استاندارد 0.5 مک فارلند برای تخمین کدورت و میزان باکتری معلق در مایعات استفاده میشود. روش تهیه استاندارد مک فارلند از طریق مخلوط کردن کلرید باریوم 1% (BaCl2) و اسید سولفوریک 1% (H2SO4) است. با تنظیم حجم این دو معرف میتوان استانداردهایی با درجات مختلف کدورت تهیه کرد تا چندین غلظت مختلف از باکتری را نشان دهد. از این ماده جهت یک ماده رفرنس در آزمایشگاه ها و مراکز بیوشیمی جهت تنظیم و اصلاح کدورت سوسپانسیون مایع باکتری در ویال یا لوله استفاده میشود. این امر منجر به اطمینان از شمارش باکتری در محدوه های مشخص میشود که باعث کمک به استانداردسازی تست های میکروبی می گردد.
استاندارد مک فارلند را میتوان با غلظتهای متفاوتی از غلظت 0.5 تا 4 تهیه کرد و بسته به غلظت، تراکم تعداد سلولها متفاوت است. با این حال، رایج ترین غلظت مورد استفاده برای آزمایش حساسیت ضد میکروبی و آزمایش عملکرد محیط کشت معمولاً با استاندارد 0.5 مک فارلند در آزمایشگاه های میکروبیولوژیکی انجام می شود.
این کار با تطبیق کدورت استاندارد مک فارلند با نمونه محلول مورد آزمایش انجام میشود. بنابراین مهم است که همیشه استاندارد مک فارلند را قبل از شروع مخلوط کنید. سپس استاندارد را میتوان از نظر بصری با سوسپانسیون باکتری در سالین استریل مقایسه کرد. اگر سوسپانسیون باکتریایی خیلی کدر باشد، میتوان آن را با رقیق کننده بیشتری رقیق کرد. اگر سوسپانسیون به اندازه کافی کدر نباشد، میتوان باکتری های بیشتری را اضافه کرد.
سوسپانسیون 0.5 مک فارلند در لولههایی با اندازه شبیه به لولههایی سوسپانسیون باکتریایی نگهداری شوند. سپس درب لولههای محکم بسته شوند و در دمای اتاق و در تاریکی نگهداری شوند. این استاندارد قبل از هربار استفاده باید با ورتکس مکانیکی همزده شود. باید در دمای ۴ تا ۲۵ درجه سانتی گراد نگهداری شود و دور از نور باشد. همچینین باید در وضعیت عمودی قرار بگیرند. با نگهداری در این شرایط از تاریخ تولید ۱۲ هفته ماندگاری دارند.
اگر (۱) شواهدی از کم آبی وجود دارد، (۲) محصول آلوده است، (3) رنگ آن تغییر کرده است، (۴) تاریخ انقضا گذشته است، یا (۵) موارد دیگری وجود دارد، این محصول نباید استفاده شود.
همچنین این نکته را در نظر داشته باشید که اگر بعد از گذشت مدت زمان طولانی، درون محلول ذرات بزرگی تشکیل شده باشد، دیگر آن محلول قابل استفاده نخواهد بود.
در صورت تمایل میتوانید تمامی این مواد و تجهیزات را از تمادکالا تهیه بفرمایید و خودتان استاندارد نیم مک فارلند را در آزمایشگاه تهیه کنید. در غیر اینصورت، میتوانید به صورت آماده این استاندارد را از فروشگاه اینترنتی تمادکالا تهیه کنید.
کارل فیشر چیست کارل فیشر یک روش شیمیایی جهت تعیین وجود آب در برخی مواد است. از این روش برای تشخیص وجود آب در جامدات، الکل ها، اسید ها، حلال ها، استرها و نمک های معدنی آبدار استفاده میشود. در این روش از ید استفاده میشود زیرا ید به خوبی در آب حل میشود و […]
پرداخت طلا فرایندی است که در طی آن به منظور بالا بردن خواص سایشی طلا، سطح طلا توسط ماشین آلات به خصوص صاف، صیقلی و براق می شود. فرایند پرداخت طلا در صنعت طلا و جواهر سازی از اهیمت زیادی برخوردار است. دلیل این فرایند آسیبی است که در زمان ساخت طلا و جواهر، در […]
رسوب دهی شیمیایی بخار (Chemical Vapor Deposition) از ابتدا به عنوان یک راه موثر برای ساخت طیف وسیعی از قطعات و محصولات به عنوان یک فرآیند تولید جدید در چندین بخش صنعتی شامل صنعت نیمه هادی، صنعت سرامیک و غیره توسعه داده شده است. روش فوق بر اثر تلاش زیاد محققان دانشگاهی و صنعت […]
سانتریفیوژ چیست ؟ سانتریفیوژ یا گریزانه، دستگاهی است که اجزای مایعات، گازها و جامدات را بر اساس اختلاف چگالی آن ها بوسیله نیروی گریز از مرکز جدا میکند. این جداسازی با چرخش سریع یک روتور( قطع های متحرک از سیستمی الکترومغناطیس که در موتور الکتریکی، آلترناتور و ژنراتور الکتریکی قرار میگیرد.) حاوی لوله های نمونه […]