در مقاله پیش رو قصد داریم به معرفی دسیکاتور و انواع آن و روش کار با آن بپردازیم. دسیکاتور وسیله ایست(معمولا شیشه ای) درپوش دار و برای خشک نگه داشتن و یا خشک کردن مواد از آن استفاده می شود. فروشگاه تماد کالا این امکان را فراهم کرده است تا از خدمات خرید دسیکاتور استفاده کنید.
دسیکاتور وسیله ای قابلمه ای مانند از جنس شیشه نشکن(پیرکس، بیشتر دسیکاتورها از این جنس هستند) یا فلز است. دسیکاتور دارای دو بخش است که در بخش زیری آن، ماده ای جاذب رطوبت(ماده خشک کننده) قرار می گیرد که باعث جذب رطوبت از محیط آن و ماده مورد نظر می شود. بدین ترتیب، مواد خشک کننده، رطوبت موجود را جذب کرده و از رطوبت گرفتن ماده اصلی، جلوگیری می کنند.
بیشترین موادی که به عنوان جاذب رطوبت(مواد خشک کننده) در دسیکاتور استفاده می شوند عبارتند از سیلیکاژل(پراستفاده ترین)، اسید سولفوریک غلیظ، فسفر پنتا اکسید و کلسیم کلراید بدون آب. این مواد ممکن است بعد از مدتی از رطوبت اشباع شوند که معمولا به صورت تغییر رنگ در آنها قابل مشاهده است. به همین دلیل هم هر چندوقت یکبار آنها را درون کوره با دمای خاصی خشک می کنند که این دما برای مواد مختلف متفاوت است. به عنوان مثال سیلیکاژل را در دمای 150-180 درجه سانتی گراد خشک می کنند.
در بسیاری از موارد، موادی را که پس از فرآیند خشک کردن از کوره خارج می کنند، مستقیما به دسیکاتور منتقل می کنند تا از خشک شدن آنها جلوگیری شود.
بوته یا ظرف حاوی نمونه روی صفحه ی سوراخداری در دسیکاتور قرار می گیرند. پس از قرارگیری ظرف حاوی نمونه، درپوش ظرف را می گذارند. کناره های درپوش سمباده خورده هستند. معمولا این کناره هارا روغن کاری می کنند تا پس از قرارگیری درپوش آن، هوایی از دسیکاتور نشت نکند و رطوبت وارد آن نشود.
دسیکاتور در دو نوع ساده و شیر دار موجود می باشد و مطرح ترین برند های آن، زیماکس چک ،شات دوران آلمان می باشد که برند های چینی نیز در تولید دسیکاتور فعالیت دارند.
دسیکاتور ها دارای دو نوع کلی هستند:
دسیکاتورهای معمولی، صرفا یک ظرف قابلمه شکل با محل قرارگیری پودر خشک کننده هستند که ماده مورد نظر که قصد خشک نگه داشتن آنرا داریم، در آنها قرار میدهیم.
دسیکاتورهای خلا معمولا برای خشک کردن مواد استفاده می شود. در این دسیکاتور ها یک شیر قرار دارد که به پمپ خلا متصل می شود و از آن برای تخلیه هوا و رطوبت موجود در محفظه دسیکاتور استفاده می شود.
در ادامه با روش کار با دسیکاتور آشنا می شوید و نکات کار با دسیکاتور را می آموزیم
به طور کلی روش کار با دسیکاتور به این شکل است:
نکات مهم به هنگام استفاده از دسیکاتور را در فیلم زیر ملاحظه نمایید.
در مقالات قبلی در خصوص کاربرد نانولوله های کربنی در صنعت از جمله صنعت ساختمان صحبت کردیم ، امروزه با پیشرفت نانوفناوری، محصولاتی گوناگون و با خواص منحصر به فردی وارد بازار شده است. یکی از زمینه هایی که ورود نانوفناوری به آن باعث بهینه سازی و صرفه جویی در هزینه ها شده است، صنعت […]
سیالات غیرنیوتنی برای همه سنین، جذابند و فرصتی برای یادگیری بیشتر شیمی فراهم میکنند. در این مقاله 4 روش برای تهیه اسلایم آموزش داده شده است؛ تا به راحتی بتوانید اسلایم تهیه کنید. یکی از روشهای سریع برای ساخت اسلایم با استفاده از مواد مختلف، مثل چسب و بوراکس، نشاسته ذرت، شیر بدون چربی، شامپو و […]
اصول اولیه طیف سنجی فوتوالکترونی پرتو ایکس طیف سنجی الکترونی روشی است که از الکترونهای مشخصه منتشر شده از جسم جامد برای آنالیز عنصرها (نه شکل برداری مانند میکروسکوپی الکترونی) استفاده میکند. الکترونهای مشخصه (چه الکترونهای اوژه باشند یا فوتوالکترونها) با داشتن مقدار انرژی مشخص، عنصرهای شیمیایی را در نمونه های مورد آزمایش تشخیص میدهند. […]
بوریک اسید بوریک اسید یک اسید معدنی سه ظرفیتی با فرمول شیمیایی H3BO3 است. در شکل زیر ساختار شیمیایی بوریک اسید دیده میشود. بوریک اسید از نظر حالت فیزیکی در دمای اتاق، مایع است و رنگ ندارد. این ترکیب، قابلیت انحلال در آب را دارد. نحوه تولید بوریک اسید بوریک اسید، یک اسید ضعیف لوئیس […]