم کلرید است که منجر به تولید کلرید مس، آمونیاک و آب می شود. این واکنش نیز به صورت زیر است:
CuO + 2NH4Cl → CuCl2 + 2NH3 + H2O
همچنین روش های دیگری نیز وجود دارند که ممکن است برای تولید مس کلرید استفاده شوند اما در صنعت کمتر مورد استفاده قرار میگیرند و به طور کلی نیز استفاده از آنها کمتر است.
کاربرد کلرید مس بسته به تعداد مولکول آب موجود در ساختار(کلرید مس (I) و کلرید مس (II)) ممکن است متفاوت باشد. از جمله کاربردهای کلرید مس می توان به:
کاربرد کلرید مس محدود به موارد نام برده نبوده و در صنعت نفت به عنوان یک تصفیه کننده، بازیابی جیوه از سنگ معدن، پالایش مس، حذف ترکیبات سربی از بنزین و روغن ها، نگهدارنده چوب، صنایع آتش نشانی و عکاسی مورد استفاده قرار می گیرد.
مواد شیمیایی دارای کدبندی های بین المللی هستند که برای شناسایی مواد از این کد ها تحت عنوان “کدهای بین المللی مواد شیمیایی” استفاده می شود. در مقاله پیش رو به بررسی این سیستم های بین المللی می پردازیم. این کد های مواد شیمیایی برای شناسایی خطرات در حمل و نقل و یا استفاده ی […]
ژلاتین چیست؟ ژلاتین کلمه ای انگلیسی (gelatin or Gelatin) است که از لاتین gelatus به معنی سفت یا یخ زده گرفته شده است. همچنین ممکن است با عناوین دیگری از جمله: کلاژن هیدرولیز شده، هیدرولیزات ژلاتین، ژلاتین هیدرولیز شده، هیدرولیزات کلاژن شناخته شود. ژلاتین یک ترکیب استخراج شده از بافت های همبند مانند: پوست، استخوان […]
آمونیاک (NH3) با نام های Hydrogen nitride ، Trihydrogen nitride گازی سمی بی رنگ از یک ترکیب هیدروژنه نیتروژن دار با حلالیت بالا در آب است که به شکل ظاهری گازی و مایع است. آمونیاک در اصل در فشار و دمای معمولی اتاق حالت گازی دارد، ولی در اثر فشرده سازی این گاز و سرد […]
اون آزمایشگاهی چیست آون یا فور های آزمایشگاهی یکی از لوازم ضروری آزمایشگاه ها است که در تمام آزمایشگاه های صنعتی و پژوهشی مورد استفاده قرار میگیرد. از آون ها به منظور خشک کردن و استریل کردن ظروف آزمایشگاهی استفاده میشود. کارخانجات سازنده آون ها، به منظور انجام فعالیت های مختلف آون، انواع گوناگونی از […]