- فروش مواد شیمیایی
- مواد اولیه صنایع غذایی
- فروش ظروف آزمایشگاهی
- فروش تجهیزات
- مطالب مفید
- آگهی رایگان
- پیشنهادهای ویژه
- آموزش کار با سایت
- ورود به حساب کاربری
هر ماده شیمیایی صد در صد خالص نبوده و ناخالصی دارد. سود پرک نیز به عنون یک ماده شیمیایی حاوی ناخالصی است. سود پرک یکی از مواد بسیار کاربرد در صنایع مختلف است. به علت کاربرد صنعتی، انجام صحیح آزمون تعیین درصد خلوص سود پرک اهمیت زیادی دارد.
سود پرک یا همان هیدروکسید سدیم مادهای جامد و سفید رنگ با دمای ذوب 1388 درجه سانتیگراد و چگالی 2/13 گرم بر سانتی متر مکعب میباشد. این ماده معمولا با خلوص ۹۸% یا ۹۹% تولید شده و مصرف می شود. سود پرک از جمله بازهای قوی است که اگر با پوست و یا چشم در تماس باشد، باعث خوردگی و سوزش شدید در این نواحی می شود. این ماده در حالت جامد رطوبت گیر خوبی است و میتواند رطوبت موجود در محیط را جذب کند. این عمل جذب رطوبت منجر به افت کیفیت و کاهش خلوص سود پرک می شود.
سود پرک برای تولید انواع مواد شیمیایی، شویندهها، مواد بهداشتی، دارویی، خودروسازی، تولید پنبه و الیاف کاربرد دارد. با توجه به ویژگی های این ماده و اهمیت خلوص آن باید آزمون تعیین درصد خلوص سود پرک انجام شود و میزان خلوص آن تعیین شود. درصد خلوص سود پرک، مقدار گرم این ماده خالص در 100 گرم ماده ناخالص است.
تعیین درصد خلوص سود پرک به وسیله روش تیتراسیون صورت می گیرد. تیتراسیون یک فرایند شیمیایی است که در آن دو ماده باهم واکنش می دهند و با استفاده از غلظت ماده معلوم، اندازهگیری خلوص ماده شیمیایی مجهول امکان پذیر می شود. مبنای تعیین نمودن خلوص میزان حجم مصرفی از ماده معلوم است. تیتراسیونی که برای تعیین درصد خلوص سود پرک استفاده می شود، تیتراسیون اسید و باز است.
برای انجام آزمایش تیتراسیون، به وسایلی از جمله بورت، پیپت مدرج، فنل فتالین، ارلن مایر، پایه نگهدارنده، سدیم هیدروکسید یا سود پرک و هیدروکلریک اسید با مولاریته 0.1 نیاز است.
برای انجام آزمایش ابتدا 5 گرم از سود پرک را وزن کرده و سپس با آب دیونیزه یا آب مقطر به حجم 1 لیتر رسانده می شود. با استفاده از پیپت مدرج به میزان 10 میلیلیتر از محلول تهیه نموده برداشته شده و سپس به درون ارلن مایر منتقل می شود. اسید کلریدریک با مولاریته 0.1% با آب دیونیزه یا آب مقطر به حجم 1 لیتر رسانده می شود و به خوبی سیستم همگن می شود. سپس محلول به درون بورت منتقل می شود. باید معرف نیز به محلول سود اضافه شود. برای این منظور دو یا سه قطره از فنل فتالئین درون ارلن مایر که محلول سود پرک در آن قرار دارد، ریخته می شود.
برای تهیه فنل فتالئین می توانید از طریق لینک زیر اقدام بفرمایید.
برای انجام تیتراسیون به وسیله شیر کنترل بورت، محلول اسید کلریدریک که درون بورت قرار دارد، کمکم به محلول سود پرک اضافه می شود و هنگام افزودن این اسید ارلن مایر باید خوب تکان داده شود. فرایند اضافهکردن اسید به محلول سود پرک را تا زمانی ادامه می دهیم که رنگ محلول به صورتی روشن تغییر پیدا کند. پس از بستن شیر بورت، عدد موجود روی بورت خوانده می شود. به منظور افزایش دقت آزمایش انجام این تست در 3 مرحله انجام شود و در انتها از سه حجم بدست آمده میانگین گرفته شود.
بعد از انجام آزمایش و به دست آوردن حجم مصرفی از اسید مورد نظر، به کمک فرمولهایی میتوان خلوص سود پرک را به دست آورد. برای تعیین درصد خلوص مراحل زیر دنبال می شود.
برای تعیین درصد خلوص سود پرک، میتوان از آزمایش تیتراسیون استفاده کرد. این روش روش مناسب و دقیق و در دسترس است که قبل از استفاده از سود پرک، این آزمایش روی آن انجام می گیرد.
شیکر آزمایشگاهی چیست؟ یکی از وسیله های موجود در آزمایشگاه های شیمی و زیست شناسی شیکر آزمایشگاهی است. شیکر آزمایشگاهی برای بهم زدن و مخلوط کردن نمونه های مایع و محلول های موجود در آزمایشگاه بوده که بر اساس نوع چرخش و اندازه صفحه ی آن دارای انواع مختلفی است. فروش شیکر آزمایشگاهی انواع شیکر […]
مواد شیمیایی می توانند خطرات مختلفی برای انسان و محیط زیست داشته باشند. به همین دلیل است که باید به نگهداری و انبار کردن آنها توجه ویژه ای شود. هرکدام از مواد شیمیایی دارای ویژگی ها و خطرات مختلفی هستند که با مطالعه صفحات ایمنی مواد شیمیایی (MSDS) میتوان این اطلاعات را بدست آورد. سایت […]
نشادر یا کلرید آمونیوم نمکی جامد و بلورین است که بی رنگ و بی بو بوده و مزه ای تلخ و زننده دارد. این ترکیب یک اسید با میزان اسیدیته معمولی می باشد و به راحتی آن را می توان در آب حل کرد. نشادر با درجه خلوص 99.9 درصد در صنعت داروسازی مورد استفاده […]
گلیسیرین چیست؟ گلیسیرین که با نامهای (1,2,3-Trihydroxypropane، Glycerin ،Glycerol) نیز شناخته می شود، یک الکل قندی تری هیدروکسی است که دارای متابولیسم کربوهیدرات و لیپید است. دارای فرمول مولکولی ( C3H8O3 یا CH2OH-CHOH-CH2OH ) و جرم مولکولی 92.094 g/mol است. همچنین به دلیل داشتن پیوند هیدروژنی ( 3 گروه هیدروکسیل) با هر نسبتی با آب […]
سلام وقت بخیر
ببخشید من سود پرک خرید کردم اون شرکت ادعا داشته که درصذ خلوص ۹۹درصد هست،من طبق تیتراسیون ۱/۶میلی لیتر از اسید مصرف کردم واسه تیتراسیون
حالا درصد خلوص چطور محاسبه میشود؟؟
دقیقا پنج گرم از ماده خالص به حجم رساندم