انواع آون (فور) آزمایشگاهی

تعریف آون(فور)

آون یا فور خشک کننده یکی از وسایل ضروری در آزمایشگاه ها است که برای خشک کردن و استریل کردن ظروف شیشه ای و فلزی به کار برده می‌شود. آون(فور) در تمام آزمایشگاه های پژوهشی و صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرد و اینکه چه طور وسایل آزمایشگاهی و مواد را خشک و یا استریل کند، به عنوان گوناگونی دسته بندی می‌شود. آون(فور) ها غالبات در محدوده حرارتی بین دمای اتاق تا 350 ردجه سانتی گراد کار می‌کنند. اگر چه انواع متفاوتی از آون(فور) ها وجود دارد که تا 600 درجه سانتی گراد را برای انجام کار خود تامین می‌کنند.
فروش آون آزمایشگاهی

آون آزمایشگاهی

اجزای تشکیل دهنده آون(فور)

  • حفظه داخلی: محفظه داخلی فور خشک کننده محل قرار گرفتن وسایل جهت استریل شدن می باشد. همچنین این محفظه محل قرار گرفتن سنسور دما است.
  • المنت های گرم کننده: این اجزا جهت تأمین حرارت مورد نیاز فور قرار داده شده اند. در داخل هر فور ، بسته به نوع و مدل دستگاه و همچنین بسته به توان الکتریکی آن ، یک یا دو عدد المنت قرار می‌گیرد.
  • عایق‌های حرارتی: این عایق‌ها به منظور جلوگیری از هدر رفتن انرژی حرارتی و سرد شدن سریع محفظه داخلی و همچنین جلوگیری از گرم شدن بیش از حد محفظه خارجی و مدارهای الکتریکی و نیز محیط بیرون تعبیه شده است.
  • سیستم کنترل و نمایش دمای داخل محفظه: بسته به نوع آون(فور)، این دو سیستم می‌تواند کاملا مجزا و یا در یک سیستم یکپارچه بیاید. سیستم نمایش دمای داخل محفظه می‌تواند یک دماسنج عقربه‌ای ، دماسنج جیوه‌ای و یا یک برد الکتریکی به همراه سنسور حرارتی و نمایشگر دیجیتال باشد. سیستم کنترل دما نیز بسته به نوع دستگاه می‌تواند به صورت ترموکوپل‌های فلزی ، جیوه‌ای و یا سیستم‌های میکروپروسسوری مشتمل بر سنسورهای دقیق باشد ؛ در این صورت سیستم نمایش و کنترل دما می‌تواند در هم ادغام شود.
  • سیستم‌های حفاظتی: بسته به نوع دستگاه سیستم‌های حفاظتی الکتریکی و حرارتی جهت حفاظت کاربران و دستگاه و محتویات آن پیش‌بینی می‌شود. فیوزهای الکتریکی برای قطع جریان در موارد اضطراری ، سیستم قطع جریان در زمان بالا رفتن بیش از حد دما (به هنگام عمل نکردن سیستم کنترل دما) و … از جمله این سیستم‌ها است.

سیستم و اجزای تشکیل دهنده فور

کاربرد آون (فور)

آون(فور)ها با توجه به گوناگونی که دارند غالبا کاربرد آن ها ثابت است و آن استریل و خشک کردن وسایل فلزی تمیز شده به کمک حرارت است که در دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت 2 ساعت صورت می‌گیرد. با افزایش تدریجی دمای آون ، رطوبت موجود در وسایل شیشه‌ای تبخیر شده و بنابراین موجب از بین رفتن هر گونه فعالیت بیولوژیکی خواهد شد.

آون خلاء (Vacuum Oven) :

آون خلاء ( فور خلاء) یا خشک کن خلاء محفظه ای است که عمل خشک کردن در خلاء در آن صورت می گیرد و غالبا در صنایع داروسازی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

آون های خلاء ( فور خلاء)  برای مکش هوا و ایجاد خلاء درون محفظه خود از یک پمپ خلاء بهره میبرند که در کنار یا زیر دستگاه قرار داده  می شود. پمپ های خلاء به دو صورت دستی و اتوماتیک موجود است که در دستی فرد باید فشار را به طور دستی تغییر دهد ولی در حالت اتوماتیک دستگاه خود به خود فشار را تغییر می‌دهد.

آون همرفتی (Convection Oven) :

یک آون(فور) همرفتی با ایجاد جریان همرفتی، کار آون(فور) را انجام می‌دهند به طوری که آون(فور) همرفتی دارای یک فن با یک المنت گرمایشی است که گرما را فراهم می کند. یک فن کوچک، هوا را در آون همرفتی پخش می کند. یک آون همرفتی ممکن است شامل منابع گرمای تابشی در بالا و پایین آون باشد که انتقال حرارت را افزایش می دهد.

آون یا فور همرفتی

 

به محتوای این صفحه امتیاز دهید


۵ از ۵
برچسب ها :

مقاله های تمادکالا

دستگاه DSC برای اندازه ­گیری اختلاف جریان گرما بین نمونه و مرجع طراحی شده است. دو نوع دستگاه متداول کالری ­سنجی روبشی افتراقی وجود دارد: کالری ­سنجی روبشی افتراقی مبتنی بر اندازه ­گیری شار حرارتی(Heat flux DSC) و کالری­ سنجی روبشی افتراقی مبتنی بر اندازه­ گیری توان الکتریکی(Power-compensated DSC). درخواست آنالیز حرارتی dsc به کالری […]

خاصیت ضد میکروبی نقره از دیرباز شناخته شده بود و به همین دلیل هم در بسیاری موارد مورد استفاده قرار می گرفت. امروز با پیشرفت فناوری و تولید نانوذرات نقره، خاصیت آنتی باکتریال آن بسیار افزایش یافته است. نانوذرات نقره با توجه به اینکه نسبت سطح به حجمشان افزایش یافته است، خاصیت ضد میکروبی و […]

آمینو اسید چیست کلمه آمینو اسید کوتاه شده عبارت آلفا-آمینو کربوکسیلیک اسید است. آمینو اسیدها مولکول­هایی آلی هستند که از یک گروه آمینو (-NH2)، کربوکسیل (-COOH­) و یک زنجیره آلی R ساخته شده­ اند. ترکیب این زنجیره آلی در هر یک از آمینواسیدها کاملا یکتاست. هر مولکول شامل یک کربن مرکزی است که آلفا-کربن نامیده […]

محلول های استاندارد از مواد پرکاربرد در آزمایش های شیمیایی هستند. در مقاله پیش رو به معرفی محلول های استاندارد و کاربرد آنها خواهیم پرداخت. یکی از کارهای مهم در شیمی و بخصوص شیمی تجزیه، مشخص کردن مقدار هرکدام از مواد موجود در ساختار است. محلول های استاندارد ابزاری هستند که متخصصان شیمی می توانند […]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برخی از مشتریان تمادکالا