همان طور که می دانید دماسنج وسیله ای است که برای اندازه گیری دما استفاده می شود. این وسیله در انواع مختلفی موجود می باشد و برای مصارف مختلفی استفاده می شود. در این مقاله از تماد کالا با کاربرد انواع دماسنج و نحوه کار با هریک آشنا می شوید.
فروش دماسنج جیوه ای
فروش دماسنج الکلی
دماسنج دارای انواع مختلفی است. در ادامه به آنها اشاره شده است:
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد انواع دماسنج ها به مقاله “ترمومتر | انواع | کاربردها” مراجعه کنید.
دماسنج در جاهای گوناگونی مانند خودرو، خانه، صنعت و … کاربرد دارد. در ادامه به برخی از این کاربردها اشاره خواهیم کرد.
دماسنج خودرو در واقع یک ترمیستور است. ترمیستور مقاومتی است که با تغییر دما، مقدار مقاومت و جریان عبوری آن تغییر میکند. این دماسنج معمولا در خودروها در جلو پنجره قرار دارد. محل نصب این دماسنج در خودروها مناسب نیست و در طول روز، غالبا دمایی بیشتر از دمای واقعی را به عنوان دمای بیرون خودرو گزارش می کند.
یکی از فاکتورهای بسیار مهم در پزشکی و برای تشخیص بیماری ها، دمای بدن است. دمای بدن میتواند مشخص کننده شرایط سلامتی فرد باشد. دماسنج های پزشکی معمولا در بازه 35-42 درجه سانتیگراد کار می کنند، بدن نیز در این بازه کار می کند. اگر دمای مرکز بدن از این بازه خارج شود، انسان خواهد مرد. در دمای کمتر از 35 درجه، بدن دچار هایپوترمی شده و انسان خواهد مرد. دمای مرکز بدن به هیچ عنوان نباید از 35 درجه کاهش یابد. دمای بالاتر از 42 درجه نیز فعالیت بدن را تحت تاثیر قرارداده و منجر به مرگ سلولها و در نهایت مرگ انسان می شود. معمولا دماهای بالا یا به اصطلاح تب، بدلیل واکنش التهابی در بدن ایجاد می شود. معمولا از دماسنج های بدن برای اندازه گیری تب افراد استفاده می شود.
دماسنج های پزشکی نسبت به دماسنجهای معمولی دارای دقت بیشتری هستند.
دماسنج های پزشکی معمولا دارای دو نوع جیوه ای و دیجیتال هستند. برای اندازه گیری دمای بدن، معمولا از یکی از روش های زیر استفاده میشود:
برای کودکان با توجه به حساسیتشان، لازم است از دماسنجهای دیگر استفاده شود که در بخش بعدی توضیح داده میشود.
کودک دارای حساسیت بیشتری است و یکی از مهمترین علائمی که بتوان از آن التهاب و عفونت را در بدن کودک تشخیص داد، استفاده از دماسنج و اندازه گیری تب اوست.
از دیگر دماسنج هایی که معمولا برای کودکان استفاده میشود، دماسنج دیجیتالی گوشی و دماسنج نواری پیشانی است. دماسنج دیجیتالی گوش، در کمتر از 1 ثانیه میتواند دمای بدن کودک را تشخیص دهد. کافیست دماسنج درون گوش کودک وارد شود. از آن معمولا برای کودکانی که مک حوصله هستند استفاده می شود و کودک کمتر اذیت خواهد شد. دماسنج نواری پیشانی، به شکل یک نوار است که روی پیشانی کودک چسبانده شده و دما را روی آن نشان می دهد.
انتخاب روش اندازه گیری دمای بدن کودک، به سن او بستگی دارد:
در بسیاری از خانه ها از دماسنج استفاده می شود تا دمای دقیق خانه مشخص باشد. این دماسنج ممکن است دو کاربرد داشته باشد:
دماسنج هایی که برای فهمیدن دمای خانه توسط ساکنین استفاده می شوند، میتوانند انواع دیجیتال یا غیردیجیتال(الکلی یا جیوه ای) باشند اما دماسنجهایی که برای سیستم های تهویه استفاده می شوند عمدتا دیجیتال هستند.
