فواید و کاربرد دستکش لاتکس

دستکش لاتکس یکی از پرکاربردترین دستکش های یکبار مصرف در جهان است. در مقاله پیش رو به معرفی این دستکش و کاربردهای آن خواهیم پرداخت. لاتکس ماده ایست که از مایع یک درخت دریافت می شود. از آن برای ساخت بسیاری از دستکش های یکبار مصرف استفاده میشود. دستکش های لاتکس نیز بسته به کاربرد انواع گوناگون دارند که حلوتر به آن خواهیم پرداخت.

دستکش لاتکس برای اولین بار در سال 1889 میلادی ساخته شد. تا قبل از آن جراحان برای کاربردهای پزشکی از دستکش های معمولی استفاده میکردند که در بسیاری از موارد منجر به انتقال بیماری می شد. پس از ساخت دستکش های لاتکس، صنعت بهداشت و درمان از این دستکش ها استفاده های فراوانی کرد.

در سال 1974 پودری ساخته شده از آرد ذرات در این دستکش ها استفاده میشد. این پودر ممکن است در بعضی از افراد ایحاد تحریک و حساسیت بکند.

فواید و کاربردهای دستکش لاتکس

انواع دستکش های لاتکس

به طور کلی دستکش های یکبار مصرف دارای جنس های مختلفی هستند که عمده آنها از جنس های لاتکس، وینیل و نیتریل هستند. در مفاله “انواع دستکش یکبار مصرف” به معرفی هرکدام از این جنس ها و مقایسه آنها با یکدیگر پرداخته شده است.

فروش دستکش لاتکس

به طور کلی دستکش های لاتکس دارای دو دسته بندی هستند.

  1. دستکش های لاتکس پودری و بدون پودر: پودر این دستکش ها بر پایه آرد ذرت است و در بعضی موارد ایجاد تحریک زایی می کند. به همین دلیل هم بعضی دستکش های پودری و بدون پودر وجود دارند.
  2. دستکش های لاتکس آزمایشگاهی و صنعتی: دستکش های لاتکس آزمایشگاهی، برای کاربردهای پزشکی مورد تایید هستند و دارای استانداردهایی برای مقاومت در برابر پاتوژن ها هستند. بسته به کاربرد و استفاده فرد، باید بین دستکش آزمایشگاهی و صنعتی انتخاب شود. دستکش های آزمایشگاهی بهترین گزینه برای زمانی هستند که در صنعت شانس تماس با مواد شیمیایی و حلال ها وجود دارد.

کاربردهای دستکش لاتکس

  • معاینات دقیق (زمانی که نیاز به احساس اندام وجود دارد.)
  • آشپزی
  • آزمایشگاه ها
  • جراحی ها

معایب دستکش لاتکس

بعضی افراد به ماده لاتکس جساسیت دارند. این افراد در صورت استفاده از دستکش های لاتکس دچار واکنش های حساسیتی میشوند. از علائم این حساسیت ها میتوان به خشکی، خارش، سوزش، ریزش پوست و قرمزی اشاره کرد. البته در برخی موارد خیلی حاد ممکن است ایجاد آبریزش بینی، قرمزی چشم، گرفتگی عضلانی و کهیر شود.

به محتوای این صفحه امتیاز دهید


۴.۶۷ از ۵
برچسب ها :

مقاله های تمادکالا

تولوئن(متیل بنزن یا فنیل متان) یکی از ترکیبات آلی است که امروزه کاربرد زیادی در ضنایع مختلف دارد. از آن در صنایعی همچون رنگ و رزین استفاده می شود.تولوئن جز هیدرو کربن های آلی بحساب می آید که از قطران ذغال سنگ استخراج میشود. این مایع بی رنگ و آتش گیر است و به عنوان حلال، […]

پلی اتیلن(PE، Polyethylene) بیشترین ماده مورد استفاده در صنعت پلاستیک است. پلی اتیلن گاهی اوقات با نام Polythene نیز شناخته میشود. این ماده در سال 2017، حدود 34 درصد تمام بازار پلاستیک را ازآن خود کرده. کاربرد اولیه آن در بسته بندی ها(کیسه های پلاستیکی، بطری ها و …) است. پلی اتیلن، پلیمر گرمانرم(پلیمری که […]

اسید نیتریک یک ترکیب شیمیایی با فرمول HNO3 و جرم مولکولی 63.01g/mol است. اسید نیتریک قابلیتی اسیدیته بسیار بالایی دارد و برای همین از قابلیت انحلال آن در صنعت استفاده فراوانی می‌شود. نام های دیگر اسید نیتریک، جوهر شوره و تیزاب است. اسید نیتریک خالص مایعی بی رنگ حساس به نور است که به مرور […]

کلروفرم چیست؟ کلروفرم گازی بی‌رنگ با فرمول شیمیایی CHCL3 است. این ماده از استون و اتانول از طریق اثر پودر سفیدکننده کلر(هیپوکلریت کلسیم) تولید نمود. بخار آن سمی و اعتیاد‌اور است و تنفس طولانی آن کشنده است. در گذشته به عنوان بیهوش‌کننده (اولین بار در زایمان) مورد استفاده قرار می‌گرفت. کلوروفرم اولین بار توسط سه […]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برخی از مشتریان تمادکالا