آلژینات سدیم این پودر ساختاری گرانولی یا فیبری به رنگ سفید مایل به زرد دارد. این ساختار بدون بو، دارای فرمول شیمیایی (C6H8O6)nاست.
سدیم آلژینات یک نمک سدیم از اسید آلژنیک بوده که یک پلی ساکارید طبیعی است که در جلبک های قهوه ای یافت می شود. این ماده به طور کلی به عنوان تثبیت کننده و تغلیظ کننده در صنایع غذایی استفاده می شود. آلژینات سدیم ممکن است در حضور کاتیون های دو ظرفیتی مانند Ca2+ پیوند عرضی ایجاد کرده و منجر به تشکیل ژل های پایدار قابل تجزیه گردد.
آلژینات در خیلی از مواد غذایی و کاربردهای پزشکی به جهت دارا بودن خاصیت زیست سازگاری، سمیت پایین، هزینه ی نسبتا پایین و تشکیل یک ژل ملایم مورد استفاده قرار می گیرد. در واقع در صنایع غذایی، از آلژینات به عنوان یک ماده غلیظ کننده، ماده ژل کننده، امولسیفایر، تثبیت کننده و بهبود دهنده بافت ماده ی غذایی استفاده می شود. این روزها، آلژینات در تعداد زیادی از غذاها مانند: بستنی، ژله، نوشیدنی های پایه ی شیر، چاشنی ها، نودل های فوری و غیره مورد استفاده قرار می گیرد.
در محصولات آرایشی و بهداشتی به دلیل عملکردی که به عنوان ماده ضخیم کننده و نگهدارنده رطوبت داردنیز به کار می رود. به عنوان مثال، آلژینات با تشکیل یک شبکه ژلی به حفظ رنگ رژ لب در سطح لب کمک می کند.
اگر قصد خرید و استفاده از آلژینات سدیم را دارید می توانید از شرایط خرید اینترنتی سدیم آلژینات استفاده کنید.
اسید آلژنیک در صنایع دارویی نیز به کار می رود. این ماده به عنوان حامل به قرص ها اضافه می شود تا سرعت تجزیه قرص ها برای انتشار سریعتر ماده دارویی را تسریع کند. هیدروژل های مبتنی بر آلژینات کاندیداهای بسیار امیدوار کننده ای برای استفاده به عنوان سیستم های انتقال دارو بوده و همچنین به عنوان ایمپلنت های پزشکی نیز به کار می روند؛ زیرا از لحاظ ساختاری مشابه اجزای مبتنی بر ماکرومولکول در بدن هستند و اغلب می توانند از طریق کم تهاجمی به بدن منتقل شوند. آلژینات یک کاندید عالی برای تحویل داروهای پروتئینی است، زیرا پروتئین ها می توانند در فرمولاسیون های مبتنی بر آلژینات تحت شرایط نسبتاً ملایمی وارد شوند که دناتوراسیون(تغییر شکل فضایی که بر روی عملکرد پروتئین تاثیرگذار است) آنها را به حداقل می رساند. ژل ها می توانند تا زمان انتشار از آنها در برابر تخریب محافظت کنند.
ژل های آلژینات سدیم به طور فزاینده ای به عنوان یک داربست برای کشت سلول پستانداران در مطالعات زیستی مورد استفاده قرار می گیرد. بر اساس یافته های بدست آمده از مطالعات برونتنی(invitro) این ماده زیست سازگار است. پس می توان اینچنین برداشت کرد که این ماده برای استفاده درونتنی(invivo) نیز مناسب است.
روش ساخت مورد استفاده برای استخراج آلژینات های سدیم از جلبک های دریایی قهوه ای به دو صورت است: 1) روش آلژینات کلسیم و 2) روش اسید آلژنیک.
از نظر شیمیایی فرآیند ساده است؛ اما مشکلات، ناشی از جداسازی های فیزیکی مورد نیاز بین بقایای لجن از محلول های چسبناک و جداسازی رسوبات ژلاتینی است که مقادیر زیادی مایع را در داخل ساختار نگه می دارد(تشکیل ساختار ژل)، بنابراین آنها در برابر فیلتراسیون و سانتریفیوژ مقاومت می کنند.
واحد اندازه گیری طول چیست؟ تعداد واحد های اندازه گیری طول زیاد است. بدلیل همین تعداد زیاد نیز حفظ کردن و به یاد سپردن تمامی آنها بسیار سخت خواهد بود. به همین دلیل بر آن شدیم تا مقاله ای در این باره نگارش کنیم و در در آن تلاش شده تا تمامی واحدهای طول مطرح […]
ویسکومتر چیست؟ گرانروی یا ویسکوزیته مایعات به تغییر شکل مایعات که بر اثر تنش های کششی یا برشی ایجاده شده، گفته می شود. ویسکومتر که با نام ویسکوزیمتر نیز شناخته می شود، دستگاهی است که برای اندازه گیری گرانروی مایعات از آن استفاده می شود. برای اندازه گیری ویسکوزیته مایعات دستگاه ویسکومتر از یکی از […]
پتاسیم سوربات چیست؟ پتاسیم سوربات (به انگلیسی “(Potassium sorbate”)) یک افزودنی شیمیایی با فرمول شیمیایی C6H7KO2 است. این ماده به طور گسترده ای در غذاها، نوشیدنی ها و محصولات مراقبت فردی استفاده می گردد. سوربات پتاسیم در واقع یک نمک بدون مزه و بی بو است. تولید پتاسیم سوربات به صورت سنتزی و از واکنش […]
زیتون یکی از میوه هایی است که بسیار مورد اقبال قرار میگیرد و سالانه کشاورزان بسیاری زیتون میکارند. بسیاری از زیتون های برداشت شده ممکن است طعمی تلخ داشته باشند و لازم است که شیرین شوند. سود سوزآور یا کاستیک سودا ماده ایست که برای شیرین کردن زیتون مورد استفاده قرار میگیرد. در مقاله پیش […]