در صنعت برای کنترل دمای بسیاری از فرآیند ها و مانیتورکردن پیوسته آنها از دماسنج های مختلفی استفاده می شود. بسته به کاربرد، ممکن است نوع دماسنج مورد استفاده متفاوت باشد. بدلیل گستردگی مباحث این بخش، وارد آن نمی شویم.
در این بخش کار با انواع دماسنج ها آموزش داده شده است.
اساس کار این دو نوع دماسنج مانند یکدیگر است. برای استفاده از آنها، انتهای آنها را که مخزن الکل یا جیوه است، در تماس با نمونه ای که قصد اندازه گیری دمای آنرا داریم، قرار میدهیم. مدتی صبر کرده تا دمای آن ثابت شود. دماسنج را جوری نگه میداریم که بتوان خط الکل یا جیوه ی آن را مشاهده کرد. عدد دمایی را که سطح الکل یا جیوه روی آن قرار دارد، گزارش میکنیم.
این دماسنج ها که معمولا بر اساس ترمومتر کار میکنند، خودشان دما را به صورت لحظه ای گزارش میکنند. سرعت اندازه گیری تغییرات دما در این دماسنج ها مناسب است. در کار با این دماسنج ها کافیست تا سنسور آن را در تماس با نمونه قرار دهید.
این دماسنج ها میتوانند به سادگی و از راه دور دما را اندازه گیری کنند. کافیست نوک آنها را به سمت نمونه ای که قصد اندازه گیری دمای آنرا دارید بگیرید و دما را از روی صفحه نمایش دماسنج بخوانید. این نوع دماسنج برای اندازه گیری دمای هوا به هیچ عنوان مناسب نیست و دمای سطح روبروی خودش را گزارش میکند.
نحوه کار با ترموکوپل بسیار شبیه به دماسنج دیجیتال ترمومتری است. کافیست سنسور آن با نمونه در تماس قرار بگیرد.
شما می توانید برای اطلاعات بیشتر در خصوص انواع دماسنج با کارشناسان ما تماس بگیرید.
اولین سوالی که به ذهن می رسد این است که گرافن چیست؟ گرافن یکی از ساختار های کربنی است که در قرن اخیر کشف شده است. سوال بعدی کاربرد گرافن و روش سنتز گرافن است؛ ساختار گرافن بدلیل ویژگی هایی که دارد، کاربرد زیادی در صنایع مختلف پیدا کرده است که در مقاله پیش رو […]
EDTA (اتیل دی آمین تترا استیک اسید) یک عامل کیلیتکننده پرکاربرد در صنایع مختلف از جمله صنایع دارویی، آرایشی بهداشتی، کاغذسازی و پالپ، غذایی، کشاورزی است که به دلیل توانایی آن در ایجاد کمپلکس با یونهای فلزی (مانند روی، آهن، مس، سرب، آرسنیک، کادمیوم، آلومینیوم و…) و جلوگیری از تأثیرات منفی آنها، مورد استفاده قرار […]
بافرها به محلول هایی گفته میشود که میتوانند در برابر تغییرات پی اچ(که عمدتا در اثر اضافه شدن اسید یا باز بوجود می آیند) مقاومت کنند. این محلول ها بدلیل ویژگی خاصی که دارند، کاربردهای زیادی دارند که از مهمترین آنها میتوان به کاربردهای زیستی اشاره کرد. بافر چیست؟ یک محلول بافر(به طور دقیقتر بافر […]
بوریک اسید بوریک اسید یک اسید معدنی سه ظرفیتی با فرمول شیمیایی H3BO3 است. در شکل زیر ساختار شیمیایی بوریک اسید دیده میشود. بوریک اسید از نظر حالت فیزیکی در دمای اتاق، مایع است و رنگ ندارد. این ترکیب، قابلیت انحلال در آب را دارد. نحوه تولید بوریک اسید بوریک اسید، یک اسید ضعیف لوئیس […]
Thanks ??