پژوهشگران دانشگاه بریتیش کلمبیا میگویند در آینده سلولهای خورشیدی مبتنی بر باکتری میتوانند با سلولهای خورشیدی رایج کنونی رقابت کنند و از نور خورشید، حتی از پشت ابر هم انرژی خورشید را ذخیره کنند.
به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، موجودات میکروسکوپی از اولین ابزارهایی بودند که برای ذخیره انرژی خورشید استفاده میشدند، به همین دلیل از آنها برای ساختن سلولهای خورشیدی بهینه استفاده میشود.
اکنون پژوهشگران دانشگاه بریتیش کلمبیا (UBC) یک راه جدید برای ساخت سلولهای خورشیدی حاوی باکتری ابداع کردهاند که کارایی بیشتری نسبت به سیستمهای مشابه دارد و حتی میتواند در روزهای ابری نیز کار کند.
به طور معمول، در سلولهای خورشیدی بیوژنیک یا سلول خورشیدی زیستی با موجودات زنده، رنگی از باکتریها استخراج میشود که به آنها اجازه میدهد نور را فتوسنتز کنند. متاسفانه این فرایند میتواند پیچیده باشد و ممکن است نیاز به حلالهای سمی داشته باشد.
بنابراین، تیم محققان از یک جایگزین مناسب و ساده استفاده کرد. خود باکتری ها!
آنها ابتدا ژنتیک باکتری E. coli را مهندسی کردند تا رنگی به نام لیکوپن تولید کند که به طور طبیعی در انجام فتوسنتز موثر است. سپس باکتریها در یک ماده نیمههادی پوشیده شده و روی یک صفحه شیشهای اعمال میشوند. با قرار دادن دستگاه در معرض نور، تیم توانست یک تراکم جریانی به میزان 0.686 میلیآمپر در هر سانتیمتر مربع ثبت کند که تقریبا دو برابر سایر سلولهای خورشیدی بیوژنیک بود.
محققان همچنین گفتند که این سلول خورشیدی به خوبی قادر به کار در نور کم نیز هست که میتواند در مناطقی از جهان که آفتاب کمی دارند، مورد استفاده قرار بگیرد.
“ویکرامادیتیا یاداو” پژوهشگر ارشد این پروژه میگوید: ما بیشترین تراکم جریان را برای یک سلول خورشیدی بیوژنیک ثبت کردیم. این مواد هیبریدی (ترکیبی) که ما در حال توسعه آن هستیم، میتواند به صورت پایدار تجاریسازی شود و با بهینهسازی کافی، میتواند با سلولهای خورشیدی رایج رقابت کند.
محققان تخمین میزنند که فرآیند ابداعی آنها تنها 10 درصد هزینه معمول را خواهد داشت.
در حال حاضر، فرآیند پردازش نیمههادی، باکتریها را میکشد، اما تیم امیدوار است که در نهایت یک روش جایگزین را پیدا کند که آنها را زنده نگه دارد، جایی که آنها میتوانند به طور مداوم رنگ تولید کنند و طول عمر سلول خورشیدی بیوژنیک را افزایش دهند.
آدرس اصل خبر:
https://newatlas.com/bacteria-solar-cell/55339
همچنین پیشنهاد میشود ویدئو “سلول های خورشیدی بسیار نازک در حد برگه ی کاغذ!” را نیز تماشا کنید.
اصول اولیه طیف سنجی فوتوالکترونی پرتو ایکس طیف سنجی الکترونی روشی است که از الکترونهای مشخصه منتشر شده از جسم جامد برای آنالیز عنصرها (نه شکل برداری مانند میکروسکوپی الکترونی) استفاده میکند. الکترونهای مشخصه (چه الکترونهای اوژه باشند یا فوتوالکترونها) با داشتن مقدار انرژی مشخص، عنصرهای شیمیایی را در نمونه های مورد آزمایش تشخیص میدهند. […]
انسان ها دو قلب دارند. بله درست خواندید، همه انسان ها دو قلب دارند. همه ما از وجود یک قلب که در پشت قفسه سینه می تپد و کار انتقال خون و اکسیژن را انجام می دهد آگاهی داریم. اما قلب دوم چطور؟ قلب دوم ما در قسمت پایین بدن، در واقع همان پا قرار […]
با اینکه اغلب شنیدن نام بن ماری ما را به یاد آشپزخانه و استفاده از این روش در فرایندهای آشپزی می اندازد. ولی از کاربرد بن ماری در صنایع و در آزمایشگاه ها نمی توانیم چشم پوشی کنیم. دستگاه بن ماری صنعتی چیست و چگونه کار می کند؟ بن ماری به معنی دقیق، یعنی حمام […]
یکی از لزومات یک آزمایشگاه، تامین کردن وسایل و ایجاد فضایی ایمن برای آزمایشگر ها است.یکی از وسایل مورد نیاز برای تامین ایمنی افراد ، عینک آزمایشگاهی است. چشم از اصلی ترین اعضای بدن است که اگر مشکلی برای آن پیش بیاید فرد توان ادامه کار را نخواهد داشت و یا ادامه کار برای اون […]