مولاژ به معنای قالب یا ماکت یکی از ابزارهای مهم و تخصصی در زمینه پزشکی و آموزش به شمار می رود. مولاژها در انواع و ابعاد مختلف ساخته می شوند و همه اندام های بدن را به خوبی نمایش می دهند. مولاژ چشم یکی از انواع مولاژهای پرکاربرد در زمینه آموزش به دانشجوبان و دانش آموزان است که همه اجزای کره چشم با چندین برابر اندازه طبیعی و کیفیت بالا قابل مشاهده هستند.
چشم عضوی حساس در بدن انسان است و اولین حس از مجموعه حواس پنج گانه انسان و حیوانات برشمرده می شود. چشم انسان از اجزای متعددی تشکیل شده که شامل پلک، قرنیه، عنبیه و مردمک، اتاق قدامی، عدسی، زجاجیه، شبکیه، مشیمیه، صلبیه، عصب بینایی و عضلات چشم است.
مکانیزم اصلی نحوه مشاهده اجسام به این شکل است که ابتدا با ورود نور به چشم و متمرکز شدن آن روی پرده شبکیه، تصویر شیء مورد نظر تشکیل خواهد شد. سپس شبکیه وظیفه ارسال تصویر از طریق پیام های عصبی به مغز را دارد و در آن جا پیام های رسیده تفسیر خواهند شد. در بخش جلویی ساختمان کروی شکل چشم، قرنیه قرار دارد که نور در ابتدا وارد آن شده و با گذشتن از مردمک به عدسی می رسد. وظیفه عدسی متمرکز کردن نور روی شبکیه و ایجاد تصویری واضح است.
پلک ها که از جنس پوست هستند نقش اساسی در حفاظت از کره چشم را بازی می کند. پلک ها در هنگام نزدیک شدن جسم خارجی به چشم به طور ناخودآگاه بسته می شود و مانند یک دیوار دفاعی عمل می کند. همچنین پلک زدن باعث شسته شدن ذرات خارجی از چشم و خروج میکروب ها می شود.
قرنیه را می توان به شیشه پنجره تشبیه کرد که بخشی از یک کره است و عنبیه و مردمک چشم پشت آن قرار گرفته اند. در صورت بروز هرگونه آسیب روی سطح قرنیه، تصویر تار و ناصاف دیده خواهد شد. قرنیه مانند یک ذره بین عمل می کند و باعث همگرا شدن پرتوهای ورودی می شود. اگر انحنای قرنیه از حالت طبیعی خارج شده باشد فرد بسته به نوع انحنا دوربین یا نزدیک ببین می شود.
عنبیه ماهیچه ای است که رنگ چشم را مشخص می کند و در مرکز آن حفره ای وجود دارد که مردمک نامیده می شود. وظیفه مردمک تنظیم میزان نور ورودی است و با گشاد و تنگ شدن خود باعث رسیدن نور مناسب به چشم می شود.
عدسی در بخش پشتی عنبیه قرار دارد و به کمک قرنیه نورهای ورودی را همگرا کرده تا روی شبکیه متمرکز شوند. عدسی این قابلیت را دارد تا ضخامت خود را تغییر دهد تا اجسام در فواصل مختلف قابل مشاهده شوند. با بالارفتن سن توانایی تغییر ضخامت عدسی کاهش یافته و افراد عموما دچار مشکل دید در فواصل نزدیک را خواهند داشت.
شبکیه در قسمت عقبی کره چشم قرار گرفته و همانند یک پرده ی حساس به نور است که می تواند پرتوهای رسیده را به پیام عصبی قابل انتقال به مغز تبدیل کند. سلول های گیرنده نور با میزان حساسیت های مختلف به نور شبکیه را تشکیل داده اند که هر یک قابلیت های مشخصی مانند دید در شب، تشخیص رنگ ها و وضوح بالا را دارند.
صلبیه همان بخش سفید رنگ کره چشم است که نسبتا استحکام بالایی دارد و از بخش های داخلی چشم محافظت می کند.
در ابتدا برای تعریف محیط کشت کپک و مخمر نیاز است اطلاعاتی راجب کپک ها و مخمر ها داشته باشیم. کپک و مخمر به طور گسترده در محیط اطراف ما وجود دارد. به همین دلیل مطالعه و شناخت بیشتر مخمرها و کپک ها امروزه مورد توجه بیشتری قرار گرفته است. کپک ها کپک ها قدرت […]
هیتر استریر نوعی از تجهیزات آزمایشگاهی است که برای همگن کردن، مخلوط کردن و حرارت دادن به مایعات کم حجم استفاده می شود. این دستگاه بیشتر در آزمایشگاههای شیمی، زیستشناسی، مهندسی و … کاربرد دارد. ساختار هیتر استریر استریر از 2 قسمت اصلی همزن و گرمکن تشکیل میشود که توسط دو بخش هیتر و استریل […]
مبانی آنالیز رامان آنالیز طیف سنجی رامان یکی از آنالیز های طیف سنجی است که بر اساس تابش الکترومغناطیسی مولکولها صورت می گیرد که به آن پراکندگی(تفرق) رامان می گویند. در ادامه مبانی طیف سنجی راما توضیح داده می شود.همچنین می توانید از خدمات تخصصی آنالیز رامان شرکت تماد کالا استفاده کنید. تفسیر آنالیز رامان […]
یکی از ابزارهایی که به منظور سنجش و اندازه گرفتن دما و حرارت استفاه می شود ترمومتر یا دماسنج است. که دارای انواع مختلفی بوده و ترمومتر صنعتی یکی از پرکاربردترین انواع ترمومتر است. معرفی ترمومترهای صنعتی در بیش تر فرایندها، نیاز داریم که به صورت پی در پی و مداوم، دما را مورد بررسی […]