- فروش مواد شیمیایی
- مواد اولیه صنایع غذایی
- فروش ظروف آزمایشگاهی
- فروش تجهیزات
- مطالب مفید
- آگهی رایگان
- پیشنهادهای ویژه
- آموزش کار با سایت
- ورود به حساب کاربری
مولاژ به معنای قالب یا ماکت یکی از ابزارهای مهم و تخصصی در زمینه پزشکی و آموزش به شمار می رود. مولاژها در انواع و ابعاد مختلف ساخته می شوند و همه اندام های بدن را به خوبی نمایش می دهند. مولاژ چشم یکی از انواع مولاژهای پرکاربرد در زمینه آموزش به دانشجوبان و دانش آموزان است که همه اجزای کره چشم با چندین برابر اندازه طبیعی و کیفیت بالا قابل مشاهده هستند.
چشم عضوی حساس در بدن انسان است و اولین حس از مجموعه حواس پنج گانه انسان و حیوانات برشمرده می شود. چشم انسان از اجزای متعددی تشکیل شده که شامل پلک، قرنیه، عنبیه و مردمک، اتاق قدامی، عدسی، زجاجیه، شبکیه، مشیمیه، صلبیه، عصب بینایی و عضلات چشم است.
مکانیزم اصلی نحوه مشاهده اجسام به این شکل است که ابتدا با ورود نور به چشم و متمرکز شدن آن روی پرده شبکیه، تصویر شیء مورد نظر تشکیل خواهد شد. سپس شبکیه وظیفه ارسال تصویر از طریق پیام های عصبی به مغز را دارد و در آن جا پیام های رسیده تفسیر خواهند شد. در بخش جلویی ساختمان کروی شکل چشم، قرنیه قرار دارد که نور در ابتدا وارد آن شده و با گذشتن از مردمک به عدسی می رسد. وظیفه عدسی متمرکز کردن نور روی شبکیه و ایجاد تصویری واضح است.
پلک ها که از جنس پوست هستند نقش اساسی در حفاظت از کره چشم را بازی می کند. پلک ها در هنگام نزدیک شدن جسم خارجی به چشم به طور ناخودآگاه بسته می شود و مانند یک دیوار دفاعی عمل می کند. همچنین پلک زدن باعث شسته شدن ذرات خارجی از چشم و خروج میکروب ها می شود.
قرنیه را می توان به شیشه پنجره تشبیه کرد که بخشی از یک کره است و عنبیه و مردمک چشم پشت آن قرار گرفته اند. در صورت بروز هرگونه آسیب روی سطح قرنیه، تصویر تار و ناصاف دیده خواهد شد. قرنیه مانند یک ذره بین عمل می کند و باعث همگرا شدن پرتوهای ورودی می شود. اگر انحنای قرنیه از حالت طبیعی خارج شده باشد فرد بسته به نوع انحنا دوربین یا نزدیک ببین می شود.
عنبیه ماهیچه ای است که رنگ چشم را مشخص می کند و در مرکز آن حفره ای وجود دارد که مردمک نامیده می شود. وظیفه مردمک تنظیم میزان نور ورودی است و با گشاد و تنگ شدن خود باعث رسیدن نور مناسب به چشم می شود.
عدسی در بخش پشتی عنبیه قرار دارد و به کمک قرنیه نورهای ورودی را همگرا کرده تا روی شبکیه متمرکز شوند. عدسی این قابلیت را دارد تا ضخامت خود را تغییر دهد تا اجسام در فواصل مختلف قابل مشاهده شوند. با بالارفتن سن توانایی تغییر ضخامت عدسی کاهش یافته و افراد عموما دچار مشکل دید در فواصل نزدیک را خواهند داشت.
شبکیه در قسمت عقبی کره چشم قرار گرفته و همانند یک پرده ی حساس به نور است که می تواند پرتوهای رسیده را به پیام عصبی قابل انتقال به مغز تبدیل کند. سلول های گیرنده نور با میزان حساسیت های مختلف به نور شبکیه را تشکیل داده اند که هر یک قابلیت های مشخصی مانند دید در شب، تشخیص رنگ ها و وضوح بالا را دارند.
صلبیه همان بخش سفید رنگ کره چشم است که نسبتا استحکام بالایی دارد و از بخش های داخلی چشم محافظت می کند.
زمانی که اسید ضعیف و نمک آن یا باز ضعیف و نمک آن با هم مخلوط شوند، محلول بافر به وجود میآید که اصطلاحا به آن بافر گفته میشود. مهمترین خصوصیت محلولهای بافر این است که در صورت اضافه شدن مقدار کمی اسید یا باز قوی، PH محلول تغییری نمیکند. به عبارت دیگر میتوان گفت […]
شوره یا نمک پتاسیم نیترات یک ترکیب شیمیایی با فرمول K(NO3)2 است، نیترات پتاسیم حاوی 45 درصد K2O و 10 درصد ازت است. به علت داشتن خاصیت انفجاری، در تهیه کود شیمیایی معمولاً از 80 درصد نیترات پتاسیم و 20 درصد کلرور پتاسیم استفاده میشود. این ماده در محلهایی مانند دیواره غارها بصورت طبیعی به […]
استفاده از کود ها در صنعت کشاورزی امروزه بسیار مورد توجه بوده است درختان برای بار دهی مناسب و عالی علاوه بر خاک مناسب و نور و شرایط آب و هوا نیاز به استفاده از کود نیز دارند. یکی از مناسب ترین کود های تقویت خاک درختان و گیاهان کود گوگرد گرانوله است که این […]
محلول ضدعفونی کننده چند منظوره چیست؟ امروزه محلول ضدعفونی کننده از دغدغه های اصلی افراد جامعه است. گاه برای شما پیش آمده که به بانک یا بازار و جاهای شلوغی رفته اید و وقتی سوار خودرو خود میشوید، شیر آبی وجود ندارد که دست خود را بشورید، پس لازم است که حتما همراه خود یک […]