پلی اتیلن گلایکول یکی از ترکیبات بسیار پر استفاده در داروسازی است. این ماده در عمده داروها مورد استفاده قرار می گیرد. در مقاله پیش رو به کاربرد این ماده در درمان یبوست خواهیم پرداخت.
به هیچ عنوان بر اساس تشخیص خودتان از پلی اتیلن گلیکول برای درمان استفاده نکنید و قبل از استفاده حتما با دکتر مشورت کرده و داروی مورد نظر را از داروخانه تهیه فرمایید.
پلی اتیلن گلیکول یکی از انواع پلیمرها است که برای کاربردهای مختلف پزشکی و دارویی مورد استفاده قرار می گیرد. این ماده پلیمری از مونومر اتیلن گلیکول است که تحت عمل پلیمریزاسیون، به طول های مختلف تشکیل زنجیره های پلیمری می دهد.
در مورد پلیمرها یکی از مهمترین فاکتورهای تاثیرگذار روی خواص آنها، وزن مولکولی پلیمر است. وزن مولکولی پلیمر را تعداد مونورمرهایی که در یک زنجیره به یکدیگر متصل هستند تعیین می کنند.
کاربرد مهم پلی اتیلن گلیکول در دارو ها، برای پوشاندن داروها و در نتیجه رهایش بهتر آنهاست. پلی اتیلن گلیکول دارو را در برابر عواملی که ممکن است باعث رهایش زودتر از موقع دارو شوند، محافظت می کند. کاربرد دیگر پلی اتیلن گلیکول در دارو ها، به عنوان ملین یا مسهل است. از این ماده برای پاک سازی روده بزرگ قبل از عمل کلونوسکوپی یا عمل تصویربرداری از روده بزرگ استفاده می شود. البته همانطور که گفته شد، وزن مولکولی پلی اتیلن گلیکول تاثیر زیادی روی خواص آن دارد و برای عمل کلونوسکوپی یا کاربردهای مسهل-ملین، از پلی اتیلن گلیکول 3350 استفاده می شود.
همانطور که گفته شد، از پلی اتیلن گلیکول 3350 برای درمان یبوست استفاده می شود. معمولا این ماده به صورت پودر در اختیار بیمار قرار گرفته و به او گفته می شود تا مقدار معینی آب را به آن اضافه کند. برای حل کردن اولیه آن لازم است تا آب ولرم به پودر اضافه شود. بعد از اینکه پودر کاملا در آب حل شد، می توان آن را برای آنکه خوردن آن راحت تر شود، برای مدتی درون یخچال قرار داد.(برای نوزادان باید از در یخچال قرار دادن آن پرهیز شود.) معمولا به همراه پلی اتیلن گلیکول 3350، الکترولیت نیز در پودر قرار می دهند تا بدن فرد بیمار دهیدراته نشود.
همانطور که گفته شد، از پلی اتیلن گلیکول 3350 برای کلونوسکوپی نیز استفاده می شود. در این حالت روش استفاده از آن مانند زمانیست که برای درمان یبوست استفاده می شود اما مقداری که باید مورد استفاده قرار بگیرد خیلی بیشتر است. در این حالت بیمار باید بین هر 10-15 دقیقه یک لیوان از محلول PEG-ES بنوشد. این کار تا زمانی که ادرار فرد بیمار بدون هیچگونه ماده جامدی باشد ادامه خواهد یافت. با این فرآیند روده فرد کاملا تمیز شده و برای تصویر برداری یا کلونوسکوپی قابل استفاده است.
دماسنج جیوه ای چیست؟ دماسنج جیوه ای یکی از انواع دماسنج های پرکاربرد است. شاید بتوان گفت پرکابردترین دماسنجی است که در حال حاضر در دنیا استفاده می شود. در مقاله پیش رو به معرفی این دماسنج، اساس کار دماسنج جیوه ای، انواع و کاربرد دماسنج جیوه ای خواهیم پرداخت. دماسنج جیوه ای وسیله ای […]
دستگاه DSC برای اندازه گیری اختلاف جریان گرما بین نمونه و مرجع طراحی شده است. دو نوع دستگاه متداول کالری سنجی روبشی افتراقی وجود دارد: کالری سنجی روبشی افتراقی مبتنی بر اندازه گیری شار حرارتی(Heat flux DSC) و کالری سنجی روبشی افتراقی مبتنی بر اندازه گیری توان الکتریکی(Power-compensated DSC). درخواست آنالیز حرارتی dsc به کالری […]
معرفی میکروتیوب میکروتیوب ها ظروف کوچک پلاستیکی هستند که عمده کاربردشان در آزمایشگاه های تحقیقاتی و تشخیص طبی، نگه داری مقادیر کم نمونه و همچنین استفاده در دستگاه های میکروسانتریفیوژ است. انتهای میکروتیوب به شکل مخروط بوده و دارای درب پلی اتیلنی متصل به بدنه است. این در قابلیت باز و بسته شدن پی در […]
سانتریفیوژ چیست ؟ سانتریفیوژ یا گریزانه، دستگاهی است که اجزای مایعات، گازها و جامدات را بر اساس اختلاف چگالی آن ها بوسیله نیروی گریز از مرکز جدا میکند. این جداسازی با چرخش سریع یک روتور( قطع های متحرک از سیستمی الکترومغناطیس که در موتور الکتریکی، آلترناتور و ژنراتور الکتریکی قرار میگیرد.) حاوی لوله های نمونه […]
عالی بود
آیا این پودر را میشود به شیر اضافه کرد و استفاده کرد ؟
با آب میل کنید بهتره چون خود شیر باعث یبوست می شود و برای عزیزانی که این مشکل را دارند توصیه نمی شود