آشنایی با محیط کشت گزیلوز لیزین دزوکسی کولات آگار XLD Agar

محیط کشت گزیلوز لیزین دزوکسی کولات آگار که به اختصار به آن XLD Agar  گفته می شود، یک از محیط کشت های انتخابی و افتراقی است. pH تقربی این محیط 7.4 است و به دلیل وجود فنل رد به رنگ صورتی روشن یا قرمز روشن در می آید.

مواد تشکیل دهنده محیط کشت گزیلوز لیزین دزوکسی کولات آگار (XLD agar)محیط کشت گزیلوز لیزین دزوکسی کولات آگار XLD Agar

  • لاکتوز
  • ساکارز
  • گزیلوز
  • L- لیزین
  • فنل رد
  • دیوکسی کلات سدیم
  • کلرید سدیم
  • تیوزولفات سدیم
  • آمونیوم فروت سیترات
  • آگار

دیوکسی کلات سدیم موجود در محیط کشت XLD agar به عنوان ماده انتخابی جهت عدم رشد میکروارگانیسم های گرم مثبت بوده و همچنین گزیلوز به عنوان منبع کربوهیدرات عمل می کند. سولفات سدیم و آمونیوم فروت سیترات به عنوان منبع گوگرد برای تمایز کلنی شیگلا در محیط کشت موجود است.

مکانیسم عمل در محیط کشت گزیلوز لیزین دزوکسی کولات آگار(XLD agar)

باکتری سالمونلا با تخمیر گزیلوز باعث اسیدی شدن محیط شده به همین دلیل از کلنی های شیگلا تمایز می یابند. وجود لیزین در محیط کشت ضروری است، زیرا بدون وجود لیزین سالمونلا به سرعت گزیلوز را تخمیر کرده و دیگر قابلیت تشخیص از سایر گونه های غیر بیماری زا را ندارد. لیزین توسط آنزیم لیزین دکربوکسیلاز تجزیه شده و pH محیط به سمت قلیایی می رود.

خرید محیط کشت گزیلور لیزین دوکسی کولات آگار

ساکارز و لاکتوز جهت جلوگیری از دکربوکسیلاسیون لیزین توسط کلی فرم های لیزین مثبت به محیط اضافه می شود. ارگانیسم هایی که توانایی تخمیر گزیلوز را دارند، لیزین دکربوکسیلاز منفی بوده و توانایی تخمیر ساکارز و لاکتوز را ندارند و باعث اسیدی شدن pH محیط کشت XLD agar می شوند.

وجود سولفات سدیم و  سیترات آمونیوم آهن در محیط، به میکروارگانیسم های سازنده سولفید هیدروژن نظیر سالمونلا قابلیت تشکیل کلنی هایی با مرکز سیاه در شرایط قلیایی را می دهد تا از کلنی های شیگلا متمایز گردد.

مکانیسم عمل در محیط کشت گزیلوز لیزین دزوکسی کولات

موارد استفاده از محیط کشت گزیلوز لیزین دزوکسی کولات آگار(XLD agar)

  • در آزمایشگاهئهای میکروبیولوژی مواد غذایی، لبنیات و آب
  • جداسازی پاتوژن های روده ای منفی از نمونه های مدفوع و دیگر مواد بالینی
  • افتراق دو گونه ی سالمونلا و شیگلا

موارد استفاده از محیط کشت گزیلوز لیزین دزوکسی کولات

طرز تهیه محیط کشت XLD agar

ابتدا مقدار 55 گرم از محیط کم آب را داخل 1000میلی لیتر آب مقطر حل نموده و تا زمانی که به جوش آید به آن حرارت می دهیم. (داخل اتوکلاو قرار داده نشود) پس از آن که به جوش آمد، محلول را داخل حمام آب با دمای 50 درجه سانتی گراد قرار داده تا خنک شود. در نهایت محیط کشت آماده شده را به اندازه مورد نیاز داخل پتری دیش های استریل ریخته و اجازه می دهیم تا سفت شود

نتایج کشت برخی میکروارگانیسم ها بر روی محیط کشت XLD agar

  • Salmonella Typhi: کلنی های قرمز با مرکز سیاه
  • Salmonella choleraesuis، Shigella sonnei و Shigella flexneri: کلنی های قرمز
  • Escherichia coli: کلنی های بزرگ مسطح زرد رنگ
  • Proteus vulgaris: کلنی های زرد
  • Pseudomonas aeruginosa: کلنی های مسطح، ناهموار و صورتی رنگ

برخی جواب های کاذب تست در محیط کشت XLD agar

به طور کلی انکوبه کردن محیط کشت بیش از 48 ساعات باعث نتیجه مثبت کاذب می شود. همچنین S. paratyphi A, S. choleraesuis, S. pullorum  S. gallinarum باعث تشکیل کلنی های قرمز با مرکز سیاه می شود که همانند گونه های شیگلا بوده و ممکن است با هم اشتباه گرفته شود. جهت تشخیص و شناسایی دقیق تر باید آزمایش های بیوشیمیایی، مورفولوژیکی و یا سرولوژیکی انجام شود.

در این محتوا از سایت تماد کالا با محیط کشت گزیلوز لیزین دزوکسی کولات آگار که به اختصار به آن XLD Agar آشنا شدید و اطلاعات کاملی در خصوص طرز تهیه محیط کشت XLD Agar کسب کردید. شما می توانید برای خرید انواع محیط کشت به بخش فروش محیط کشت مراجعه کنید.

به محتوای این صفحه امتیاز دهید


۴.۴ از ۵
برچسب ها :

مقاله های تمادکالا

هیچ چکیده‌ای موجود نیست زیرا‌این یک نوشته حفاظت شده است.

محیط کشت میلک آگار محیط کشت میلک آگار، یکی از انواع محیط های کشت غیر انتخابی است. این نوع محیط کشت برای بررسی میکرو ارگانیسم هایی که در شیر و یا محصولات لبنی وجود دارد به کار رفته و می توان میکروارگانیسم های موجود در شیر را به راحتی شمارش کرد. شما می توانید با […]

محیط کشت چیست؟

12 خرداد 1398
محیط کشت

محیط کشت به محیطی گفته میشود که در آن مواد لازم برای رشد و تکثیر سلول‌ها قرار دارد. محیط کشت به صورت جامد، مایع یا ژل است. این مایع شرایط مناسب را برای رشد و تکثیر سلولها فراهم میکند. محیط کشت کاربرد های زیادی دارد. عمده کاربرد آن در کارهای تحقیقاتی و برای بررسی میکروبها، […]

در هر آزمایشگاهی ایمنی اولویت اول است. به دلیل قرار گرفتن کارکنان در معرض بخارات و مواد شیمی خطرناک، طراحی آزمایشگاه ها به‌گونه ای است که میزان کاهش آلودگی را به حداقل رسانده و باعث تسهیل شرایط ایمنی شود. امروزه در بهترین آزمایشگاه ها ترکیبی از پرسنل مجرب و تجهیزات ویژه جهت ایمن نگه داشتن […]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برخی از مشتریان تمادکالا