- فروش مواد شیمیایی
- مواد اولیه صنایع غذایی
- فروش ظروف آزمایشگاهی
- فروش تجهیزات
- مطالب مفید
- آگهی رایگان
- پیشنهادهای ویژه
- آموزش کار با سایت
- ورود به حساب کاربری
امروزه کاربرد نانولوله های کربنی در صنعت، پزشکی و بسیاری حوزه ها بسیار افزایش پیدا کرده است. در مقاله پیش رو به معرفی نانولوله های کربنی و کاربردهای آنها خواهیم پرداخت. و با کاربرد نانولوله های کربنی آشنا می شویم.
نانولوله های کربنی، یکی از انواع نانومواد هستند که در واقع، ورق های نازک گرافن(تک لایه گرافیت، تک لایه کربن) هستند که دورخودشان پیچیده شده اند. این نانولوله ها دارای انواع و دسته بندی های مختلفی هستند که در ادامه مقاله به بعضی از آنها اشاره خواهد شد. نانولوله های کربنی بدلیل ساختار خاص خود، ویژگیهای بسیار مهمی دارند که باعث کاربرد فراوان این مواد تا این حجم که امروزه قابل مشاهده است، شده است. کاربرد نانولوله های کربنی در صنایع مختلف و در پزشکی می باشد که در ادامه با آن آشنا می شویم.
تک لایه گرافنی
نانوتیوب کربنی: لایه گرافنی که دور خودش پیچیده شده است.
همانطور که مشاهده می شود، گرافن ساختاری تک لایه از اتمهای کربن است که در آرایشهای شش ضلعی به یکدیگر متصل هستند. هر اتم کربن، به سه اتم دیگر متصل است و همین هم باعث میشود که یک الکترون نوار آخر آن، بدون پیوند باشد. این الکترون می تواند به صورت آزاد روی صفحه حرکت کند که باعث رسانایی فوق العاده بالای گرافن و نانولوله کربنی میشود. این الکترون آزاد در صفحه، باعث بسیاری از ویژگی های خاص گرافن و نانوتیوبها می شود.
نانولوله ها از نظر مکانیکی، بسیار مواد نیرومند و مستحکمی هستند. نانولوله ها بسیار قدرتمندتر از فولاد هستند و به همین دلیل هم برای افزایش استحکام در بسیار از کامپوزیتها مورد استفاده قرار میگیرند.
دیگر ویژگی بسیار مهم نانولوله ها، خاصیت ابررسانایی آنها است. این خاصیت باعث کاربرد بسیار زیاد نانولوله های کربنی در الکترونیک میشود.
از ویژگیهای هندسی نانولوله ها، نیز در بخشهای مختلف استفاده میشود. به عنوان مثال از ویژگی خالی بودن بخش داخلی آنها، در دارورسانی و پزشکی استفاده میشود.
در ادامه، کاربردهای عمده نانولوله های کربنی در برخی حوزه ها، به صورت کلی توضیح داده میشود.
نانولوله های کربنی امروزه در پزشکی در بحث های رهایش دارو، درمان سرطان و بیوسنسورها استفاده زیادی دارند. البته درمورد سمیت آنها هنوز نیاز به تحقیقات بیشتر است. برای اطلاعات بیشتر می توانید مقاله کاربرد نانولوله های کربن در پزشکی و مهندسی پزشکی را بخوانید.
نانولوله های کربنی بدلیل خواص الکتریکی ویژه ای که دارند، در صنعت الکترونیک مدرن، استفاده زیادی پیدا کرده اند. با کمک نانولوله های کربنی، اندازه ترانزیستورها درحال کاهش است و همچنین سرعت عمل آنها نیز افزایش یافته است.
همچنین می توان از نانولوله های کربنی برای تولید بسیاری از سنسورها و بهبود عملکرد آنها استفاده کرد.
نانولوله های کربنی به عنوان پایه کاتالیست در بسیاری از فرآیندهای پالایش، می توانند استفاده شوند. همچنین این نانوتیوبها ظرفیت بسیار بالایی در ذخیره سازی هیدروژن دارند.
نانوتیوب های کربنی بدلیل خواص مکانیکی خاص خود، می توانند بسیار در صنعت ساختمان مورد استفاده قرار بگیرند. یکی از این استفاده ها، تولید فیبرهای نانولوله های کربنی است که برای کاربردهای مختلفی می توانند مورد استفاده قرار بگیرند. با ورود این فیبرها درون مصالح ساختمانی، خواص مکانیکی آنها بهبود خواهد یافت. با استفاده از نانولوله های کربنی و تولید کامپوزیتهای مختلف، می توان خواص مصالح ساختمانی را بهبود بخشید.
تخلخل های نانومتری نانولوله ها باعث شده است که این نانولوله ها کاربرد بسیار زیادی در زمینه فیلترینگ و تصفیه انتخاب پذیر داشته باشند.
کاربرد نانولوله های کربنی در صنایع مختلف، بسیار زیاد است که بررسی تمامی آنها، از حوصله خارج است و تنها برخی از آنها در اینجا مورد بحث قرار گرفت.
شما می توانید با مطالعه مقاله کاربرد نانولوله های کربنی در صنعت اطلاعات تکمیلی را در خصوص این مقاله کسب کنید.
برای خرید نانولوله های کربنی از سایت تمادکالا، می تواند از طریق زیر اقدام فرمایید.
نمک فسفات بافری(PBS) یک محلول بافری است که به طور معمول در تحقیقات زیستی مورد استفاده قرار میگیرد. این یک محلول نمکی شامل سدیم کلرید، سدیم فسفات و در برخی فرمول ها، پتاسیم کلرید و پتاسیم فسفات است. این بافر کمک میکند تا pH ثابت نگه داشته شود. معمولا غلظت یون و مواد درون آن […]
مولاژ ها ماکت هایی هستند که برای مقاصد آموزشی در سنین مختلف استفاده میگردد. مولاژ به معنای قالب بوده و معمولا از فوم، لاتکس یا لاستیک ساخته میشود. مولاژ ها با توجه به کاربردشان در راستای آموزش، به صورت ها و جنس های متفاوتی تولید میشوند. برای مثال مولاژ های پزشکی که برای شبیه سازی […]
دی اتیل اتر چیست دی اتیل اتر( نامگذاری آیوپاک : Ethoxyethane ) یک ترکیب آلی از خانواده اتر ها و ایزومر بوتانول با فرمول شیمیایی C4H10O و جرم مولی 74.123g/mol و چگالی 713.4g/cm3 است. دی اتیل اتر در برخی موارد با نام های اتر یا اتیل اتر نیز شناخته میشود. این ترکیب آلی در دمای […]
روغن آلوئه ورا به دلیل مجموعهای از فوایدی که برای پوست و مو ارائه می دهد، محبوب شده است. این ترکیبی است که با روغن و عصاره آلوئه ورا ساخته می شود. آلوئه ورا به عنوان یک عنصر در بسیاری از رژیم های زیبایی در فرهنگ های مختلف استفاده شده است. این روغن مغذی برای […]