سیالات غیرنیوتنی برای همه سنین، جذابند و فرصتی برای یادگیری بیشتر شیمی فراهم میکنند. در این مقاله 4 روش برای تهیه اسلایم آموزش داده شده است؛ تا به راحتی بتوانید اسلایم تهیه کنید. یکی از روشهای سریع برای ساخت اسلایم با استفاده از مواد مختلف، مثل چسب و بوراکس، نشاسته ذرت، شیر بدون چربی، شامپو و … است.
مواد لازم:
طرز تهیه:
برای درک بهتر مراحل، میتوانید ویدیوی زیر را تماشا کنید.
توجه! به هیچ وجه اسلایم را نخورید.
اگر اسلایم را در یک ظرف در بسته قرار دهید و آن را در فریزر نگهداری کنید، طول عمر اسلایم شما بیشتر میشود؛ در غیر این صورت، اسلایم شما خشک میشود و به یک ثابت باقی میماند.
از نظر شیمیایی چه اتفاقی میافتد تا در این روش اسلایم تشکیل میشود؟
محلول پلی وینیل الکل (PVA) یک محلول پلیمری است؛ به این معنی که زنجیرههای این پلیمر، از کنار هم قرار گرفتن تعداد زیادی مولکول تشکیل میشود. سدیم تترابورات، پیوندهای هیدروژنی با اکسیژنهای زنجیره پلی وینیل الکل تشکیل میدهد. پیوندهای هیدروژنی، زنجیرههای پلی وینیل الکل را به هم پیوند میدهند. از آنجایی که پیوندهای هیدروژنی ضعیف هستند، با نگهداشتن اسلایم به طور ساکن در دست و یا رها کردن آن در کف ظرف، به راحتی پیوندهای هیدروژنی شکسته میشوند.
مواد لازم:
طرز تهیه:
از نظر شیمیایی، چه اتفاقی میافتد تا در این روش، اسلایم تشکیل میشود؟
زمانی که سرکه به شیر اضافه میشود، باعث میشود تا پروتئین شیر- یعنی کازئین – که یک نوع پلیمر است، از سایر بخشهای مایع شیر جدا شود و به صورت یک ترکیب جامد از محلول جدا شود. از کازئین در تولید چسبها، رنگها، و حتی برخی پلاستیکها استفاده میشود. اضافه کردن جوش شیرین قادر به خنثی کردن اسید اضافه شده به محیط – سرکه که همان استیک اسید است- است، که باعث برگشت کازئین به حالت محلول میشود.
این روش، روشی است که بدون چسب یا بوراکس میتواند منجر به تهیه یک سیال غیر نیوتونی مشابه اسلایم شود.
مواد لازم:
طرز تهیه:
اگر دستتان را روی این ماده به آرامی بگذارید و رها کنید، دست تان به راحتی در ماده فرو میرود؛ اما اگر با تکانش شدید، دستتان را تکان دهید، ماده مقاومت میکند و مثل یک جسم صلب جامد رفتار میکند.
چه اتفاقی در اسلایم ساخته شده با نشاسته میافتد که نسبت به حرکت چنین واکنشی نشان میدهد؟
محلول نشاسته و آب یک سیال غیرنیوتنی است. رفتار و گرانروی سیالات نیوتنی با تغییر نوع نیروی وارد شده به آنها، تغییر میکند. گرانروی سیالات نیوتنی وابسته به دما و فشار است، نه نیروی مکانیکی که به آنها وارد میشود.
مواد لازم:
طرز تهیه:
امیدواریم روشهای گفته شده برای تهیه اسلایم در خانه برایتان موثر واقع شود. در صورت تمایل، میتوانید از سایر مقالات آموزشی تماد کالا بازدید فرمایید.
معرفی آمونیوم کلرید و کاربردهای آن آمونیوم کلرید یا به اصطلاح نشادر ترکیبی غیرآلی با فرمول شیمیایی NH4Cl است. آمونیوم کلرید نمکی است سفید رنگ که به آسانی در آب گرم حل می شود. محلول آن خاصیت اسیدی ضعیفی دارد که ناشی از حضور یون کلر است . نشادر ساختاری بلورین داشته و بی رنگ […]
مواد شیمیایی در گرید های مختلفی توسط شرکت سازنده تولید می شوند. شرکت های مرک و سیگما، معروف ترین برندهای در حال حاضر جهان هستند که مواد شیمیایی را در خلوص های گوناگون تولید می کنند. گرید مواد شیمیایی روی بسته بندی آنها درج می شود و به نوعی بیان کننده ی درصد خلوص ماده نیز […]
قیف های آزمایشگاهی انواع مختلفی دارند و در آزمایشگاه ها بسیار استفاده میشوند. بیشتر کاربرد آنها برای جمع کردن ماده ای خاص درون ظرفی دیگر است. در مقاله پیش رو قصد داریم به بررسی انواع و کاربردهای این قیف ها بپردازیم. قیف آزمایشگاهی عموما برای استفاده در آزمایشگاه های شیمی ساخته شده است. البته درحال […]
سوالی که برای بسیاری از افراد پیش می آید، این است که تفاوت مواد شیمیایی صنعتی و آزمایشگاهی در چیست. در این مقاله قصد داریم در این باره توضیحاتی بدهیم. همان طور که می دانید فروشگاه اینترنتی تمادکالا یکی از اولین فروشگاه های اینترنتی است که در زمینه فروش مواد شیمیایی آماده خدمت رسانی است. […]