تاثیر کیفیت ظروف بر نتایج آزمایش، تشخیص ظروف با کیفیت

در این مقاله به معرفی جنس و برندهای ظروف آزمایشگاهی خواهیم پرداخت و اطلاعاتی در این حوزه در اختیارتان قرار میدهیم.

ظروف آزمایشگاهی معمولا در دو دسته پلاستیکی و شیشه ای هستند که ظروف شیشه ای استفاده بیشتری دارند. شفافیت، مقاومت گرمایی، دوام، امکان شستشوی آسان و قابلیت استریل کردن، باعث شده که استفاده ظروف آزمایشگاهی شیشه ای بیشتر باشد.

ایرادات برندهای نا معتبر

بسیاری از شیشه آلاتی که در ایران هستند، تولیدات ایران، هند و چین هستند.

یکی از مشکلات اساسی شیشه آلات غیر معتبر، مشکل در اندازه ها و حجم آنها است. بسیاری از این ظروف دارای حجم استاندارد نبوده و برای اندازه گیری به هیچ عنوان مناسب نیستند. ایراد دیگر آنها در تحمل حرارتی ظرف است. بسیاری از ظروف نامرغوب، تحمل حرارتی مناسبی ندارند.

بارها دیده شده که در برندهای نامعتبر، حجمی که روی ظروف نوشته شده است با حجم واقعی آنها تفاوت بسیار زیادی دارد (حتی در مواردی تفاوت 50% مشاهده شده است). این اتفاق باعث میشود که تمامی غلطت ها تغییر کرده و نتایج آزمایش کاملا مورد تاثیر این اتفاق قرار گیرند. بارها مشاهده شده که فردی آزمایش را چندین بار انجام داده اما نتیجه درست را نگرفته است که در نهایت متوجه شده اند که دلیل آن اشتباه در اندازه گیری حجم ها و غلظت ها بوده است.

ممکن است از مواد گران قیمت در آزمایش استفاده شود و متاسفانه بدلیل غیر استاندارد بودن و فیک بودن ظروف، ظروف در حین آزمایش تحمل حرارت را نداشته و شکسته است. شکسته شدن آن موجب از دست رفتن مواد و آلودگی تمام آزمایشگاه شده است.

حتی در مواردی ممکن است بدلیل شرایط آزمایش، ظروف نامروغب، باعث آلودگی ماده شما شوند.

اینها همه دلایلی هستند که نشان میدهند به هیچ عنوان نباید از ظروف بی کیفیت و نامرغوب در آزمایش ها استفاده کرد. هرچند هم که آزمایش شما حساسیت پایینی داشته باشد، اما ظروف نا مرغوب میتواند نتیجه آنرا به طور کلی تغییر دهد.

خرید ظروف آزمایشگاهی

روش تشخیص ظروف شیشه ای اصل از ظروف متفرقه

برای تشخیص ظروف نامعتبر از اصل، برای ظروف اندازه گیری(مانند بورت، بالن، استوانه مدرج و پیپت)، یک حجم مشخص از یک مایع تهیه کرده و آنرا داخل ظرف میریزیم تا دقت ظرف را مشخص کنیم. ظروف با برند متفرقه، دارای اندازه ها و حجم های متفاوتی هستند.

برای دیگر ظروف که برای اندازه گیری استفاده نمیشوند و بیشتر برای حرارت دادن استفاده میشوند(مانند بشر، ارلن، بالن ته گرد و ته صاف، کندانسور، قیف شیشه ای، و دکانتور)، راه حل تشخیص، استفاده از گرما است. یک روش دادن شوک حرارتی(در حدود 100 درجه سانتیگراد است) و روش دیگر افزایش دمای ظرف تا دمای ذوب آن است.

روش صحیح شستن ظروف آزمایشگاهی

در بسیاری از پروژه­ های آزمایشگاهی لازم است برای انجام آزمایش مورد نظر ابتدا شرایط و محیط مناسب برای آن آزمایش را فراهم کرد تا نتایج حاصل از آزمایش درست و با خطای کمتری بدست آید. یکی از این شرایط که تاثیر غیرقابل چشم­ پوشی در نتایج نهایی آزمایش دارد شستشوی ظروف آزمایشگاهی است. روش ­های گوناگونی برای شستشوی ظروف آزمایشگاهی در آزمایشگاه ­های مختلف بدلیل متفاوت بودن نوع آلودگی وجود دارد که یکی از این روش­ ها، روش شستشوی دستی است که نیازمند شستشو با اسید یا باز، مواد ضدعفونی­ کننده، آب ریختن یا غوطه ور کردن در آب است که می­ تواند در تشت­ های پلاستیکی انجام شود. این روش نیاز به این دارد که بعد از کامل شدن عمل شستشو با محلول­ های ضدعفونی­ کننده، که با توجه به نوع آلودگی ظروف انتخاب می­ شوند زیر آب مقطر گرفته ­شوند که معمولاً باعث کامل شدن عمل شستشو می­ شود. لازم بذکر است آب صابونی داغ هم می ­تواند به شکل موثری ظروف شیشه­ ای آلوده را تمیز کند. در مقاله “نحوه شستن ظروف آزمایشگاهی” میتواند اطلاعات دقیقی در مورد حلالهای شستشو و روش صحیح شستن ظروف دریافت کنید.

