سوالی که برای بسیاری از افراد پیش می آید، این است که تفاوت مواد شیمیایی صنعتی و آزمایشگاهی در چیست. در این مقاله قصد داریم در این باره توضیحاتی بدهیم. همان طور که می دانید فروشگاه اینترنتی تمادکالا یکی از اولین فروشگاه های اینترنتی است که در زمینه فروش مواد شیمیایی آماده خدمت رسانی است. برای اطلاع از لیست محصولات تمادکالا می توانید از دسترسی سریع زیر خرید مواد شیمیایی خود را انجام دهید.
به طور کلی منظور ما از مواد شیمیایی، موادی با ترکیب شیمیایی مشخص هستند. موادی به صورت نسبتا خام هستند و از آنها در صنایع مختلف یا آزمایشگاه ها به عنوان پیش ماده استفاده می شود. مواد شیمیایی با ترکیبات مختلف توسط شرکت های مختلف یا پتروشیمی ها فروخته می شوند. شرکت هایی هستند که این مواد را تولید کرده و در اختیار دیگر صنایع یا دانشمندان قرار می دهند.
مواد شیمیایی صنعتی به موادی گفته می شود که برای تولید در صنعت از آنها استفاده می شود. این مواد بسته به کاربرد صنعتی، ممکن است دارای گرید های مختلف و خلوص های مختلفی باشند. گرید مواد، نشان دهند خلوص آنها و میزان ناخالصی آنها است.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره گرید مواد، می توانید مقاله “انواع گرید مواد شیمیایی” را نیز مطالعه فرمایید.
در بسیاری از کاربردهای صنعتی، نیاز به خلوص های بسیار بالا نیست و به همین دلیل نیز مواد صنعتی معمولا خلوص پایین تری دارند. البته خلوص مواد صنعتی نیز با یکدیگر مختلف است و مواد صنعتی با خلوص بالا نیز وجود دارند اما باز هم خلوص آنها از مواد آزمایشگاهی پایین تر است. (در ادامه بیشتر درباره مواد آزمایشگاهی توضیح خواهیم داد.)
از آنجایی که در بسیاری از آزمایش ها، لازم است که مواد مورد استفاده کاملا خالص باشند، درجه خلوص آنها و ناخالصی های آنها بسیار مهم است. زیرا کوچکترین مقداری از ناخالصی ممکن است نتیجه آزمایش را تغییر دهد و باعث نتایج اشتباه شود. به همین دلیل است که مواد شیمیایی آزمایشگاهی خلوص بسیار بالایی دارند و اعداد خلوصی در ابعاد 99/99% مقادیری بسیار معمول در میان مواد شیمیایی آزمایشگاهی هستند. این مواد به همین دلیل نیز قیمتی بسیار بالاتر از مواد صنعتی دارند و حتی ممکن است قیمت آنها تا چندصد برابر باشد.
این خلوص در مواد آزمایشگاهی آنقدر مهم است که حتی در بعضی موارد لازم است ناخالصی های آن نیز به طور دقیق مشخص شده باشند.(بله، منظورمان از ناخالصی همان 0.01% ماده است!) به همین دلیل نیز شرکت های تولید کننده مواد شیمیایی آزمایشگاهی، معمولا لیستی از ناخالصی های موجود در ماده به همراه میزان هرکدام از این ناخالصی ها ارایه می کنند.
*بسیاری از ما علت گرانتر بودن مواد شیمیایی آزمایشگاهی را جویا می شوند، به همین دلیل نیز این مقاله نوشته شد تا دقیقا گفته شود که این اختلاف قیمت به دلیل خلوص بالاتر مواد شیمیایی آزمایشگاهی است.
کربوکسی متیل سلولز، CMC یا سلولزگام یک گرد سفیدرنگ و بی بود است که امروزه در دو گرید خوراکی و صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد. کربوکسی متیل سلولز از مشتقات سلولز است که در آن به جای برخی از گروه های هیدکروکسیل (-OH) گروه کربوکسی متیل (-CH2-COOH) جایگزین شده است. این ماده یک پلیمر […]
محیط کشت گزیلوز لیزین دزوکسی کولات آگار که به اختصار به آن XLD Agar گفته می شود، یک از محیط کشت های انتخابی و افتراقی است. pH تقربی این محیط 7.4 است و به دلیل وجود فنل رد به رنگ صورتی روشن یا قرمز روشن در می آید. مواد تشکیل دهنده محیط کشت گزیلوز لیزین […]
کربن فعال گرانولی چیست کربن فعال گرانولی (Granular Activated Carbons) توانایی جذب هزاران مواد ارگانیک و برخی مواد غیر ارگانیک را دارد. در مصر باستان قرن ها، از پودر کربن تهیه شده از نیم سوز کردن بشکه های ویسکی، به عنوان جاذب در مصارف دارویی استفاده می شد. فاز بخار کربن فعال گرانول، برای اولین […]
چراغ الکلی وسیله ایست که در آزمایشگاه ها و مراکز درمانی و بسیاری دیگر از مراکز مورد استفاده قرار می گیرد. این وسیله با سوزاندن الکل به عنوان سوخت، تولید حرارت می کند. روش کار چراغ های الکلی با استفاده از سوختن فتیله داخل الکل است. سازوکار آن به این صورت است که یک محفظه […]