انواع آب مقطر

آب مقطر به آب خالص می گویند. این آب فاقد ناخالصی است و کاربردهای زیادی دارد که در مقاله پیش رو به معرفی آب مقطر و انواع آن خواهیم پرداخت.

واژه “مقطر” هم خانواده واژه تقطیر است. آب مقطر به آبی گفته می شود که روی آن عملیات تقطیر انجام شده باشد. به طور کلی آبی که در طبیعت وجود دارد یا آب شیر، دارای ناخالصی هایی هستند که ممکن است برای بعضی از استفاده ها مناسب نباشند. به همین دلیل از آب مقطر استفاده می شود.

آب مقطر چیست؟

آب مقطر در وافع H2O خالص است. روی آب شیر یا هر آب دیگری که ممکن است در طبیعت پیدا شود، عملیات تقطیر را انجام می دهند تا به آب خالص دست یابند. گاهی نیاز است آب بسیار خالص تر از آبی باشد که یک بار روی آن عملیات تقطیر انجام شده است و در این حالت از اب دو با جند بار تقطیر استفاده می شود.

در عملیات تقطیر آب ناخالص را حرارت می دهند تا تبخیر شود و سپس بخار جاصل از تبخیر آن را دوباره میعان کرده و در ظرف دیگری حمع آوری می کنند. با تبخیر شدن آب، ناخالصی های همراه با آن در ظرف باقی می ماند و بخار آن تقریبا بخار آب خالص است و با میعان دوباره آن به آب خالص دست خواهند یافت.

البته لازم به ذکر است که آب مقطر، لزوما بدون یون نیست و ممکن است یون هایی درون آن وجود داشته باشند.

انواع آب مقطر

آب مقطر یک بار تقطیر

این آب مقطر پایین ترین گرید آب مقطر است که ممکن است یافت شود. روی این آب یک بار عملیات تقطیر انجام شده است و از خلوص نسبتا خوبی (نسبت به آب شهری) برخوردار است.

آب مقطر دو بار تقطیر

آب مقطر دو بار تقطیر ار خلوص بالاتری نسبت به آب مقطر یک بار تقطیر برخوردار است. روی این آب یک بار دیگر فرآیند تقطیر انجام شده است تا به خلوص بالاتری دست یافته شود.

فروش آب مقطر

آب مقطر چند بار تقطیر

آب مقطری که بیش از دو بار عملیات تقطیر روی آن انجام شده باشد.

انواع آب مقطر _ آب دی یونیزه

آب دی یونیزه

همانطور که گفته شد، آب مقطر لزوما فاقد یون های موجود در آب نیست و بر اساس این بون ها، ممکن است پی اچی(pH) ای متفاوت با آب کاملا خالص (که گفته می شود باید pH آن 7 باشد.) داشته باشد. معمولا این موضوع را از روی رسانایی آب (که شاخصی برای اندازه گیری یون های موجود در آب است) متوجه می شوند.

در کاربردهایی که لازم است آب علاوه بر خالص بودن، فاقد هرگونه یون نیز باشد، باید از آب دی یونیزه استفاده شود. آب دی یونیزه فاقد یون است. در واقع آب دی یونیزه هیچ چیز نیست جز H2O.

به محتوای این صفحه امتیاز دهید


۴.۳۱ از ۵
برچسب ها :

مقاله های تمادکالا

اسید سولفوریک یا جوهر گوگرد، یک اسید معدنی بسیار قوی با فرمول شیمیایی H2SO4 و چگالی 1.83 g/cm3 است. اسید سولفوریک برای اولین بار با تقطیر زاج سبز با مس(II) سولفات توسط جابر ابن حیان تولید شد. اسید ساختار قطبی دارد و با هر نسبتی در آب حل می‌شود. این اسید به دلیل داشتن پیوند […]

متیل اورانژ(Methyle Orange) یا هلیانتین یکی از مواد شیمیایی است که عمدتا در تیتراسیون(تعیین غلظت یک محلول مجهول) به عنوان شناساگر pH مورد استفاده قرار میگیرد. در مقاله پیش رو به معرفی این ماده و کاربردهای آن میپردازیم. متیل اورانژ در محلول های اسیدی به رنگ قرمز و در محلول های بازی به رنگ زرد […]

پتاسیم سوربات چیست؟ پتاسیم سوربات (به انگلیسی “(Potassium sorbate”)) یک افزودنی شیمیایی با فرمول شیمیایی C6H7KO2  است. این ماده به طور گسترده ای در غذاها، نوشیدنی ها و محصولات مراقبت فردی استفاده می گردد. سوربات پتاسیم در واقع یک نمک بدون مزه و بی بو است. تولید پتاسیم سوربات به صورت سنتزی و از واکنش […]

تعریف زایلین مخلوط زایلین (Xylene) یا دی متیل بنزن (C6H4(CH3)2) نام سه ایزومر زایلین یعنی اورتو_زایلین ، متا_زایلین و پارا_زایلین است ولی به دلیل مخلوط بودن این سه ایزومر به آن مخلوط زایلین گفته می‌شود. این ماده با نام “زایلن” نیز شناخته می شود. زایلین، مایع ای بی رنگ و شفاف و یکی از ترکیبات […]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برخی از مشتریان تمادکالا