فروش حلال های شستشو

برندهای مختلف شیشه آلات آزمایشگاهیبرند شات دوران آلمان ظروف آزمایشگاهی

برندهای مختلفی وجود دارند که شیشه آلات آزمایشگاهی تولید میکنند. برندهای اروپایی دارای بهترین کیفیت هستند. ظروفی که در ایران یا چین تولید میشوند، گاهی اوقات با برندهای شرکت های معتبری مانند دوران و زیماکس تولید میشوند.

معروفترین برندهای اروپایی ظروف آزمایشگاهی عبارتند از شات دوران(Schott Duran) آلمان، پیرکس(Pyrex) انگلستان، تی جی آی(TGI) آلمان، کوئیک فیت(Quickfit) انگلستان، زیماکس(Simax) چک و اپندورف(Eppendorf) آلمان

برندهای معروف دیگری نیز مانند یونی گلس(Uniglass) چین، بوروسیل(Borosil) هند , پلی لب(Polylab) هند نیز وجود دارند.

ظروف و شیشه آلات آزمایشگاهی

 

انواع جنس های شیشه آلات آزمایشگاهی

شیشه آلات آزمایشگاهی از جنس های مختلفی ساخته میشوند که بسته به مشخصاتشان تحمل دمایی بین 50 تا 700 درجه سانتیگراد دارند. شیشه آلات آزمایشگاهی جنس های مختلفی مانند بوروسیریکات، شیشه شکری، آلومینیوم اکسی نیتریل، soda-lime، آکریلیک، isinglass، پیرکس و کوارتز دارند که پر استفاده ترینهای آنها، شیشه بوروسیریکاتی، سودا و پیرکس هستند.

شیشه آلات سودا لایم، دارای 70-74 درصد سیلیکا هستند و همچنین در آنها آهک و کلسیم کربنات نیز موجود است. با اضافه کردن مواد خاصی، میتوان خواص خاصی را به شیشه داد.

شما می توانید انواع ظروف آزمایشگاهی را از فروشگاه تمادکالا خریداری کنید. تماد کالا در تلاش است انواع ظروف آزمایشگاهی با کیفیت درجه یک را ارائه دهد. برای مشاهده لیست محصولات می توانید به صفحه فروش ظروف آزمایشگاهی مراجعه کنید.

به محتوای این صفحه امتیاز دهید


۴.۸۶ از ۵
برچسب ها :

مقاله های تمادکالا

پیکنومتر وسیله ای آزمایشگاهی برای اندازه گیری چگالی مایعات با دقت بالا است. در مقاله پیش رو به معرفی ای اجمالی در مورد پیکنومتر خواهیم پرداخت و در ادامه، روش تعیین چگالی مایعات با استفاده از آن را آموزش میدهیم. فروشگاه تمادکالا این امکان را فراهم کرده است تا با خرید آنلاین پیکنومتر ، تجربه […]

ژلاتین چیست

28 فروردین 1400
ژلاتین چیست

ژلاتین چیست؟ ژلاتین کلمه ای انگلیسی (gelatin or Gelatin) است که از لاتین gelatus به معنی سفت یا یخ زده گرفته شده است. همچنین ممکن است با عناوین دیگری از جمله: کلاژن هیدرولیز شده، هیدرولیزات ژلاتین، ژلاتین هیدرولیز شده، هیدرولیزات کلاژن شناخته شود. ژلاتین یک ترکیب استخراج شده از بافت های همبند مانند: پوست، استخوان […]

محلول های استاندارد از مواد پرکاربرد در آزمایش های شیمیایی هستند. در مقاله پیش رو به معرفی محلول های استاندارد و کاربرد آنها خواهیم پرداخت. یکی از کارهای مهم در شیمی و بخصوص شیمی تجزیه، مشخص کردن مقدار هرکدام از مواد موجود در ساختار است. محلول های استاندارد ابزاری هستند که متخصصان شیمی می توانند […]

در هر خانه‌ای این احتمال وجود دارد که گاهی روی فرش، روی مبل، روی پادری، روی پتو و … لکه‌ای بیفتد، در این حال چیزی که پر واضح است، این است که وجود آن لکه باعث جلوه نداشتن و کثیف دیده شدن فرش یا مبل و … می‌شود. خب معمولا افراد به فکر تمیز کردن […]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برخی از مشتریان تمادکالا